Almalımıyım Yoksa Beklemelimiyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan İbrahim ÖNGÜN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,446

İbrahim ÖNGÜN

99 model 1.6 5k JLX(Gitti) 2013 Duster 110 Geldi
Yer
SAKARYA/Sapanca
Selmun Aleyküm arkadaşlar. Maviş imi(99 model 1.6 JLX) nihayet sattım ve iki gündür arabasızlık beni düşündürmeye başladı.
İki yıldır bu foruma sıklıkla takılıp takip etmekteyim;çünkü Duster'ın 110 hp lik ''Laruette'' modeliyle ilgileniyorum.Bir komşumda bu araçtan var ve sahip olduğu tork benim ağzımı açık bıraktı.Nasip olursa (Dünyalar tatlısı biricik oğlum,Muhammed Alp'imin üzerine)özürlü indiriminden yararlanıp sıfır alacağım.Şimdi:
Yeni modelini beklemeli miyim?
Yeni modelini beklersem ne kazandırır veya ne kaybettirir?
Şu anki modelini alırsam ne kazandırır veya ne kaybettirir?
İkinci el piyasası acaba hareketli mi(Hoş beş yıl satamıyorum ama ne de olsa insan merak ediyor işte)?
Satın alırken,pazarlık yaparken nelere dikkat etmeliyim?
4*4 aracın yükseklik,çekiş gibi avantajlarına alışan bir insan olarak başka bir araç düşünmüyorum ama farklı fikirlere de açığım.İkinci el araçlar beni çok yorduğu için açıkçası ikinci el araç düşünmüyorum.Ama yine de 4*4 sınıfındaki yorumlarınıza açığım.
Değerli fikirlerinizi ve özellikle bu araç hakkındaki olumlu veya olumsuz yorumlarınızı,açık-özel mesajlarınızı merakla bekliyorum.
Tekeriniz hep yere sağlam bassın,Allah kaza bela göstermesin.

Etiketler
Ynt: Almalımıyım Yoksa Beklemelimiyim?

a.selam ibrahim bey.bizim zamanında yaşamış olduğumuz ikilemleri şu an sizde yaşıyorsunuz.Yeni model derken sadece biraz makyaj olacak tahmin ediyoruz.makyajlı model daha diğer ülkelerde satışa başlamadı takip ettiğimiz kadarı ile .makyajdaki en büyük değişiklik nav dokunmatik teyp ile cam düğmelerinin yeri kapılara alınması olur.şayet teyp ve cam düğmeleri sizin için çok önemli değilse beklemeyin alırım derim.boşu boşuna 4-5 bin tl fark vermeyin derim.makyajlı modelin gelmesi yılbaşını bulur gibime geliyor.saygılarımla....

AleykümSelam İbrahim Bey;
Yeni Duster tabiki çok daha iyi olacaktır, ah bide bu bekleme olayı olmasa !
Çoğumuz yaz ortasında makyajlı Duster gelir diyorduk ama devit3'ünde dediği gibi bu iş daha uzayacak gibi duruyor.
Bu yüzden bekleme sürenizi Araç ihtiyacınız belirlesin.Bekleyebiliyorsanız 'Yeni' tabi ki her zaman için daha caziptir.

İşin pazarlık kısmı biraz sıkıntı yaratabilir çünkü çoğu yerde araç yok satıyor o yüzden satıcılar tok :( Bence bulunduğunuz lokasyondaki en az satıyor ihtimali olan yerleri belirlemeniz faydalı olabilir.

Yorumumda tabiki olumlu, bu fiyata ''sıfır'' 4x4 alamayacağınızı unutmayın.Kalite ve dayanıklılık olarak Size çıkaracağı tek masraf her 20000'de 300küsur lira.Eksikleri var ama Diğer markaların 7 kuruşluk arabalarına 10kuruş vermektense 5kuruşluk Duster'a 5kuruş vermek ekonomik düşünen insanların yoludur.Buda yine sizin tercihinize kalmıştır.

Sizin için hayırlısı ne ise o olsun :smiley: Araç seçiminizdeki bu meşakatli yolda size kolaylıklar dilerim..

devit3' Alıntı:
a.selam ibrahim bey.bizim zamanında yaşamış olduğumuz ikilemleri şu an sizde yaşıyorsunuz.Yeni model derken sadece biraz makyaj olacak tahmin ediyoruz.makyajlı model daha diğer ülkelerde satışa başlamadı takip ettiğimiz kadarı ile .makyajdaki en büyük değişiklik nav dokunmatik teyp ile cam düğmelerinin yeri kapılara alınması olur.şayet teyp ve cam düğmeleri sizin için çok önemli değilse beklemeyin alırım derim.boşu boşuna 4-5 bin tl fark vermeyin derim.makyajlı modelin gelmesi yılbaşını bulur gibime geliyor.saygılarımla....
Yorumunuz için teşekkür ederim sayın devit3(Kusura bakmayın,isminizi göremediğim için nick'inizle hitabettim).Bu gün Bursa,İstanbul,Gebze ve Kocaeli bayileri ile görüştüm.Ellerinde Look pakete ek olarak görünüm paketli yeni modelleri olduğunu söylediler.Ama teferruat ile ilgili bilgileri yok.
Adrianotom' Alıntı:
AleykümSelam İbrahim Bey;
Yeni Duster tabiki çok daha iyi olacaktır, ah bide bu bekleme olayı olmasa !
Çoğumuz yaz ortasında makyajlı Duster gelir diyorduk ama devit3'ünde dediği gibi bu iş daha uzayacak gibi duruyor.
Bu yüzden bekleme sürenizi Araç ihtiyacınız belirlesin.Bekleyebiliyorsanız 'Yeni' tabi ki her zaman için daha caziptir.

İşin pazarlık kısmı biraz sıkıntı yaratabilir çünkü çoğu yerde araç yok satıyor o yüzden satıcılar tok :( Bence bulunduğunuz lokasyondaki en az satıyor ihtimali olan yerleri belirlemeniz faydalı olabilir.

Yorumumda tabiki olumlu, bu fiyata ''sıfır'' 4x4 alamayacağınızı unutmayın.Kalite ve dayanıklılık olarak Size çıkaracağı tek masraf her 20000'de 300küsur lira.Eksikleri var ama Diğer markaların 7 kuruşluk arabalarına 10kuruş vermektense 5kuruşluk Duster'a 5kuruş vermek ekonomik düşünen insanların yoludur.Buda yine sizin tercihinize kalmıştır.

Sizin için hayırlısı ne ise o olsun :smiley: Araç seçiminizdeki bu meşakatli yolda size kolaylıklar dilerim..
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim Alkan bey,iyi niyet ve temennilerinize de.
Arkadaşlar,birkaç ay önce Duster'ını çaldıran bir arkadaş vardı.Araç çalınmadan önce çok memnundu ama çalındıktan sonra hem yenisini almadı hem de bir-iki yazışmasında Duster'ı eleştiren ifadeler kullanmıştı.Önceden Duster'ı olan fakat şimdi olmayan biri olarak o arkadaşımızın da fikirlerini almak isterdim.İsterse bana özelden de yazabilir.
Teşekkür ederim,saygılar.

Evet arkadaşlar,ya forumda iki gündür kimse yok,ya da başlık kimsenin dikkatini çekmedi.
Takip diyelim o zaman.
Saygılar.

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
Evet arkadaşlar,ya forumda iki gündür kimse yok,ya da başlık kimsenin dikkatini çekmedi.
Takip diyelim o zaman.
Saygılar.

Buralarda haftasonu oldumu el ayak cekilir :smiley::smiley:
GeZenbilir mesai saatleri pazartesi 9 cuma 24 arasidir.

Adrianotom' Alıntı:

adı üstünde GEZENBİLİR hafta sonu gezecen, hafta içi bildiklerini gördüklerini paylaşacan.. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
Takip diyelim o zaman.
Saygılar.
Adrianotom' Alıntı:
Eyvallah,haklısınız :smiley: ::smiley:.Bekleyelim,görelim bakalım Mevla'm neyler,neylerse gözel eyler ::smiley: :-X.
Saygı ve selamlarımla,hoşçakalın.

İbrahim hocam bugün aradığında tam olarak burdaydık, çok rahat konuşamadım sizinle :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=4SPJZOftQK8
http://www.youtube.com/watch?v=uzF-sQPhLVw

Eyvallah Ümit hocam,bu nazik davranışınız için teşekkür ederim.
Bu videolarla vermek istediğiniz mesaj alınmıştır ;),maşallah hem araçlarınıza hem de keşif ruhunuza.
Evet arkadaşlar,şu videolar eğer romen veya ruslar tarafından paylaşılsa hepimiz ne kadar ilgi ile izleriz değil mi?Ama bu gezileri yapan ve bizimle paylaşan arkadaşlarımız bizden birileri,hem de off road için öyle profesyonel anlamda eğitim almamış,özel dizayn edilmemiş araçlarla de yola çıkmamışlar.Ama her hafta mükemmelliklere imza atıyorlar.Takdire şayan!
Daha nice güzel gezilere inşallah.
Arkadaşlar,benim konuma cevap yazacak kimse yok mu yahu :mad: :'( ::smiley:?Şu son bir iki gün benim için çok önemli.Karar aşamasındayım,yorumlarınıza önem veriyorum.Lütfen ::smiley:.

Selamun Aleyküm arkadaşlar.Bu ne ya Dacia topiği adeta uyuyor kaç gündenberi :eek: ::smiley:.
Bu gün Dacia bayisine gittim,istediğim araç varmış baktık,beğendik.Pazartesi işlemlere başlıyoruz.Olumsuz bir şeyler söyleyecek varsa lütfen ya şimdi söylesin ya da daha sonra konuya müdahil olmasın.
Sevgili arkadaşlar,yeni araç alırken dikkat etmem gereken hususlar var mı?Alacağım bayide expertiz yaptırayım mı,özelliklerini yazan bir belge vs.Daha önce hiç sıfır km araç almadım,acemiliğimi mazur görünüz lütfen.
Benim için değerli mesajlarınızı bekliyorum.
Saygılar.

Eyvallah hocam cevap için, teşekkür ederim.
Sorularımla sizleri sıktığımı biliyorum ama,ilk dizel arabam olacak.Dizel araçlarla ilgili ilk çalıştırmada,yolculuk bittikten sonra stop ederken,alınacak mazotun cinsi ve özellikle firma ismi vs. gibi konularda da bilgilerinizi istirham ediyorum.
Kazasız belasız sürüşler.

İlk çalıştırmada özellikle soğuk havalarda kontak açtıktan sonra göstergelerin orda ısıtma ışığının sönmesini bekleyin sonra marşa basın, stop ederkende turbonun ömrünü uzatmak amaçlı turbo deviriyle geçen hava akımını dengelemek amaçlı yarım dakika rolentide bekledikten sonra stop edin . Yakıt han gi istasyondan alıyım diye sorarsanız bence belli başlı markalar yanında deposu yeni olan istasyonlardan almanız faydalı olur , yada benim gibi hiçbirine güvenmiyorsanız , yeriniz varsa depolayıp dinlendirip 2 filtreden geçirip araca aktarın bu sadece fikir tabi uygulaması zor, fakat en çok tavsiye edilen yerdende alsam dinlendirince koyu siyah katran gibi tortu dibe çöküyor mozatun kimyası böyle herhalde bilemiyorum
Bunla ilgili bir tecrübemi daha. Paylaşayim yeri gelmişken bu dinlendirme işinde 2 tane 500 lt lik depo kullanıyorum 2 tane olduğu için istediğim kadar bekletebiliyorum, eğer 2 ay gibi uzun süre beklerse o mazotu araca koyduğum zaman motorun çalışma sesi farkedilir derecede azalıyor bunun sebebi euro dizelin ince olmasına sebep olan madde dinlenirken uçuyor hortum göstergesine işaret koyuyorum eksilme oluyor

Süleyman Bey,göstergedeki ışıklar hani benzinli enjeksiyonlu araçlardaki gibi olandan bahsediyorsunuz heralde.Öyleyse anladım.
Stop etmeden önce 30-40 saniye kadar bekleme olayı yaz-kış hava şartlarında da aynı mı?Bir de çalıştırdıktan sonra 2 dakika falan motor kendine gelene kadar hareket etme ısınsın falan diyorlar.Sizin görüşünüz?
Saygılar.

Kontağı açıp bekleyince o ışıkların bir çoğu sönüyor zaten şimdi sembolünü hatırlamadım resistans sembolı gibi bişeydi sanırım , ilk çalıştırmada yaz kış motor yağlamayı yaptığı anda sesten anlıyorsunuz gidebilirsiniz yeni nesil dizellerde beklemeye gerek yok , stop etmeden önce bekleme herdaim yapın o konu turboyla ilgili

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.