98 Grand Cherokee Arka Speaker (orjinal)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zakof Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,262

Etiketler
Ynt: 98 Grand Cherokee Arka Speaker (orjinal)

Orjinal arka speakerlerimin ikiside patlamıştı. Yıldız Sanayiinden hurdaya çıkmış araç üzerinden sağlamlarını alarak yerine monte ettim. Süper oldu.

Selamlar,

Kimden aldın abi ne verdin ? Lazım olursa üstünü vermeyelim ;)

arkadaşlar zj de ki ön ve arka speaker ölçüsü nedir?

Bunu bilse bilse ya Mirkan Bilir ya Alfonse bilir . Ama sanırım Mirkanın pratik tecürbesi de var ZJ ses sistemiyle uğraşmıştı diye hatırlıyorum :smiley: Konuyu havale ettim bakalım görürse uğrar sanırım .

ben yanlış hatırlamıyorsam 6'' olması lazım, ama önemli 2 ohm

zjnin tüm versiyonlarında ön ve arka hoparlörler 16 cmdir ... derinlik farketmiyor , piyasadaki en geniş mıknatıslı hoparlörü kullanıyorum ...
orjinal anfi ile 4 ,6 , veya 8 ohm hoparlörlerde kullanabilirsiniz ... omaj düştükce güç artar kalite düşer , her zaman için yüksek omajlı ses hoparlörlerini öneririm ... bas hoparlöründe iste güç ve desibel için düşük omaj tercih edilir ...

mirkan' Alıntı:
zjnin tüm versiyonlarında ön ve arka hoparlörler 16 cmdir ... derinlik farketmiyor , piyasadaki en geniş mıknatıslı hoparlörü kullanıyorum ...
orjinal anfi ile 4 ,6 , veya 8 ohm hoparlörlerde kullanabilirsiniz ... omaj düştükce güç artar kalite düşer , her zaman için yüksek omajlı ses hoparlörlerini öneririm ... bas hoparlöründe iste güç ve desibel için düşük omaj tercih edilir ...
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.
Mirkan hocam orjinal anfiyi kullanıyorsunuz anladığım kadarı ile teyp de orjinalmi yoksa onada bir değişiklik yaptınızmı ? ben mevcut sistemi değiştirmek istiyorum internette zj uygulamaları olarak pek bilgi bulamadım

ssbman' Alıntı:
Kimden aldın abi ne verdin ? Lazım olursa üstünü vermeyelim ;)

Aldığıum yerin adını bilmiyorum, ancak tarif ederim veya birlikte gidebiliriz. Benim araç 98 model, hem ön hemde arka hoparlörler çember şeklinde yani oval değil. Modeller arasında hoparlör tiplerinde farklılık varmış açıp bakmadan almamak lazım. Birde ön ve arka hoparlörler aynı çaptalar, ama üzerlerinde front ve rear diye küçük etiketler var. Bunlara dikkat etmek gerekiyor çünkü arka speakerlerin daha güçlü olması gerekli. Çıkmacıdan alacağınız hop.lerin mutlaka takılıp denenmesi gerekir. Yaklaşık 8 adet hop.den 2 tanesi sağlam çıktı. diğerleri patlaktı.

Benim sadece arka ho.ler patlaktı, onları yeniledim. Çaplarını ölçmedim ama 3 adet civata delikleri var.

Hop.lerin üzerinde sadece üretim ve kod numaraları ile Chrysler yazılı. Dirençleri 2 ohm.

Biraz pazarlıkla 2 hoparlöre 50 TLverdim.

Hem orjinalini bozmamış oldum hemde süper oldu. Çok memnunum.

Selamlar,

Teşekkürler abi ama şimdilik ihtiyacım yok .Hurdacı da dikkat etmek lazım . Fiyat bilinmiyorsa herhangi bir parçayı sıfır fiyatına almak sürpriz olmaz :smiley:
Aslında biraz daha yüksek omajlı takıp denemek niyetim var dı ama bakalım ...

kasirga1' Alıntı:
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.
Mirkan hocam orjinal anfiyi kullanıyorsunuz anladığım kadarı ile teyp de orjinalmi yoksa onada bir değişiklik yaptınızmı ? ben mevcut sistemi değiştirmek istiyorum internette zj uygulamaları olarak pek bilgi bulamadım
hocam orjinal anfiyi kullanmam :smiley: orjinal teybi asla kullanmam , profosyonel müzik sistemlerine oldukça bir ilgim vardır , oto müzik sistemi kuran firmalar bile tavsiyelerime uyar , gerçekten zevkliyim bu konuda .
ben maddi durum pek elvermediği için xetec dtm-620 duble din teyp kullanıyorum ... anfi olarak xetec 200.4 mid takımı olarak jvcnin en üst modelini kullanıyorum , arka kapılarda speaker kullanmadım kullanmayacağımda . jbl gt4-12 subwooferıda mevcut olan anfim ile besliyorum ...
öncelikle xetec dtm-620 veya 650 teyp ile başlamanızı öneririm , sonrasında mid takımı yer alır teyp ile direk besleyebilirsiniz 2 takıma kadar ...
sonrası kulak zevkinize kalmış mid hoparlörleri jbl 75.4 anfi ile ödüllendirebilirsiniz mesela !

mirkan' Alıntı:
hocam orjinal anfiyi kullanmam :smiley: orjinal teybi asla kullanmam , profosyonel müzik sistemlerine oldukça bir ilgim vardır , oto müzik sistemi kuran firmalar bile tavsiyelerime uyar , gerçekten zevkliyim bu konuda .
ben maddi durum pek elvermediği için xetec dtm-620 duble din teyp kullanıyorum ... anfi olarak xetec 200.4 mid takımı olarak jvcnin en üst modelini kullanıyorum , arka kapılarda speaker kullanmadım kullanmayacağımda . jbl gt4-12 subwooferıda mevcut olan anfim ile besliyorum ...
öncelikle xetec dtm-620 veya 650 teyp ile başlamanızı öneririm , sonrasında mid takımı yer alır teyp ile direk besleyebilirsiniz 2 takıma kadar ...
sonrası kulak zevkinize kalmış mid hoparlörleri jbl 75.4 anfi ile ödüllendirebilirsiniz mesela !
önceki aracım da dtm 650 ve dtm 700 kullandım 2dın j için ön paneli kesmek gerekiyor ama senin aracı görmek isterim.birde sub kabinlimi yoksan bagaj yan kısmına özel bir mdf mi yaptırdın ?

yani dtmnin nasıl bir ürün olduğunu biliyorsunuz , o fiyata alınabilecek en iyi kalite bence ... subwoofer kabinli orjinal litresinde ... ön panelin kesilmesini istemiyorsanız bütcenize göre bir in-dash tavsiye ederim .

mirkan' Alıntı:
yani dtmnin nasıl bir ürün olduğunu biliyorsunuz , o fiyata alınabilecek en iyi kalite bence ... subwoofer kabinli orjinal litresinde ... ön panelin kesilmesini istemiyorsanız bütcenize göre bir in-dash tavsiye ederim .
xetec bencede çok iyi bir cıhaz senin aracı görüp 2din nasıl duruyor bakmam lazım :smiley: bagajda zaten tüp ve stepne istilası var ben sağ yan tarafa bir mdf yaptırmayı düşünüyorum.

tabi hocam . istanbul alibeyköydeyim ne zaman istersen görebilirsin ... 0535 268 40 48 no lu hattan ulaşabilirsiniz

resiminide ekliyorum yanlız teypin bağlantı ayakları yamuk oldugu için biraz içeride duruyor .

160220071134.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR