Mehmety
www.yelkenkayak.com
<div class="bbWrapper">Herkese selamlar,<br />
<br />
Uzun zamandır zımpara işleri devam ediyor. Sanırım haziran başında yapımına ilk başladığım kano ( chpk 17 ) <br />
tam bitmiş olacak. Bir yıl aradan sonra ... Şimdi yelken tertibatlarını yapıyorum, 5 metre direk ile hızlı yolculuklar <br />
yapmayı planlıyorum. Yelken dikecektim ama zamandan kazanmak için sipariş ettim. Kano kürek ile denize <br />
çıkmaya hazır olmasına rağmen daha su ile buluşmadı. bekliyor..<br />
<br />
Ama, WoodDuck12 su ile buluştu. Kavacıktan-Küçükyalı ya araba üzerinde taşıyarak götürdük. Marina içinde kısa <br />
bir tur yaptıktan sonra kanoyuda orada bıraktım. İlk hedef kınalı Ada olacak ama daha önce Bodeka eğitimine katılacağım<br />
hafta sonu.<br />
<br />
WoodDuck12 yi çok beğendim. Geniş kokpiti çok rahat, 80 cm genişlik ile 'aman devrilecek' tedirginliği yok. Taşıması<br />
kolay, omuza alıp patika yollardan 1-2 km yürünür. <br />
<br />
Ön tarafı yanlardan 50 cm ve altdan 100 cm karbon kumaş ile kaplamalı. Alt kısmın çoğu yeri 2 kat cam elfayı ile kaplandı. <br />
İç kısıma ve dışa 4 kat epoxy sürüldü. Yeşil renk epoxy boya ile 3 kat boyandı.<br />
<br />
Bu kano da sadece bir bagaj var, arkada, su geçirmez şekilde yapılmış. Çadır gibi her türlü eşya için yeterli. <br />
Ön taraf tek parça ve su geçirmez bir bölüm yok. Bu yüzden kanonun içine ,burnun kısmına bir usturmaça <br />
konuyor , vida ile en ön tarafa sabitleniyor. Bu güvenlik için. Yinede içeride 2,5 metrelik kocaman bir alan kalıyor.<br />
<br />
Genel olarak daha önce yapım fotograflarını eklediğim Chespeak 17 nin yapılışı ile aynı teknik ile yapılıyor. Yani <br />
''dik ve yapıştır'' yöntemi. Bu teknik de kendi içinde ikiye ayrılıyor diyebilirim. Bazı farklar var. En farkı bunda<br />
küpeşte ( sherclamps ) yok. Belki buyüzden yapımı daha hızlı. Rağmen, alt ve üst bölümlerin birbirlerine dikilmesi <br />
stresli bir iş. Sanırım ben bu aşamada şanslıydım. Normalde 3-4 kere prova yapıldıktan sonra birbirlerine dikilen <br />
alt ve üst kısmı bir kerede monte edebildim. <br />
<br />
3 mm okoume kontraplakdan yapılıyor. Üst kısımda renk için 'sapelle' kullanılıyor ama ben bulamadım.<br />
360 cm boyunda 80 cm eninde, 18 kg<br />
<br />
Bir kaç fotografı ekliyorum..<br />
<br />
Selamlar<br />
Memed</div>