Actıonsports'da geri vites sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dnz60 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,165

dnz60

deniz ardı da deniz..
Yer
dünya
Mrb arkadaşlar dün itibari ile aracımı 20000km servisine götürdüm.
Aracı beklerken geri vitesden gelen sesden(gajtt diye bi ses)
dolayı aracın başına çagırdılar ve geri vites senkromecinden kaynaklandıgını
söylediler.
garanti kapsamından degiştirlmesini talep ettim İstanbul'dan gelen
cevap bu sorunun müşteri kaynaklı oldugu yönünde ve talebim kabul olmamış.
Ben böyle iş görmedim Erzurum daki yetkililer garanti talep ediyor İstanbuldaki
yetkililer aracı görmeden talebi reddediyor.
Bugün servisden aradılar,şanzımanı söktüklerini ve
bazı parcaların kırılmış old. söylediler ve malzemelerin
yarın ellerinde olacagını ifade ettiler.
Not;Bilmeyen arkadaşlar için aracım 2010modelSsangyongActıonsports4x2

Etiketler
Ynt: Actıonsports'da geri vites sorunu

Öncelikle geçmiş olsun inşaallah garantiden işinizi görürler,
Diğer konuyada benzer bir mesaj attım bence bu araçların 5000 km de şanjuman yağları kaliteli bir yağ ile değiştirilmeli, bende aracı ilk aldığımda hızlı vites değiştirmeye çalıştığımda ki seri araç kullanırım bu yüzden hızlı vites değiştiririm çok öttürüyordum şanjumanı, ama şanzuman yağını değiştirdikten sonra böyle bir sorunum kalmadı...
Siz herhalde bu yağ değişimi için geç kalmışsınız, bence bundan sonra dikkat edin... ;)

Yağ kalitesiz bile olsa üretim ya da kullanım hatası olmadıkça düz vites kolay kolay bozulmaz.
Kullanım hatası deyip problemi üzerinize yıkmaya kalkmaları ise kendileri adına ayıp olmuş.
Biz de bu davranışlarını değerlendiririz ileride yeni araç almak istediğiniz zaman..

actyon sports 4x4' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun inşaallah garantiden işinizi görürler,
Diğer konuyada benzer bir mesaj attım bence bu araçların 5000 km de şanjuman yağları kaliteli bir yağ ile değiştirilmeli, bende aracı ilk aldığımda hızlı vites değiştirmeye çalıştığımda ki seri araç kullanırım bu yüzden hızlı vites değiştiririm çok öttürüyordum şanjumanı, ama şanzuman yağını değiştirdikten sonra böyle bir sorunum kalmadı...
Siz herhalde bu yağ değişimi için geç kalmışsınız, bence bundan sonra dikkat edin... ;)
Ediz abi,öncelikle sunu söylemek istiyorum agresif araba kullanmam.Şanzuman yağı meselesine
gelince arabanın bakımları zaten kampanyalı almıştım.5000,10000 bakımına girdi araç
böyle bişey ihtiyaç varsa bunu servistekiler yapmışlardır diye düşünüyorum zira Erzurum
servistekilere güvenim tam.
Araç ile ilgilenen usta sorun konusunda,kış ayları için koydugum pas-pasın muhtemelen yarım debriyaj
veya farkına varmadan debriyaja tam basmadıgınızdan kaynaklanıyor olabilir dedi.benim
sorunum İstabul'daki yetkililer aracı görmeden bu sorun genelde müşteri odaklıdır demeleridir.
ben de o zaman soruyorum benim genelin dısında veya içinde oldugumu nerden biliyorsunuz.
''genelde''nasıl bir tabirdir öyle??Dün mail attım bir Allah'ın kulu arayıp sormaz mı derdiniz ne diye?

olasiliksiz' Alıntı:
Yağ kalitesiz bile olsa üretim ya da kullanım hatası olmadıkça düz vites kolay kolay bozulmaz.
Kullanım hatası deyip problemi üzerinize yıkmaya kalkmaları ise kendileri adına ayıp olmuş.
Biz de bu davranışlarını değerlendiririz ileride yeni araç almak istediğiniz zaman..
Kürşat Bey aslında araç hakkındaki düşüncelerimde değişen bişey yok..
Sistemleri demekki hala oturmamış,sorun burdan çıkıyor.Yoksa hocam
aracınız bikaçgün biz de kalacak dediklerinde ben yeni Korando'yu test
edeyim o zaman dedim.Araçlar emsallerine göre gayet güzel,fiyatları da
rakiplerine göre uygun.Keşke İstanbul'daki yetkililer arayıp adam gibi bir
açıklama yapsalar,şu sebeblerden dolayı garanti dışıdır deseler ben de tamam desem ???

Kürşat Bey aslında araç hakkındaki düşüncelerimde değişen bişey yok..
Sistemleri demekki hala oturmamış,sorun burdan çıkıyor.Yoksa hocam
aracınız bikaçgün biz de kalacak dediklerinde ben yeni Korando'yu test
edeyim o zaman dedim.Araçlar emsallerine göre gayet güzel,fiyatları da
rakiplerine göre uygun.Keşke İstanbul'daki yetkililer arayıp adam gibi bir
açıklama yapsalar,şu sebeblerden dolayı garanti dışıdır deseler ben de tamam desem Huh?

Biz hata yapmayız araçlarımız %100 problemsizdir, kesin sizin kullanıcı hatanız vardır yaklaşımı hoş değil.
Herkes hata yapabilir. Bu yüzden garanti süresi diye birşey var. Üretim hataları o süre içinde çıkar, müşteri madur olmaz diye düşünülmüş.
Problem araçtan mı kullanıcı hatası mı bilmedikleri halde kullanıcı hatası demişler. Bence kendileri adına oldukça kötü bir referans.
Araç hakkında kötü referans değil o konuda haklısınız.

Gecmis olsun!
Peki bu 20bin km boyunca nasil kullsnidiniz? Genelde geri vitese takarken gajjt sesi mi geliyordu? Bu boyleyse sizde hata vardir yada debriyaja basmadan geriye takiyorsaniz hatalisiniz ama debriyaja yarim basma falan bence hikaye uygun deviri yskaladiginizda hic debriyaja basmadan ve gajt sesi cikmadan vitesler arasinda gecebilirsiniz ben cok denedim bazen deviri ayarlayamadigimd gajt yapiyo ama kirilma dokulme kolay kolay olmaz!
Ha sanzumaniz yag kacirmistir surtunme artmistir kirilir ama 20binde bir araba disli dokuyorsa bunun faturasi kullsniciya kesilmemeli arkasini birakmayin sizin muhattabiniz erzurum servistir yetkili servis diye gecmiyor mu? İstanbula pasliyorlarsa siZi hicbir yetkisi yok onlarin! Sanayideki usta onlardan daha iyi yapar hemde yari parasini alir sizden ne anladim ben boyle servisten! bence suan mail bir ise yaramaz sikayetvar.com'a yazin rahatsizliginiz varsa geregini yapiyorlar!

prokopi' Alıntı:
Gecmis olsun!
Peki bu 20bin km boyunca nasil kullsnidiniz? Genelde geri vitese takarken gajjt sesi mi geliyordu? Bu boyleyse sizde hata vardir yada debriyaja basmadan geriye takiyorsaniz hatalisiniz ama debriyaja yarim basma falan bence hikaye uygun deviri yskaladiginizda hic debriyaja basmadan ve gajt sesi cikmadan vitesler arasinda gecebilirsiniz ben cok denedim bazen deviri ayarlayamadigimd gajt yapiyo ama kirilma dokulme kolay kolay olmaz!
Ha sanzumaniz yag kacirmistir surtunme artmistir kirilir ama 20binde bir araba disli dokuyorsa bunun faturasi kullsniciya kesilmemeli arkasini birakmayin sizin muhattabiniz erzurum servistir yetkili servis diye gecmiyor mu? İstanbula pasliyorlarsa siZi hicbir yetkisi yok onlarin! Sanayideki usta onlardan daha iyi yapar hemde yari parasini alir sizden ne anladim ben boyle servisten! bence suan mail bir ise yaramaz sikayetvar.com'a yazin rahatsizliginiz varsa geregini yapiyorlar!
Saolasın Ali,
Genelde sakin kullanırım arac durmadan geri vitese takmam..Bu ses de sabah ilk çalıştırma esnasında oluyordu motor sıcakken gelmezdi,
ben de kısın -10,-20 derecelerde olan bir memlekette doğaldır diye düşündüm.
Aslında bende de hata olabilir ama bi Allah'ın kulu mailime cvb yazmaz mı?Erzurum servisine dönmüşler geri.Bana dönmeye gerek bile duymamışlar.
Beni asıl sinirlendiren konu bu..Bu araçlar kul yapısı bizlerde kuluz ticarette insan müşterisini ikna etmez mi kaldı ki ben de ikna olmak için bahane arıyorum
bizim kadar sadık müşterileri var mı :smiley:
Araç serviste iken satış temsilcilerine sizin(bizim ;D)geziyi gösteriyordum netten :eek:
Bakalım yarın fatura cıkacak nedir ne değildir belli olacak.

dnz60' Alıntı:
Saolasın Ali,
Genelde sakin kullanırım arac durmadan geri vitese takmam..Bu ses de sabah ilk çalıştırma esnasında oluyordu motor sıcakken gelmezdi,
ben de kısın -10,-20 derecelerde olan bir memlekette doğaldır diye düşündüm.
Aslında bende de hata olabilir ama bi Allah'ın kulu mailime cvb yazmaz mı?Erzurum servisine dönmüşler geri.Bana dönmeye gerek bile duymamışlar.
Beni asıl sinirlendiren konu bu..Bu araçlar kul yapısı bizlerde kuluz ticarette insan müşterisini ikna etmez mi kaldı ki ben de ikna olmak için bahane arıyorum
bizim kadar sadık müşterileri var mı :smiley:
Araç serviste iken satış temsilcilerine sizin(bizim ;D)geziyi gösteriyordum netten :eek:
Bakalım yarın fatura cıkacak nedir ne değildir belli olacak.
abi bence anlattığın kadarıyla bu konuda pek bir kusurun yok! araç daha 20.000de km.si çok az şanzumanda 20.000de problem çıkıyorsa bence kullanıcı kaynaklı değildir. bildiğim kadarıylada aracına çok titiz bir şekilde bakıyorsun! benim araç 80binde öyle elle tutulur bir sorun çıkarmadı maşallah! kaldı ki senin aracın hiç çıkarmaması lazım! erzurum servise gittiğinde bir görüş şikayet var sitesi gerçekten prestijini düşünen markalar üzerinde çok etkili! en azından durumdan rahatsızlığını dile getir ve garani dışında kalırsa şikayet ediceğini söyle bence çok buyuk etkisi olacaktır.

Evet arkadaşlar benim demek istediğimde aşağı-yukarı bu yani servislerin durumu ortada, kullandıkları malzemeler, yağlar da meçhul bu yüzden en azından can alıcı motor ve şanjuman yağlarını kendimiz bildiğimiz yağlarla değiştirsek daha iyi olur gibime geliyor bu benim fikrim tabi
Ben servise bir kere gittim memnun kalmadım bir daha da uğramadım, garanti kapsamına girecek hatalar zaten ilk 5000-10.000 km de ortaya çıkar benim araç 10.000 km yi geçtikten sonra bir daha servise gitmedim, benim titizliğim mi? bilmiyorum ama ben yapılan işi adım adım görüp başında durmak isterim en ufak bir terslikte müdahele etmek isterim servislerde bu mümkün olmadığı için gitmiyorum, ve daha kaliteli malzeme ile daha kaliteli bakım yaptırıp yarıdan az para ödüyorum... ;D

actyon sports 4x4' Alıntı:
Evet arkadaşlar benim demek istediğimde aşağı-yukarı bu yani servislerin durumu ortada, kullandıkları malzemeler, yağlar da meçhul bu yüzden en azından can alıcı motor ve şanjuman yağlarını kendimiz bildiğimiz yağlarla değiştirsek daha iyi olur gibime geliyor bu benim fikrim tabi
Ben servise bir kere gittim memnun kalmadım bir daha da uğramadım, garanti kapsamına girecek hatalar zaten ilk 5000-10.000 km de ortaya çıkar benim araç 10.000 km yi geçtikten sonra bir daha servise gitmedim, benim titizliğim mi? bilmiyorum ama ben yapılan işi adım adım görüp başında durmak isterim en ufak bir terslikte müdahele etmek isterim servislerde bu mümkün olmadığı için gitmiyorum, ve daha kaliteli malzeme ile daha kaliteli bakım yaptırıp yarıdan az para ödüyorum... ;D
katılıyorum!
ön balatalar ve sağ el fren teli değişimi için servise 436TL ödedikten sonra bende bir daha gitmeme kararı aldım:smiley: Bilgisizlik ve Kalite ortada. araçlarımızın çoğu parçası piyasada bulunabiliyor sonuçta mercedes motor ve şanzumanı üzerine oturtulmuş bir araç. Ssangyong diye ararsanız belki bulamazsınız! bunun üstüne ıvır zıvır şeyleride garantiye sokmuyorlarsa neyleyim ben yetkili servisi:smiley:
ediz abi bu arada hortumu sokacak bir yer bulamadım ucu açıkta duruyor yakın zamanda mazot filtresini de değiştireceğim ahmet usta o hortumun nereye gireceğini biliyor mu yoksa normal bir usta da bilir mi? bilemedim ben onu!

Arkadaşlar bugün aracımı aldım.
Öncelikle Erzurum servisine bir kez daha teşekkür ediyorum.
_237tl(+kdv) olan 20bin km bakımı zaten kapanya dahilinde para ödenmedi.
_Senkromeç,vites dişlileri,sanzımanyagı,Senkromeç sarısı set halinde komple değişti..
Bu söylediklerim toplam=420(+kdv)tuttu
İşçilik fiyatı ise 522.5(+kdv)tuttu.
Servis İst.merkeze garantiye sokturamadıklarını ellerinden ancak işçilik ücretini
almamak geldiğini söylediler..
Velhasıl 497tl hesap verdim.
Buarada kimbilir nerde bıraktığım tozluklar,sikayetçi oldugum sileceklerin değişmiş
ollması da ziyadesi ile sevindirdi beni.
Yalnız hala İst.Merkeze kırgınım şu gün olmuş hala beni arayan soran yok yani
yalandan da olsa arasalardı.
(bu arada parça fiyatlarında indirim yapıp yapmadıklarını bilmiyorum)

dnz60' Alıntı:
_Senkromeç,vites dişlileri,sanzımanyagı,Senkromeç sarısı set halinde komple değişti..
Servis İst.merkeze garantiye sokturamadıklarını ellerinden ancak işçilik ücretini
Buarada kimbilir nerde bıraktığım tozluklar,sikayetçi oldugum sileceklerin değişmiş
abi sen memnunsan problem yok!
nasıl şuan vites geçişleri düzeldi mi?

senin yerinde olsam ben aracın o hali ile gider tüketici haklarına şikayet ederdim senin anlattığın gibiyse 20.000 kmde bir araç bu sorunu veriyorsa araçta problem vardır kim uzun süerli yarım debriyaj kulnnamz aracına zarar vermez bunlar yeni yeni piyasada yer tutmaya başladılar emin ol bulunduğum yerdeki mahalli gazteteler bile durumu bildirirdim ve mahalli basında çıkmasını sağlardım o riskide her halde bayii göze almazdı diye düşünüyorum

dnz60' Alıntı:

Ali kardeşim,
birinci vites dişlisini de değiştirmişler bu yüzden 1.vitese geçerken
biraz zorlandım ama biraz kullandıkça düzelir dediler,asıl problem
olan geri viteste ise sessiz sedasız geçişler.
debriyajın kavrama noktasını biraz yukarı cekmişler ayrıca frenlerin ayarlarını
da değiştirmişler.
Son olarak debriyajın kavramamasına ya da yarım debriyaja sebeb olan
pas-pasları da kaldırp attım..
Kaan bey işin esası Erzurum Servistekilere güvenim tam;benim
sorunum merkezin ilgisizliğidir..
Bunu da şikayetim var adlı siteye yazacagım..
Aracımı fazlası ile seviyorum sanıyorum bu da beni iyimser yapıyor :-[

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,962
Kaydolan Son Üyemiz
seydabilir

Çevrimiçi üyeler