97 Model 5.2 Sorunları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akrep74 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,643

akrep74

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar

Takribi iki aydır aracımı sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ve çok ta memnunum.Almadan önce bana yapılan olumsuz yorum yapan çevremdeki arkadaşlar da gerçekten şimdilerde yorumları için pişmanlık duyuyorlar.Bu aralar araçta bir iki sorun tespit etmeye başladım.
1. sorun cruiser control
Aracın düğmesine bastığımda ekranda yazı beliriyor takribi olarak 100 km sürette bunu deiyorum ve daha sonra set tuşuna basıyorum ama bir türlü devreye sokamıyorum
2.sorunEmniyet kemeri
Emniyet kemerini takıpta hızlı bir şekilde ileri doğru hamle yaptığımda asla kitleme yapmıyor aynı şekilde yan koltuktada bu sorun var acaba bu sorunmu yoksa bu şekildemi
3. sorun Bagaj kapısından gelen sesler
Aracımın arka tarafından özellikle cukur yada engebeli bir yerlere girdiğimde çok gürültü patırtı çıkıyor önceden lpg tankının kasası sandım ve çıkardım ama gördüm ki ses sanki bagaj kapısından geliyor kapı açık mışta carpıyormuş gibi bir ses.
3. sorun araçtaki uğultu
Aracımla 100 km sürete geldiğimde bir uğultu başlıyor özellikle gazdan ayağımı çektiğimde uğultunun şiddeti artıyor sanki difransiyel uğultusu gibi.
4. sorun Araç belli bir hızda ilerlerken gaz pedalında ve araçta hissettiğim bir tekleme oluyor bunu benzinli konumda denedim olmuyor fakat gazda oluyor aslında her zaman olmuyor ama bazen teklemenin olduğunu hissediyorum

Bu sorunlarla alakalı yardım ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: 97 Model 5.2 Sorunları

Gerçi bunu gören tüm zj ciler cevap yazacaktır ama bence kesinlikle bir servise gidin bu sorunların çoğu kendi başınıza halledilebilir değil

kanımca.Saygılar

buna ergün abi nam ı diğer betrix abimiz eminim en doğru cevabı verecekdir :smiley:) ergün abi ne derse bence dikkate alın

Üstadlar cevap yazacaktır ama bende nacizane fikir yürüteyim .

1- Cruise Controlün servosu bozulmuş olabilir mi?
2-Takmandan denediniz mi? Elinizle tutup sert ve ani olrak çektiğiniz de e kilitlemiyor mu ? Eğer kilitlemiora sorun var bence ... Şimdiye kadar gördüklerim hep kilitliyordu (97 ZJ de denemedim) .
3-Kapaj kapısı oldğuna emin misiniz ?Bende d bozuk yolda br tangırtı oluyordu arkada , önce kapan kapağından şüphe ettim ama amortisörmüş sorun değiştirdim düzeldi . Üçkağıtla işi olmayan bir usta akmalı ... Bu arada öyle sallamakla falan birşey anlaşılmıyor ...

Saygılar
Barış

cruise kontrol konusunda denemediğim yol kalmadı bence dediğiniz doğru olabilir servosu bozulmuş olabilir.Arkadan gelen ses konusunda amortisör olamaz daha yeni değiştirdim

akrep74' Alıntı:
inşallah ergün abimiz bir yorum yapar

Ergun abi yok ortalıkta çırağı cevap versin bir kısmına :smiley:

1-Bizzat Ergun abinin tespitiyle benim çalışmayan cruise control basit bir Türk müdahale şekliyle çalışır hale gelmiştir. Şimdi teknik tabirlerle aram yoktur neyin adı ne bilmem tarif edeyim bilenler gülmesin :smiley: amaç yardımcı olmak..Gaz verdiğimizde motorun oradaki çekilen telin hemen yanında bir tel daha vardır. O tel cruise controlün telidir. Basit bir plastik aparatla montelidir. O plastik kopmuşmu bir bakın eğer kopmuşsa güzel! problem maliyetsiz çözülmüş demektir. Külle karıştırılmış japon yapıştırıcısıyla mis gibi tutar :smiley:

2- Emniyet kemeriniz takılı değilken tüm gücünüzle çekmenize rağmen kitlemiyorsa arızalı demektir. Acaba modelimi böyle zj lerdemi böyle diye düşünmeyin ne yazık ki bozuk gibi gözüküyor.. Ama çok dert etmeyin illa orjinal olacak diye bir şey yok. Çok özel markaların (ferrari-lamborgini v.b.) haricinde tüm markaların emniyet kemeri Türkiye'de Gebze'de üretiliyor. Uygun fiyata yepyeni ve güvenlikli kemerler bulabilirsiniz..

3-Ne yazık ki hemen her ZJ kullanıcısının kronik derdidir. Benimde aracıma kim binse bagaj mı? açık.... O ses tüpten mi geliyor.... ne var bagajda ... v.b. sorularıyla muhatap oluyorum.. Ergun abide bunun çözümü var mı bilmem ama onunkinde de bu dert var ve pek umursamıyor.. Ama bu çözümü bilmiyor anlamına gelmez vaktini bekliyordur o :smiley:

4-Bu konu için Ergun abinin teşrifini beklemek gerek beni aşar :smiley: Alfonse'de konuyu görürse tatmin edici bir çözümleme yapacaktır..

Aracınız hayırlı olsun.. Sitemizede hoş geldiniz...

1- Hız kontrol sisteminde açma kapama komutundan sonra SET düğmesine bastığın halde sisitem devreye girmiyorsa;

- Sigorta yanmıştır >> Göğüste Sağ taraftaki sigorta panelinden kontrol et.
- Servoda yeterli Vakum yoktur >>> Sen test edemessin, Serviste test saatine bağlanıp kontrol edilir.
- Hız kontrol teli çıkmıştır >>>>Alpaslan'ın arabasındaki arıza tespiti ve çözümü
- Servo bozuktur >>> çare yok değişecek
- Vakum Rezervuarı bozuktur.>>> Akünün oturduğu tablanın altında gizli bir kutudur, bu kutuya giren kablo çıkmış olabilir.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

2- Emniyet kemeri ile ilgili yapılabilinecek pek bir şey yok >>> şemadaki gibi sargı kutusunu söküp demonte edip kontrol edebilirsin, gergi şok sistemi bozulmuştur.

[attachment=5]

3- Bagajdan gelen seslerin onlarca sebebi olabilir ( menteşe pimleri incelmiştir, palka tablası oynuyordur, bagaj kapağı tampona değiyordur, bagaj kapağı döşemesi sallanıyordur , fitiller görev yapmıyordur, LPG tüp bağlantıları ses yapıyordur, stepne bağlantısı gevşektir, arka koltuk yaslanma bağlantıları oynuyordur, arka koltuk altındaki kriko vesaire aletler sabit değildir v.s, v.s) tek çözümü bagaj kapağının komple demonte edilip tekrar toplanması)

4- Uğultu ile ilgili; Tam üstüne bastın >> dİfransiyel uğultusu >>>ayna mahruti >> aldırma hepsinde var, yazın cam aç, kışın müziğin tonunu yükselt veya MTR lastik kullan ;D ;D ;D
Değiştirmeye kalkarsan 700,- TL'den başlar sonra yine öter... ;D ;D ;D
Yinede tekerlek porya sesisle karıştırmamak lazım, 100 km süratte ikisi birbirine çok benzer. Ayırabilmenin tek yolu ön şaft sökülür, seyir halindeyken hala uğultu varsa poryadır, ses kesildiyse difransiyeldir.

- Gazdaki tekleme ; sistyem bir yerden hava alıyor olabilir, Gazcınınsistemi test etmesi lazım.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

cevaplar 003.jpg

4.Gazdaki tekleme; Ergun bey'in yazdığı gibi gaz sistemi hava alıyor olabilir ya da eğer sistem doğru çalışıyorsa problemi ateşlemede veya motorun çalışma düzeninde aramamız gerekiyor... benzinle çalışan motor ufak tefek aksamaları absorbe eder ancak lpg de (düzensiz çalışma veya teklemede diyebiliriz) bu aksaklıklar daha bariz olarak kendini gösterir....

Araçlarımız her ne kadar sağlam ve motorları uzun ömürlü olsada özellikle ağırlıklı olarak lpg li kullanımda fazla kilometre yapmış motorlarda kuru yanmadan dolayı sibop kayıtları zarar görür ve siboplar kaçırmaya başlar ve bu da silindirlerin yanma düzenini etkiler dolayısıyla benzinde belki de farketmeyeceğimiz düzensiz çalışma lpg'nin yanma değerinden dolayı araç benzinden gaz'a geçtiğinde kendini belli eder...

çok saolun teşekkür ederim
özellikle ergun abi size çok teşekkür ediyorum.Aslında sizinle tanışmayı ve tanışma esnasında size aracımı göstermeyi çok isterim.Sizin bu konudaki deneyim ve bilgi birikiminiz oldukça fazla sizin yönlendirmelerinizle sanayide işlem yaptırmak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.Benim adım tolga yaşım 36 istanbul küçükyalıda oturuyorum telefon numaram 0533 213 00 13

akrep74' Alıntı:
çok saolun teşekkür ederim
özellikle ergun abi size çok teşekkür ediyorum.Aslında sizinle tanışmayı ve tanışma esnasında size aracımı göstermeyi çok isterim.Sizin bu konudaki deneyim ve bilgi birikiminiz oldukça fazla sizin yönlendirmelerinizle sanayide işlem yaptırmak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.Benim adım tolga yaşım 36 istanbul küçükyalıda oturuyorum telefon numaram 0533 213 00 13

Tolga ben Avrupa yakasında Avcılar'dayım, bu tarafa yolun düştüğünde ara buluşuruz veya ben o tarafa geçtiğimde ararım.

0539 315 15 00

tamam geçtiğinde mutlaka beklerim bende sırf tanışmak için geleceğim yanına.Sana msn adresimi vereyim eklersen sevinrim. yucelentolga@hotmail.com

akrep74' Alıntı:
2.sorunEmniyet kemeri
Emniyet kemerini takıpta hızlı bir şekilde ileri doğru hamle yaptığımda asla kitleme yapmıyor aynı şekilde yan koltuktada bu sorun var acaba bu sorunmu yoksa bu şekildemi

Sorun yok büyük ihtimal, Reno değil bu :smiley:, Durduğu yerde çalışmaz, benimkide öyle, dik yokuş' ta takın, durun, çekin, kitler

3. sorun Bagaj kapısından gelen sesler
Aracımın arka tarafından özellikle cukur yada engebeli bir yerlere girdiğimde çok gürültü patırtı çıkıyor önceden lpg tankının kasası sandım ve çıkardım ama gördüm ki ses sanki bagaj kapısından geliyor kapı açık mışta carpıyormuş gibi bir ses.

Bagaj kapağı kilidi geriye kaçmış olabilir. Ayarlandıktan sonra telini içeriden gerdirmeniz gerekir. Eksozunuz bi yere vuruyordur. Amotisör bozuktur. Tabla fişekleri bozuktur. Viraj demirini şaseye bağlayanlastikler hıştır :smiley:

4. sorun Araç belli bir hızda ilerlerken gaz pedalında ve araçta hissettiğim bir tekleme oluyor bunu benzinli konumda denedim olmuyor fakat gazda oluyor aslında her zaman olmuyor ama bazen teklemenin olduğunu hissediyorum....

Sıralı mı, klasik mi?
Büyük ihtimal klassic sistem, ya hava alıyor bi yerden sistem veya gaz vanası kısık az yaksın diye, gaz yetmiyor....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR