Aktur Kamping; Datça

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,491

taiga

Datça Akturu beğenmiştim.
Oradaki Aktur camping hakkında bilgi verecek arkadaş var mı acaba...
40 taneden fazla karavan ı orada gördüm brandayla kapatılmış, yaz aylarını ve sahiplerini bekleyen...

Etiketler

Ynt: Aktur Kamping; Datça

Aktur Camping asırlık yüksek çam ağaçları, düzenli ve bakımlı sosyal üniteleri,günlük yaşamınızı kolaylaştıracak alış veriş olanakları ve tertemiz denizi ile güzel bir tatil için iyi seçim. Datça ya 20 km.mesafesi ile ara sıra değişiklik için uygun konumda. Datçanın sert rüzgarlarından oldukça korunaklı olan Aktur Camping in yürüyüş ve çevre gezileri için uygun bölümleri var. Rahat ve güzel bir tatil geçirebileceğinize eminim. Fiyatları ise verdikleri ile orantılı...Selamlar,
(Ehhh artık gittiğim zaman bize de bi kıyak yapar müdüriyet !...)
RÜZGAR

Bu ayın başında Aktur kampingin odalarında kalmıştık...

Ve Datça Akturu cidden çok beğenmiştik yeşil ve mavi birarada olduğu için...

Lakin tesisteki evler inanılmaz pahalıydı (satılık anlamında)... :-\

Kampingle ilgili az da olsa bilgi almıştım...

6 euro kişi başı, 1 euro elektrik, 1 euro da araba için alıyorlarmış (artı başka şeyler var mıydı ne yazık ki hatırlamıyorum)...

Benim asıl ilgimi çeken orada brandası kapalı karavanlardı...

200 YTL yıllık ücret aldıklarını söyledilerdi ...

Eşimle dedik şöyle 10-15 milyara bir çekme karavan alsak ve buraya koysak...

Baharda, yarı yıl tatilinde yada kafamıza ne zaman eserse o zaman gelsek kalsak kafamızı dinlesek, orman içi bisiklete binsek diye...

Ancak en ufak bir karavan tecrübemiz olmadığı için biraz tereddütlüydük, ki hala öyleyiz...

Ortak wc duş gibi alanların kullanımı, kalabalık, su sorunu vb. gibi noktalarda fazla bir deneyimimiz yok...

Bu nedenle yazın okullar tatil olunca Aktur da bir ev kiralayıp, arada da oradaki kampingteki hayatı vb. gözlemlemek istiyoruz...

Baktık bu işi kıvırırız, dediğim projeye girişeceğiz...

Aktur kampingi sorma nedenim aslında buydu...

Özellikle neleri merak ettiğimi yazmadığım için kusura kalmayın...

Tüm karavancılara keyifli geziler...

Oradaki karavanların çokluğu düşüncenizin doğruluğunun bir kanıtıdır inanın. Ev fiyatlarını da görünce 10'luk bir çekme karavanın size yıllarca ekonomik bir biçimde hizmet vereceğine eminim.
Görebildiğim kadarı ile iyi komşuluk ilişkiside kurulabilir sanırım. Haydi bakalım..bu işler böyle başlar..sonraki yıllarda bir motokaravan...gelsin Ege, gitsin Akdeniz, arada bir yurt dışı..yaşasın hayat..
RÜZGAR

Sayin Taiga;
Bu karavanlara dediginiz 200 YTL,acaba kislik park parasimi?Yoksa her ay odenen aidat mi?
Orada kalan bir arkadastan aldigim habere gore;bu kampta kalma gunlugu 25/30 YTL.
na geliyormus,neredeyse bir pansiyon veya otel ucreti.
Selamlarla.

Ercüment bey,

Yıllık park parası 200 YTL imiş...
Özellikle sormuştum, çünkü benimde aklımda karavan alıp orada bırakmak vardı...
Yani 200 YTL ye 1 sene aracı orada bırakabiliyorsunuz...
40 tan fazla brandası çekili durumda bırakılmış karavan vardı...
Hatta biri motokaravandı, kalanlar çekme karavan ...
Park değilde kalırken ise, kişi başı 6 euro, elektrik 1 euro, çekme karavanın aracının kalma parası 1 euro idi...
Başka masraf varmıydı inanın hatırlamıyorum...
Evet ucuz değildi, orada yaptığım hesaba göre...
Birde kampingde kalma yerleri var, tv li klimalı wc banyo falan...(buzdolabı yok, çünkü biraydı suydu vb. şeylerde lokantaya bağımlı kalmanız için :-\)
Biz kişi başı 20 YTL ye kaldık bu ayın başında...
Yazın kahvaltı ve akşam yemeği dahil kişi başı 75YTL imiş...
Evet Aktur pahalı bir yer...
Ancak cidden güzel bir yer...

Sayin Taiga;
Kismet olup da bu sene de Turkiye'ye gelirsem?Her gelisimde zaten 4 aya yakin geziyorum,
Datcanin yakininda kaldim,fakat bu sene bu kampa ugramak istiyorum,kampta bir arkadas
devamli kaliyor,Tabbert buyuk karavani var.Pahalli da olsa bir iki gun idare eder.Ben buyuk
motokaravan ile yolculuk ediyorum,tabii bizi daha fazla yolmak isterler.Zaten hangi kampa
girsek 15/20 eurodan basliyorlar.Sonra orada kalanlar ile konustugumuzda,bizlerden daha ucuza
kaldiklarini ogreniyoruz.
Selamlar

Geçtiğimiz yaz konakladık Aktur'da. Karavan, iki kişi ve elektrik için günlük 58 tl aldılar. Düzenli bir kamp alanı, ne isterseniz hatta fazlası kuaför, bankamatik, eczane mevcut.Haftanı iki günü pazar da

kuruluyor idi.

P8110416.jpg

P8120433.jpg

P8120436.jpg

P8120446.JPG

Gökhan Bey bu yararlı paylaşım için teşekkürler. Aktur'un 2011 itibariyle durumunu yansıtmış oldunuz.

Yurdumuzdaki bir hayli bilinen kampinglerden biridir Aktur. Birçok yerli&yabancı gezgin,kampçı ve karavancıda çeşitli anıların oluşmasına neden olan bir yer. ;)

toffy' Alıntı:
Karavan, iki kişi ve elektrik için günlük 58 tl aldılar.

Avrupa'daki kampinglerin bir bölümünün ayarında bir eder bu!.. (2011 yaz mevsimi kurlarıyla, 25 Euro civarı.) Verilen hizmet ve olanaklar, bu ederi hak eder mi birşey diyemem :-\; umarım ediyordur. :smiley:

Cavid Sezen

Cavid Hocam bence de fiyat olarak yüksek.Biz genelde kampinglerde konaklıyoruz.Düşündüğüm zaman kampingde üç gün peşine bir ya da en fazla iki gün kampdışı konaklama yaptık. Belki bizim

acemiliğimizden kaynaklanıyor.Kamplarda bir standart yok lakin farkettiğim yabancı konukların tercih ettiği, hizmet olarak (hijyen,sıcak duş,bulaşık, çamaşır yıkama yeri, geniş mutfak alanları) diğerlerine

göre daha iyi durumda olan kampinglerde fiyat 60Tl seviyesinde.

Gökhan Bey, bildiğiniz gibi, kampinge girip girmeme tercihi kişiye göre değişiyor; her iki düşünceye de saygılıyız. :smiley:

Ucuzluk&pahalılık, çok göreceli kavramlar; bireyin ya da geniş kitlelerin satın alma gücüyle bağlantılı. Avrupa'daki kampinglerin 20-25-30 Euro civarındaki ederlerini ve Türkiye'deki kampinglerin durumu ile standart emeklilerin de akçalı durumlarını gözönüne alırsak, durum pek parlak değil. (Amma da uzuntümce oldu ha!... :D) Bu hizmetlere gereksinimi olan, bu bedeli ödeyebilen ya da bu bedeli hak ediyor diyen girer; tersini düşünen girmez. ;) Bu konu, "dipsiz kuyu" gibidir; tükenmez!.. ;D

Selamlar
Cavid Sezen

1994 temmuzunda arabamızla tatile çıkıp Datça Aktur kampingin motel kısmında kalmıştık. Oğlum 9 aylıktı, balkondan kamp sakinlerini seyrederken manzaranın yanlış tarafında durduğumuzu, motel değil kamp alanında olmamız gerektiğini düşünüyordum. Eşimle canımız balık çekince pazardaki balıkçıdan balık, marketten de malzeme alıp, kmap sakinlerinden de tava ve maşa ile malzemeyi tamamlayarak kendimize güzel bir ziyafet çekmiştik.
Anılarımı tazelediğiniz için teşekkürler :smiley:

Günde 50 liradan ayda 1500 sezonluk eder 6000 Tl.arka sıralardan bir yazlık tutarsan aynı hesaba gelir.Birde karavanlara ayrılan yer en arka sıradaki yazlıklardanda geride.Hani diyorlarya kimi pahallı kimi ucuz seçermiş,bu tercih meselesiymiş.Tercih verilen hizmet kalitesi ile ilgilidir.2 gözlü tuvalet,bir duş.birde bulaşık yıkama yeri .Gerisini tabiat düzenlemiş.Adınada bilmem ne camping denmiş.Ver 35,ver 50 lira.Hamama giren terlermiş zaten sezonda oralar kırk derece hamamada gerek yok...Bu fiyatlandırmayı keyfe göre değilde batıdakine uydurmak gerekir.Turizm bakanlığı otellere verdiği gibi yıldızlandırır,Tursab'ta fiyatlandırır.Bakın o zaman 35 liralıklar kaç paraya düşer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR