Main nehri kıyılarında çok güzel bisiklet yolları var.
Der MainRadweg
Tüm yolları kaplayan rehber (ücretli) olduğu gibi, karavan park olan yerlerdeki turist bürolarından ücretsiz alınabilecek bisiklet yolu haritaları da var. Bu bürolara bir uğramakta fayda var. Büroların adreslerini Google Maps‘ de bulmak mümkün.
Bir diğer önemli nokta internet konusu. Bavyera hükümetinin bu yönde bir aksiyonu var. Gittiğimiz yerlerde internet var mı diye kontrol etmeye kendimi alıştırdım. Gittikçe artan sayıda karavan parkta internet var. Yanımızdaki sim kartında internet genellikle sınırlı, film ve video seyretmek sorun olabiliyor. Konakladığımız bir yerde ücretsiz internet olanağı olunca laptopla da film seyretmek mümkün.
Telefonda Wlan yazan yere tıklayıp biraz beklerseniz bulunduğunuz yerdeki internet listesini görüyorsunuz. Burada Bayern Wlan’ı seçiyorsunuz. Başka bir bilgi vermeye gerek kalmadan internete girebiliyorsunuz.
BayernWLAN
Wlan olan Karavan Parklar Almanya
Wohnmobilstellplätze zum Suchbegriff: WLAN
Bavyera’da Bayern Wlan olan yerler
BayernAtlas
Avrupa gezilerinde her yerde böyle bir olanak var mı diye kontrol etmekte fayda var. Hiç beklenmedik yerde internet olabilyor.
Nordheim karavan parkta kaç gün kaldığımızı unuttum. Buradan Main nehrini takibederek uzak olmayan Marktbreit şehrindeki karavan parka gittik. Burada karavanların olduğu yerde gölge az ama hemen yanında büyük ağaçların altında çimenlikte oturmak mümkün.
Konaklama ücreti 7,50€.
Bu ördek ailesi bizim yüzeceğimiz yerde. Resimi güneşe karşı çekince suyun rengi değişti, çok temiz olmasına rağmen bulanık gözüküyor.
Ayni ördek ailesi
Marktbreit karavan parkın tanıtım videosu
Video: https://www.youtube.com/watch?v=b4wG1WyKpOM
Karavan parkın resmini çekmediğimi şimdi farkettim. Google Maps‘ de çok sayıda resim var.
Wohnmobilstellplatz Marktbreit am Main
Karavan park ve çevresi çok güzel. Şehir bir kaç yüz metre ilerde. Döner özleyenler için bir büfe de var.
Google Maps