Alman ARD Televizyonu: İstanbul Bir Masal

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,874

YOL

SEDAT AÇIL
Mesajlar
10,409
Tepkime Puanı
534
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Dünya basınının son 3 ayda övgüler yağdırdığı İstanbul son olarak Alman ARD televizyonuna konu oldu. ARD’nin ’İstanbul Bir Masal’ adıyla ekranlara taşıdığı 30 dakikalık programda İstanbul’un tüm güzelikleri gözler önüne serildi.

2438178.jpg


ARD’nin aylar süren çalışmasının ardından dün yayınladığı programda, tarihi kentteki muhteşem yapılar ekrana getirildi. Sultanahmet Camii ve Ayasofya başta olmak üzere kentteki tarihi birçok tarihi mekanda çekimler yapılırken, Galata Kulesi, modern yapılar, eşsiz güzellikteki Boğaziçi ekranlara yansıtıldı. İstanbul’un bir çok kesiminin modern Batı kentlerinden farksız olduğu, dev binaların yükseldiği belirtilirken buna karşılık tarihin derin izlerinin yerlerini koruduğu vurgulandı.

Kentin son yıllarda Anadolu’dan göç edenlerin yaptığı gecekondu adı verilen yapılarla kuşatıldığı anlatılan programda İstanbul’daki Kapalı Çarşı başta olmak üzere bir çok yerde mistik bir yapı bulunduğu, Akdeniz mutfağı ve Doğu Kültürü’nün bir arada yaşatıldığı belirtildi.

İSTANBUL DÜNYA BASINININ GÖZDESİ


İstanbul özellikle son dönemde dünya basının önde gelen kuruluşlarının sık sık övgü ile bahsettiği bir kent haline geldi. Dünyanın önde gelen dergilerinden Newsweek geçen yıl İstanbul’u kapak yapıp "Cool İstanbul" manşeti atmıştı. Amerikan New York Times gazetesi "Napolyon, ’Dünya tek bir ülkeden oluşsaydı, Konstantinapol (İstanbul) da onun başkenti olurdu’ demiş.

Modern İstanbul’un ışıldayan kilise ve camilerine bakıldığında Napolyon’u anlayabiliyoruz" yorumunu yaparken İngiliz The Times, "İstanbul, Avrupa’nın en heyecan verici ve ateşli kenti haline geliyor" demişti. Bir başka İngiliz gazetesi The Observer seyahat ekinde, kışın ziyaret edilmesi gereken 10 şehir arasında 3’üncü sırada İstanbul’u göstermişti.
 

Etiketler
i̇stanbul

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Mesajlar
1,525,606
Kayıtlı Üye Sayımız
166,692
Kaydolan Son Üyemiz
adiduaolanadam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst