Akü Boşalması İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deredere53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,513

deredere53

Kamp I
Yer
ARDEŞEN
arkadaşlar selam benim xj akşamdan sabaha aküyü boşaltıyor her şeyi kapatoyorum yıne sabah akü yok nasıl yardım edersınız ne olabılır aracta kacak yok dedı usta sadece tüp direk aküye bagli bu aküyü öldürürmü ne dersınız

Etiketler

Ynt: Akü Bo?almas? ?çin Yard?m

Aracin sarj durumunu sarj dinemosundan ve akuden olctuler mi?
Aracta kacak olup olmadigini nasil belirlediler?
Aku kac yilli? Aslinda akunun yasi tam belirleyici kriter degildir. 6 ayli akuyu 2 ay sarjsiz birakin aku omrunu tamamlar.

Ynt: Akü Boşalması İçin Yardım

Merhaba öncelikle bir elektrikçide akünüzün durumunu inceletmenizi öneririm. Tamamen biten akülerin içindeki asidin bozulmasından dolayı yeniden şarj tutmamamsı sözkonusu olabilir.

Eğer akünüz sağlam ise veya yeni bir akü alırsanız, akünüzün sürekli "dolu" tutulması da önemlidir. Sürekli kullanılmayan özellikle, ikinicil araç veya hobi aracı olarak kullanılan "jip" lerin sanırım ortak sorunu da budur. Benim önerim bir akü şarj aleti almanızdır. Akü şarj aletleri aslında iki grup altında toplanabilir. Birinci tür sadece olan akımı koruyabilecek küçük kapasiteli olanlardır. Bunları değil, aracınızın aküsünün amperine uygun ve "redresör" yani akünüzü gerçekten şarj edebilecek bir cihaz öneririm. Ben geçen sene, Black&Decker'ın BDV 1084 modelini almıştım. Hem değişik amperajlarda akü şarj edebiliyor, hem de 3 kademeli şarj yöntemi ile şarjın aküde uzun süre dayanmasını sağlıyor. Aracınızı bir ay boyunca kullanmayacaksanız, soğuk kış günlerinde ayda iki kez şarj etmeniz yeterli oluyor. Tabi tüm bu söylediklerim sağlıklı bir akü için.

Diğer bir husus ise, şarj dinamonuzun kontrol edilmesi ve siz aracınızla yol alırken yeterli gücün, şarj olarak akünüze iletilip iletilmediğinin kontrol edilmesi. Bunun için de iyi bir elektrikçiden yardım almak doğru olur.

bakın huma otoda devre kesiçi salter var alın birtane akünün + kutbuna bağlaatırın kapatınca araçta tık olmaz fiyatıda 26 lira

Arkadaşların yazdıklarına ilave olarak aracınıza sonradan teyp taktırdınızmı? ve bu teyp direk aküye bağlı ve markası sony olabilirmi?

selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.