Ağlatan Dodge, Ağlayan ise Cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kursadgolf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,366

kursadgolf

Kamp I
Yer
istanbul
ümraniye fatih sanayi sitesindeki arkadaşlarımız iddalaştılar
cheroke ile dodge yi arkadan birbirlerine bağlayarak start verdiler
vidyoda görüldüğü üzere cheroke ki ağlamaya başladı
aynı zamanda da sürüklenmemk için frene basıyordu
ama sonuç vidyoda görüldüğü gibi....

http://www.youtube.com/watch?v=ohsR7sJ2hOA

Etiketler

Ynt: Ağlatan Dodge, Ağlayan ise Cherokee

Ağlama değil de inleme gibiydi sanki :smiley:
Y..tube Jacker adında bir program var, izleyemeyenlerin ilacı olabilir.

konuyu açtığımda vidyo gözüküyordu ki izleyen arkadaşda var
sanırım sizden kaynaklanan bir sorun olsa gerek

isterseniz google ye ağlatan dodge diye yazın çıkıyor zaten
;) ;)

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=a%C4%9Flatan+dodge&meta=

modetör arkadaşlara sesleniyorum

ilk attığımda var olan vidyo daha sonrasında neden yok oluyor

mesaj attığım halde kimse geri dönmedi
bir açıklama yapılmasını bekliyorum saygılar...

Yüklediğiniz videoyu, daha sonra ana kaynağından siliyorsanız tıpkı fotoğraflardaki gibi buradanda silinir.

Belki görmek istemeyenler vardır ben gördüm :smiley: ;D ;D ;D
(Youtube engel kaldırıcı ) proğramınız yoksa izleyemessiniz....

Bir LR ci olarak bu video beni biraz gulumsetti dogrusu ama burada sanki aslinda iki aractan cok lastiklerin rekabeti olmus. Iki aractan agir olan ayni lastiklerle de avantajlidir. Ancak lastikler marka, model ve olcu olarak muhtemelen ayni degildir. Bu durumda bence lastigin iyi yol tutusu on plana gecer.

Lastikler tamamen ayni olsaydi, surtunme kuvveti yere dik kuvvet ile surtunme katsayisinin carpimina esit oldugundan ve katsayilar ayni olacagindan sadece agir olan kazanir. Motorun lastigi cevirme gucunun, yani lastigin ne kadar patinaj yaptiginin onemi olmayacakti sanirim. Zaten surtunme katsayisi patinajda, lastigin patinaj cekmiyor ya da kaymiyor halinden daha yuksektir. Yani araclarin agirliklarini birbirlerine yakin olgundan onemsemezseniz, once patinaja dusen, yani yolu daha az tutanin digerini cekme sansi ortadan kalkar.

Fizigin bu konularini biraz hatirliyorum hala :smiley:

Selamlar,

Bende video'yu göremiyorum ancak bu tip bir iddiada sanırım en yüksek tork değerine ilk ulaşan araç başarılı olur.
Lastik ve çikiş sistemindeki kayıplar eşit olarak alınırsa.

Yani Cherokee büyük ihtimal devirli bir V8 makina taşıyor. Bu makinanın torkunun üst seviyesine çıkması ise, zaman alır, devir alması açısından ve eğer hızla yüksek devire çıkarsa daha çabuk patinaj ile yol tutuştan düşecektir. Sonuçta patinaja düşenin şansı kalmıyor gibi...

Low range ile iki farklı araç birbirini asfalt zeminde zıt yönelerde çekiyor. Çok hasar yapan bir olay bu tekrar hatırlatmak lazım.

Burada en önemli konu motorların T O R Q değerleridir. Her iki araçta 150 kW güçte olsun. torq değeri yüksek olan diğerini çekecektir.

Diğer fiziksel, ve dinamik şartların her iki araçtada aynı olması gerekir.

Diye düşünüyorum ben.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.