ACİL YARDIMMMMMM

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vincenzo88 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,019

vincenzo88

Ana Kamp
Yer
BURSA
arkadaşlar aracım grand cherokee 5.2 97 kasadır.aracımda stop etme problemi var.motor biraz ısınınca aracın rolanti devri sapıtıyor.arabanın devri sürekli yükselip alçalıyor ve durmaya yakınken daha doğrusu tam durduğumda devir çok düşüyor ve stop ediyor.bunu benzinde ve gazdada yapıyor.sizce sorun nedir şimdiden teşekkürlerrrr...

Etiketler
Ynt: ACİL YARDIMMMMMM

sorunuzun pek çok cevabı olabilir...vereceğimiz cevaplar tahmin den öte gidemez, sizi teşhis ve tadilat yönünde yanıltabilir, aracınızı yetkili servise götürün, check-up yaptırın, arıza tespitinden sonra belki daha ucuza mal edebileceğiniz bir yer falan önerebiliriz....yaniii aracınızın bilgisayara bağlanması gerekli, gerçi artık pek çok yerde de yapılabiliyor...

Levent kardeşimizin de, dediği gibi arıza nedenleri çok farklılık gösterebilir, ama fren vestingause ye giren motordan gelen emiş hortumu vardır içindeki sübap bozuksa rorantide aptallaşır, en azından basit işlem olduğu için tespite buradan başlayabilirsiniz.

kardeş o dediğini biraz daha açarmısın fren sistemi felan kafam karıştı.motor soğukken yapmıyor.aracın gaz yemesi sorunlu hemen almıyor birden hızlı bi şekilde alıyor gazı.

Mehmet bey;
bakın dediğime geliyoruz, bunun sebebi o kadar fazla etmenden kaynaklanabilir ki inanamazsınız...şurdan diye düşünür tamirci, saçma bi yerden çıkar...
benzin pompası, krank sensörü, beyin, bobin, vs vs vs vs...

fren sistemi motordan çekilen bir vakum sistemiyle çalışır, bu hortumda hasar olabilir, yada sübap bozulmuş olabilir demiş... Durmuş bey...

ozaman şöyle diyim beyfendi.frenle alakalıysa eğer diskleri ve fren balatalarını değiştirdim.ondan sonra çıktı sorun zatn.ama dediğiniz gibi bilgisayara sokmak lazım.

vincenzo88' Alıntı:
ozaman şöyle diyim beyfendi.frenle alakalıysa eğer diskleri ve fren balatalarını değiştirdim.ondan sonra çıktı sorun zatn.ama dediğiniz gibi bilgisayara sokmak lazım.

evet hocam, bi çok modern tamircide bilgisayar programı var, bi tespit yaptırmanız şart, yoksa deneme yanılma, bizimkilerde sallama olur başka bişey olmaz...araçta çok sensör vs var, sadece ön defransiyelde 4 tane sensör var mesela!!!

Benzer sorun dün benim başıma geldi.Benzinde iken, araç bir kaç kere stop etti.bugün servise götürdüm ve bilgisayarda 'ısı sensörü' ile ilgili arıza gösterdi.Değişimini yaptık ve ( sanırım) sorun kalmadı.

Eski bizim tamircilik dönemimiz bitti,şimdi bütün araçlar beyinli olduğu için ,arıza tespiti cihaz olmadan mümkün değil,endoğru yol servis.ben 9 aydır arızayı lpg servislerinde aradım durdum fazla yakıt yüzünden( levent in sallama tabiriyle ) lüzumsuz yere değişmediğim parça kalmadı ,meğer önemsiz diye bidiğimiz sensör ve katalitör iptalinden kaynaklanmış,yakıt düştü dava bitti,

1) TPS arizali olabilir throttle position sensor
2) Rolanti motoru arizali/kirlenmis olabilir
3) Fren vakum hortumlarinda kacak olabilir
4) Throttle body kirlenmis/ayari bozulmus olabilir
5) IAT sensoru arizalanmis olabilir

Bunlar direk aklima gelenler.O yuzden hata kodalri olmadan hehangi bir sey soylemek zor