2" de olsa şaftınız metal yorgunluğuna balansa, ön arka kafalarının durumuna göre ses yapabilir. Her
halükarda yere paralel olan bu ön şaft açısı bozulacak ve zamanla arka ve ön kafalar da şu an düzgün olsa bile bozulacak.
Get 2" e kadar kullanılabiliyor ama en sağlıklısı amortisor ve yay (helezon) ile bunu yapmak. Çünkü yayların üzerine get koyduğunuzda amortisorunu 5 cm daha açılacak ve çalışma mesafesi daralacak.
Ben WJ'emde ARB OME 2" amortisor ve yay lift kit kullandım.
Eğer kit alacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yayların Heavy Duty olmaması. HD yaylar önde demir tampon ve vinç olan araçlara takılıyor. Aracınızda bunlar yoksa ve HD yay alırsanız sıkıntı yaşarsınız. Ön taraf gereğinden fazla kalkar.
Ayrıca aracı yükselttiğinizde track bak burçlarınız zayıf ise, track bar civataları gevşek ise veya oynuyor ise Death Wobble denen titreşim/sarsıntı olayını yaşayabilirsiniz. Aracı yükseltirken track barın bu sorunlarını mutlaka kontrol edin. Bunun için direksiyonu sağa ve sola çevirin, track bar oynuyor mu sabit mi gözlemleyin. Eğer böyle bir sorun varsa burçları yenileyebilirsiniz (tavsiye etmiyorum) ve yeni bir track bar alabilirsiniz. Şunu da asla unutmayın, track barın civatalarını muhakkak araç yere basarken sıktırın. Havada sıktırırsanız araç yere basınca track bar civataları dönme yapacak ve sıkı oldukları için bu dönme burçlar üzerinden olacak ve burçlarınız gergin şekilde olacak, kısa sürede yıpranacak.
Bununla beraber Death Wobble yaşamamak için, 4 rot başı, 4 rotil, direksiyon kutusu boşluğu, lastiklerin balansı konularını da gözden geçirin. Bunlar Death Wobble'a sebep olmaz, ancak tetikler.
Aşağıdaki videoda yerinde oynayan track bar ucunu görebilirsiniz.