97 Discovery'e Tüp Takmalı mıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zapatista Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,655

zapatista

Gerçekçi ol imkansızı iste!!!!!
Yer
GİRESUN
arabayı az kullanıyorum ama her yaz karadeniz e gidiyorum,1100 km.bilen abilerim ablalarım ne dersiniz acaba söylentiler doğru mu arabanın motorunu yer mi?bu arada son modifiye sonrası km de 1 milyon yakıyo

Etiketler
Ynt: 97 Discovery'e Tüp Takmalı mıyım?

Doğru yapılan bir uygulama motora zarar vermez, tuhaf bir şey var LPG kuru yakıt yağı çözüyor gibi ; sanki benzin aynı şeyi hatta daha beterini yapmıyor. Eskiden benzinlede çalışsa motoru 100 bin km.de zaten bitecek olan kuş serisi araçlarda, motor LPG yüzünden bitti gibi bir şehir efsanesi oluştu ve malesef hala devam ediyor.

Düzgün yapılmış LPG uygulamasının özellikle elektronik sıralı sistemlerde motora zarar vermesinin bir örneğini görmedim ben. LPG ile 40 bin km yapmış bir aracım var, toplamda 160 bin km.de ve motorun kompresyon testleri oldukça iyi durumda olduğunu gösteriyor.

Olursa sorun iki gazın yanma karakteristiğinde olur sanıyorum. Daha uzun yanma veya kısa yanma problemi olur.
Kuvvetle ihtimal bu fark o kadar azdır ki, günlük ekonomi sınıfı bir aracın tolerans aralığı içindedir.
Atmosferik ancak ayarları sınırlarda yapılmış yüksek güçlü makinlarda sıkıntı olabilir. Çünkü onların subap açma kapama zamanları minimal tolerans için ayarlıdır ki zaten bu tip araçlar TR'nin kalitesiz yakıtlarını da yakmakta zorlanıyor.

LPG kendi yakıt haritası ile geldiğine göre sorun yok. Aslında en optimum çözüm, bir motorun LPG ile çalışacağını var sayarak tüm ortamlarda testlerinin yapılım ideal yakıt haritasının, ideal subap açılma kapanma zamanlamasının sistemin ECU (Electronik/motor kontrol ünitesine) yüklenmesi ki.. bu durumda en ideal performans sağlanacaktır. Bunu aslında bir çeşit modifikasyon olarak düşünebiliriz.

km de 1 lira, yani 100 km de yaklaşık 30 litre. Bu değer modifiyeli bile olsa bir discovery için biraz yüksek değilmi?

araç bayağı modifli, otomatik vites 5" civarı yükseltme ve 33" lastik var :smiley: o yakış normal yani
Serkan hocam bence hiç zaman kaybetme bu işlem için zaten karadenize bi gidiş gelişte amorti edersin LPG masrafını :smiley:

voltran diye bir yer var anadolu yakasında acaba bilgisi olan var mıdır?iyi işçilikleri var mı?gerçi adamları haber yaptık vatandaşa önerdik ama kendimize gelince ince ele sık doku:smiley:dogalgaz haberiydi lpg den çok daha ucuz hemde kanada'da bi cihaz yapmışlar ev doğalgazını sıkıştırıp arabaya uygun hale getiriyor.

Böyle bir uygulama yeme yanında yat birşey ama sanırım bir şekilde yasak...
Bu mutfak kullanımı için satılan LPG'nin araçta kullanılması gibi birşey ve mutlaka vergisel avantajı olduğundan yasaktır.
Yoksa hemen bir Disco II V8 alırım en doğalgazlısından..

vergisel avantajı mükemmel...

benim 97 v8 60 lira yakar km de.:smiley::smiley::smiley::smiley:eski parayla 60 lira yanlış anlaşılmasın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR