Ynt: Akü Boşalması İçin Yardım
Merhaba öncelikle bir elektrikçide akünüzün durumunu inceletmenizi öneririm. Tamamen biten akülerin içindeki asidin bozulmasından dolayı yeniden şarj tutmamamsı sözkonusu olabilir.
Eğer akünüz sağlam ise veya yeni bir akü alırsanız, akünüzün sürekli "dolu" tutulması da önemlidir. Sürekli kullanılmayan özellikle, ikinicil araç veya hobi aracı olarak kullanılan "jip" lerin sanırım ortak sorunu da budur. Benim önerim bir akü şarj aleti almanızdır. Akü şarj aletleri aslında iki grup altında toplanabilir. Birinci tür sadece olan akımı koruyabilecek küçük kapasiteli olanlardır. Bunları değil, aracınızın aküsünün amperine uygun ve "redresör" yani akünüzü gerçekten şarj edebilecek bir cihaz öneririm. Ben geçen sene, Black&Decker'ın BDV 1084 modelini almıştım. Hem değişik amperajlarda akü şarj edebiliyor, hem de 3 kademeli şarj yöntemi ile şarjın aküde uzun süre dayanmasını sağlıyor. Aracınızı bir ay boyunca kullanmayacaksanız, soğuk kış günlerinde ayda iki kez şarj etmeniz yeterli oluyor. Tabi tüm bu söylediklerim sağlıklı bir akü için.
Diğer bir husus ise, şarj dinamonuzun kontrol edilmesi ve siz aracınızla yol alırken yeterli gücün, şarj olarak akünüze iletilip iletilmediğinin kontrol edilmesi. Bunun için de iyi bir elektrikçiden yardım almak doğru olur.