Action Sports Hakkında Bilgi İsteği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan teknosasa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,573

teknosasa

Ana Kamp
Yer
Bursa
merhabalar.2010 doblo aracımla kaza yaptım ve aracımda 11-11,5 bin lira hasar oluştu.Sigortam yaptırıyor neyseki.Bu aracımı 5-6 ay kullanıp ssangyong almak istiyorum.Eniştemde 11 tane ssangyong actyon sports var.Ve geçen eskişehire geldiğinde binme fırsatı buldum.Araç 2010 model alındığı gün yarısına kadar kamyon giren ama yaşam alanına birşey olmayan araba.Otomatik vites actyon sports almayı düşünüyorum ve eniştemin bilmediğ şeyleri size sormak istedim.Aracı Eskişehir trafiğinde kullanıcam.Yazları Bursada dağ bayır tarla gezerim.Tozlu bozuk yolları severim.Bunlara dayanabilir mi araç.Eniştemin elinde 110 binde var ama nerdeyse hergün çifliğe gidiyodu ve çok hızlı kullanıyorlar.Dağılmaya başladı dedi.Ama şehir içi kullanılan sapasağlam dedi.Actyon sports ta asr ve cruise control var mı?Arka atıyor biraz dedi eniştem o olay varmı varsa nasıl çözüm buldunuz.1 depoyla ne kadar gidiyorsunuz.Eskişehir trafiğinde kullanıcam.Şehirler arasındada 100 ü nerdeyse hiç geçmem.Bu durumlar göz önüne alınınca ne kadar yakar araç.1.6 doblom 8 litre yakıyordu bu ne kadar yakar.Onun kadar yakarsa mükemmel.Şehirler arası yoldada 5-4,5 litre yakardı.bu ekonomiyi yakalayabilir miyim.Herkese teşekkürler.İyi günler.

Etiketler
Ynt: Action Sports Hakkında Bilgi İsteği

Asr adında bir sistem yok ebd destekli abs fren sistemi var 4teker disk.(asr ile aynı işi görür mü bilmem:smiley:
otomatik viteslerde c.c var düzlerde yok.
uzun yolda ben 7litre civarı yakıyorum genelde 100-110km hızla şehiriçinde
tam hesaplayamamakla beraber yaklasık 11-12litre 4x2 düz vites,asvalt lastikleri ile.
ama gaza dokundugumda 130-140civarı epey yakıyor.
öyle 90 ile gidebileceğinizi de pek sanmıyorum bizim araçlarda ;D
yakıt değerini etkileyen büyük ölçüde sürücü oluyor(lastikler,sonradan eklenen ekipmanlar v.s hariç)
110binde aracın dağılması meselesine gelirsek bir ssangyong sahibi olarak bizim araçlar diğer pick-uplara göre
daha şehirli diğerleri kadar dağa bayıra yükle vurulacak arabalar değilmiş gibi geliyor.
forumdaki araçlara(videolara) bakın hepsi maşallah taş gibi..
kıç atma meselesi her pick-up da vardır bizimkilerde cok daha azdır(kış aylarında)onuda arkaya ben iki cuval
ağırlık atmıştım ama Selim abinin aracında aracın altına 100kglık 2tane demir parçası koydurmustu..

teşekkürler biraz fazla yakıyormuş gibime geldi sizin aracınız.Eniştemin aracı çeyrek depoyla silivri-Eskişehir yaptığına şahit oldum.Birde otomatik vites 2500 devirde vites değiştiriyor.Siz yüksek devirde kullanıyorsanız fazla yakar diye düşünüyorum.

Süspansiyon : Aynı segmentteki tüm araçların arka süspansiyonu aks şeklinde, Actyonda otomobillerdeki gibi yaylı süspansiyon sistemi mevcut.
Fren : Aynı şekilde diğer araçlarda ön disk arka kampana, Actyonda arkalar da disc fren.

Motor : Actyonda Mercedes'in ürettiği 2.0 litre dizel motor var. 141 hp ve 310 Nm torka sahip. Diğer araçların hepsi ancak 2.5 litre motorda bu performansı elde ediyorlar.

Şanzıman : Actyonda 6 ileri Triptronic otomatik vites var, diğerlerinde 5 ileri triptronik özelliği yok.

Arka kasa kapama : Actyon ile birlikte 2 tip (hard-top veya sport hard-top) kasa kapamadan istenen herhangi biri bedava hediye ediliyor. Diğer markalarda bu tip birşey opsiyonel ve maliyeti 4000-5000 TL civarında. Eğer aracı ticari olarak kullanmayacaksanız bagaj olarak kullanabilmeniz için mutlaka arkayı kapatmak gerekiyor. Ayrıca kapatıldığında ticari araç gibi değil, cip gibi bir havası oluyor.

Biraz araştırdım düşüncelerim bunlar ayrıca araç l200 toyota Navara gibi araçlardan Biraz daha üstün olarak bahsediliyor....Tabi burası tartışılır
iyi paylaşımlar

Arka konforu mükemmel.Hemde dobloyla aynı sistemi kullanmaları arka süspansiyonda mükemmel.Arada arkada yük taşıycam zaten.Kışları doblomunda arkasına attığım 100 kg granülü bunada atarsam iyi olur sanırım.Yakışı biraz artıcak ama güvenlik başta gelir her zaman.

Peki herkese teşekkür ederim.4X2 Kullanan arkadaşların full depo ile yaptıkları kmleri yakıtları paylaşabilirler mi?Doblom uzun yolda 90 km sabit hızda 4,5 litre yaktırdım.Şehirler arası 8 litreye indirene kadar canım çıktı.Şimdi ssangyong alınca bunu arar mıyım.Otomatik kullanmasını bilirim.Nasıl az yaktırılır.Nasıl hızlandırılır.Bunlarıda göz önüne alırsak nasıl yakıt ortalaması yakarlarım.50 yaşına geldik artık.Otomatik kullanma kararı verdik.Bu olaylar cebimizi yakmaz heralde.İyi günler

slm...düz vites için...daha az diyenler olmakla birlikte genelde uzun yolda 100 km de 8-8,5 lt yakıyor....bu 7 den aşağı düşmez...şehir içi çok göreceli ...ama 11-12 rakamı bencede ortalamaya uyguın...deposu 75 lt alıyor ve 900 km yi geçtiğini görmedim.....(ben uzun yolda 110-120 ile gidiyorum)...otomatik vitesi bilmiyorum ama muhtemelen biraz daha fazla olacaktır...

cavdare' Alıntı:
slm...düz vites için...daha az diyenler olmakla birlikte genelde uzun yolda 100 km de 8-8,5 lt yakıyor....bu 7 den aşağı düşmez...şehir içi çok göreceli ...ama 11-12 rakamı bencede ortalamaya uyguın...deposu 75 lt alıyor ve 900 km yi geçtiğini görmedim.....(ben uzun yolda 110-120 ile gidiyorum)...otomatik vitesi bilmiyorum ama muhtemelen biraz daha fazla olacaktır...
deger bırebir benımde aynı sehırler arası 120 130 la 8.5 veya 9 lıtre sehır ıcı 11 12 lıtre ..arac otamatık

değer şehirler arası çok fazla geldi bana neden 8-9 litre yakar araba.Mercedesin 4 litre motorları bile 8 litre yakarken bu 2 litrelik motor 8 litre yakıyor.Çok şaşırtıcı bir durum 5-6 litre yaksa mükemmmel ama bu insanı düşündürüyor.

teknosasa' Alıntı:
değer şehirler arası çok fazla geldi bana neden 8-9 litre yakar araba.Mercedesin 4 litre motorları bile 8 litre yakarken bu 2 litrelik motor 8 litre yakıyor.Çok şaşırtıcı bir durum 5-6 litre yaksa mükemmmel ama bu insanı düşündürüyor.
aynı zamanda megan dci aracım var sehirler arası 120 140 km suratle 6 lıtre cıvarı yakıyor ...ssang 2 tonluk bır arac bence cok normal 8 ....9 litre yakıt ....hatta emsallerınden yuzde 10 ıla 30 arasında az yakıyor ...

valla bana sorarsan konforuna bakarsan yakıtı hiç birşey ayrıca aslan besliyorsan et vereceksin etin miktarı önemli değil bence bence bence

Büyük oranla kararımı verdim 90 ı zorunda olmadıkça geçmem.10 dk da bır hızımı kontrol ederim hız körlüğü olmasın diye.Sakin bir kullanımım vardır.Cliodan sonra dobloya çok güveniyordum ama geçirdiğim kazada dağılınca içime kurt düştü.180-190 yaptığım oldu.Ama kazadan sonra asla yapmam.Yani ssangyonga en az yakıtı yaktıran ben olucam sanırım. ;D Hayatımda hiç radar ceam yoktur.50 yaşına geldim inşallah bndan sonraki 50 senede olmaz.Herkese yorumları için teşekkür ederim.Sürekli Ssangyong bölümü takipçisiyim.Eskişehirde 2-3 tane olan Ssangyonga bende sahip olmak istiyorum.... ::smiley:

bu araçlara binen bence mercedes ayarında bir araca biniyor ve birçok teknolojisi mercedesden alınmış.en basiti kontak anahtar girişi bile mercedes gibi karşıda :smiley: ben rastgele kullandım ve dizel 307 aracımı hemen satıp ac.sports aldım ve hatta araziye çıktığım için modifiye bile ettim.kesin rot kolunu kırdım dediğim zaman bastım gaza yürüdüm sadece davlumbaz çatlamış.birde benim dikkatimi çeken bir konu var.aynı özelliklerdeki 4x4 navara ve l200 den daha kısa olduğu halde daha ağır bu araç.alt takım bence çok sağlam ve daha etli.
son olarak yine bence (daha sonra pişman olanlar çok,özellikle önemli) kesinlikle 4x4 almanızı önerir ve isterim.
saygılar..

bu arac son derece konforlu ve inanilmaz saglam ben bu aracı kiramiyorsam limse kıramaz .... ;D ;D bu kazada sadece sol far kırıldı sol salıncak uzerıne 1.5 metre derınlıgınde cukura dustum aracı cektık cıkardık ne saga sola cekme en ufak hasar olusmadı .... tek kelımeyle bu arac TANK gibi ....meganla dusseydım bu cukara tum camları kırılır kapılar kasardı ..... kardesım nıssan ouashı var 2011 mod satıp ssang alıyor .... oda ılk zamanlar on yargılıygı sssang karsı aracın asfalt ve off road perfonsına tek kelımeyle hayran kaldı ;) selamlar

089.jpg

091.jpg

Geçmiş olsun. Peki şu son güncellme adındaki zamla ilgili sorum olucak bu araçlar 2.0 motora sahip.Yani zam alan sınıfından sanırım.Bunu tam bilmiyorum.Zam gelicek mi.Birde bayi sahibi arkadaştan fiyat istedim ssangyong için sana herşey dahil 42 bin lira olur dedi.Kabin felan dahil.Fiyat nasıl.Bu fiyat onların sadece ayda 1 sefer verebildikleri fiyatmış ve özel müşterilere verilen fiyat.Araç 4x2 at. 4x4 içinde 52 bin lira istedi lüx modeline.Bu fiyatlar nasıl 40-41 bini verebilirim.Ama 52 verebilecek durmum yok ve 2. el araba almayı bu devirde asla ama asla istemiyorum.

bence birde erzurumdan fiyat iste...erzurumda bu araçtan çok satıldı...ve ben aldığım zaman sıfırınada en uygun fiyatı erzurum veriyordu.......ikinci elde düşünebilirsiniz.30-40 bin km de 2010 model 4x4 aracı 33-34'e alabilirsin...ben arakdaşlardaki 4 araçtan birini aldım..ikinci el düşünürsen sana benim aracı aldığım arkadaşların telefonunu verebilirim.....fiyat ve km yaklaşıktır..daha aşağıda olabilir...sormak lazım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.