actyon sports bozuk yolu hissettiriyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alp.trk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,409

alp.trk

Yeni Üye
Merhaba,

2,5 yıldır actyon sports kullanıcısıyım. bu segmentte sahip olduğum ilk aracım. Herkesin genel olarak hemfikir olduğu ön dizayn gibi negatif tarafları haricinde genel olarak oldukça memnunum.

tek sıkıntım aracın yoldaki tüm çukur ve engebeyi ufak büyük demeden hissettirmesi.
amortisörlerin sertliğinden şüphelenmiştim ama kyron dan daha yumuşak olduğu söylendi.
netteki yazılara bakınca da bundan şikayet eden görmedim.

bu konuda teknik servisle de konuştum. bana söylenen veya bulabildiğim olası sebepler..

- 18" lerde yanak azaldığı için (çok daha az yanak genişliğine sahip bineklerde daha az sıkıntı var)
- kasa ve gövde ayrı salınım yapabildikleri için
- bu sınıfın genel problemi (diğerlerinde arka yaprak olduğu için böyle bir problem olduğunu, actyon sports ta bunun olmayacağını düşünmüştüm)

SUV konforunda şeklinde pazarlanan bir araçta daha iyisini beklerdim.
başka bir konu başlığında spacer olarak ebay de sipariş edilen üründe (cushion buffer) asıl özellik olarak yol bozukluklarını daha az hissettirmesi bir özellik olarak yazılmış. acaba bir faydası var mı?

bu konuda ne yapabilirim?

teşekkürler

Etiketler
Ynt: actyon sports bozuk yolu hissettiriyor

bana göre sorununuz biraz lastik kaynaklı sanırım, lastik
hava basıncını kaç psi de kullanıyorsunuz...

Teknik servis bakım sonrası 28 basıyor. bende bu şekilde devam ediyorum.

Bu segmentteki ilk aracınız olduğunu yazmışsınız sanırım sorunuzun cevabı buradan kaynaklanıyor.Sonuçta kullanmakta olduğunuz araç bir kamyonet her ne kadar suv konforunda denilsede kamyonete biniyoruz ve bu araçtan hiç bir zaman ne suv nede sedan bir araç konforu bekleyemeyiz.

celo53' Alıntı:
Bu segmentteki ilk aracınız olduğunu yazmışsınız sanırım sorunuzun cevabı buradan kaynaklanıyor.Sonuçta kullanmakta olduğunuz araç bir kamyonet her ne kadar suv konforunda denilsede kamyonete biniyoruz ve bu araçtan hiç bir zaman ne suv nede sedan bir araç konforu bekleyemeyiz.

niye selim abi, benim arabaya kim binse hayrette kalıp abi neden bu araba bu kadar rahat, sarsıtısız ve konforlu gidiyor v.b. gibi söylemlerle karşılıyorlar. bunları diyenlerin bir suv a binip binmediklerini bilmiyorum ama sonuçta hepsi binek araçlara binmiş ve kullanmış insanlar...

Edizim benim aracıma binenlerde aynısını söylüyor burda arkadaşımız her zaman değil sadece çukurlar ve bozuk yollarda hissettirdiğini anlatmış .

celo53' Alıntı:
Edizim benim aracıma binenlerde aynısını söylüyor burda arkadaşımız her zaman değil sadece çukurlar ve bozuk yollarda hissettirdiğini anlatmış .

benim dediğimde bozuk yol için geçerli zaten, düz yolda fark anlaşılmaz ki bence, ve sırf o yol yüzünden bende daha önce doblo vardı (makaslı) arabayı sattım, böbrek taşı, böbrek, ciğer ne varsa dökecek gibi oluyordum dobloyla, şimdi nerdeyse düz yol gibi gidiyorum orada, aynı yoldan başka araçlarla geçen arkadaşlarda benim arabayla gidince şaşırıyorlar...

benim bahsettiğim genel itibari ile direksiyon için bir yorum yapmadım, o konuda şunu söyleyebilirim ki bir müddet sonra 20-25bin km sonra deyebilirim çok bozuk yolda bir boşluk varmış gibi hissettim baktırdım ustalara ama kayda değer bi sıkıntı olmadığını söylediler bende idare ediyorum belki arkadaşın bahsettiği buna benzer bir meseledir.

actyon sports 4x4' Alıntı:
benim dediğimde bozuk yol için geçerli zaten, düz yolda fark anlaşılmaz ki bence, ve sırf o yol yüzünden bende daha önce doblo vardı (makaslı) arabayı sattım, böbrek taşı, böbrek, ciğer ne varsa dökecek gibi oluyordum dobloyla, şimdi nerdeyse düz yol gibi gidiyorum orada, aynı yoldan başka araçlarla geçen arkadaşlarda benim arabayla gidince şaşırıyorlar...

benim bahsettiğim genel itibari ile direksiyon için bir yorum yapmadım, o konuda şunu söyleyebilirim ki bir müddet sonra 20-25bin km sonra deyebilirim çok bozuk yolda bir boşluk varmış gibi hissettim baktırdım ustalara ama kayda değer bi sıkıntı olmadığını söylediler bende idare ediyorum belki arkadaşın bahsettiği buna benzer bir meseledir.
Olabilir direksiyon hissettiriyor biraz bozuk yolu gibime geldi benimde.Ayrıca bayram mesajını aldım teşekkür ederim bende senin ve ailenin bayramını tebrik ederim.

bahsettiğim direksiyon ile ilgili birşey değil. aracın yoldaki bozuk yüzeyi diğer araçlara göre çok daha fazla hissettirmesi. yazılanlardan anladığım kadarıyla pick up segmentinde bir araç kullanıyorsam buna katlanmam gerekiyor. arka tarafta makas olmaması benim araçtan bu konuda beklentimi yükseltmişti ama sanırım pickup karakteristiği izin vermiyor.

teknik servisten söylendiği gibi belki daha yumuşak hamurlu bir lastik markası kullanmak ve 18" yerine daha ufak çaplı birşeyler kullanmak biraz olsun azaltabilir.

ilginiz için teşekkür ederim.

Benim aracın jantlarıda orjinal 18 di lastik ve jantları satıp 16 janta döndüm lastik yanak kalınlığınıda arttırınca bayağı rahatladım.18 janta göre lastik seçeneği çok az bulsanız dahi 16 ya göre çok pahalı olduğu için jantları değiştirmenizde fayda sağlıyacağınıza inanıyorum.

bende de aynı sıkıntı var.. ses çok.. araç daha 7 binde 2011..
1 arka koltuk arkasındaki kriko ve aparatlarını tutan sistem hemen gevşeme yapıp ses yapmaya başladı.
2- yolcu koltuğu çok sallanıyor yanım boşken. gıcırtı sesi çok gelmeye başladı..
3- yan ceplere ne koyarsan sana 5 katı sesle geri dönüyor..

şimdi arka tarafa hard topunu taktırıp iç mekanda hiç bir eşya bırakmayıp hepsini arkaya koyacağım..

Selamlar

Bütün araçlarda süspansiyon fabrika çıkışı müşteri memnuniyetine göre ayarlanır.
Sert süspansiyon daha stabil daha güvenlidir araç yere daha iyi basar daha iyi tutunur. ama sertlik arttığı oranda yerdeki her bozukluğu hissettirir.nerdeyse fındık büyüklüğündeki taşı bile hissedersiniz.
Yumuşak süspansiyon da tam tersine araç deyim yerinde ise salına sallana gider konfor sağlar. ama yumuşaklık arttığı oranda araba yere tutunma basma özelliğini kaybeder virajlarda tekerlek yerden kesilebilir çukur ve tümseklerde atlama yapar.
Fabrikalarda bunu müşteriye satarken orta karar ayarlarlar ne takoz gibi ne saltanat kayığı gibi tabii bizim yollarda ince yanak lastikle özellikle arazide sorun çıkar.
Denemedim ama bu sorun sertliği ayarlı amortisörlerle bir yere kadar çözülebiliyormuş. yani arazi yada bozuk yolda amortisörü sertleştiriyoruz düz yol yada otobanda yumuşatıyoruz.
ne derece doğru bilmiyorum mesela 6 ayar kademeli koni amortisör yada aracı düğme ile yükseltip alçaltan sertliği ayarlayan cup kit ler var bizim araçlara uyarmı randıman verirmi en önemlisi fiatı nedir bilmiyorum.

saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR