geçmiş olsun üstadım... bakalım biz neler yaşayacağız bodoslama karavanda..
Bu tür sıkıntıların en başta olması iyi oluyor, toparlaya toparlaya gidiyoruz. Hiç tanımadığımız aracı ilgili yerde öğrenmek keyifli.
Tabi işsiz bir emekliyi kovmazlarsa.
Bugün arıza kendini tekrar belli etsin diye test sürüşü yaptım, geri çekiciye kaldırırken el frenimizin de yeterli olmadığı ve bakım istedigi ortaya cıktı.
Araçta hangi sırayla olsa da bir arka kameranın faydası tabi kesin tartışmasız.
Fakat ben ~10 senedir park sensörüyle de sıkıntı çekmedim.
Ama hepsinden önce, araç sürücüsü için aparat yardımı olmadan geri sürebilme, en küçük ortak payda durumunda. Zaten ehliyet sınavında ve marka karavancıların üretiminde yeri olmaması da sanırım ayni temel prensip yüzünden olmalı ?
Bu gün navigatörsüz yola çıkmıyoruz. Şimdi hanımla eskiden yollarda yaptığımız kavgaları özlüyorum desem iki yüzlülük olurdu..
Fakat navigatör bozulursa ayni kalitede yolumuzu bulacağımdan da açıkcası artık emin değilim. Bu da alışkanlığın diğer yüzü..
Ben navigasyon ile yarışsam da gelecek ne gösterir bilemiyorum. Eşim zaten sıkıştıgında navigasyon ile ugrasmiyor direk beni arayarak, bekliyorum diyor. Konumlarımız kendi telefonlarimızda birbirimize paylaşıma acık olduğundan dünyanın neresinde olursa olsun istediği yere , istedigi vasıta ile yönlendirmesini yapiyorum.
Diğer taraftan uzun yılların ticari araç şoförlerinin bile geri kameralarına alıştıktan sonra arıza olduğunda zorlandıkları ve kendilerini huzursuz hissettikleri bir gerçek.
Sanıyorum araç yakıt kesmesi yapıyor. Aracı tanımamakla birlikte bence öncelikli yakıt selonoidi ve depo yakıt pompası kablolarını iyi bir elektrikçiye kuru çek yaptırın. Muhtemelen bir yerde gevşek bağlantı yada şase var gibi geliyor bana.
Bizde sökümler yaptık, birkaç cihaz iptal oldu . Soylediğiniz gibi bir gevşek nokta yada şase problemi var. Ama elektrikte bu arama ve sorunu bulmak sıkıntılı oluyor. Sonuç ta çözülecek biraz zaman kaybını sorun etmiyoruz. Yuksek maliyet cikarmamasida tercih sebebi
Sanayide her uğrayanın karavan mı yapacaksın, nasıl olacak soruları da aynı hızla devam ediyor...
Bugün tavan havalandırmayı söktürüp , problemli hale dönüşmüş silikonlari kazıtmak ve tekrar monte ettirmek, aynı zamanda arka bölmenin sol ikinci camı sürgülü yapmak için birkac yere uğradım. Hazır cam mevcut da bulamadım, geldiginde bilgi verecekler.
Havalandırma için bu bir günlük iş diyerek pek istekli davranmadılar. Ayrıca slikon kazınırken alttaki boyanın durumu, yapıştırmadan önce yüzeyin temizligi ve Türkiyede ki tüm benzer işlerin çözümü joker Dayson söz konusu olunca , başlarında sözümüzde dinlenmeyecegi için bu iste adres bizden tarafa dogru yönleniyor...
🖐🖐🖐