<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Amatör Lisansım Olmadan Amatör Telsiz Kullanabilir miyim?</b><br />
<br />
Merhaba ;<br />
İsminizi bilmediğim için size Arkadaşım diyerek hitap ediyorum...kusura bakmayın<br />
Bizim ülkemizde bu tip konular devamlı tekerleğin önüne taş konularak halledilmek istenir.<br />
Yıllardır Haberleşme ile uğraşıyorum , hala kanunları okumayı bilmeyenler var , okuyanlar anlamıyorlar veya işlerine öyle geliyor,<br />
1976 dan bugüne kanunlar ile iç içeyiz ama hala biizm bile bilmediklerimiz var<br />
hergün değişiyor , eknleniyor , teknoloji ile beraber kanunlar da değişiyor<br />
eskiden kullanılmayan cihazlar şimdi herkesin elinde , fakat maalesef yaklaşım konusunda o kadar hızlı değiliz.<br />
kanunlar yapılacak işi çerçevelemek içindir , esner ama kopmaz bir duvardır , eğer delik delersen ya kaçarsın ya yakalanırsın<br />
bize hocalarımız böyle öğretti.<br />
fakat biz birilerine bir şeyler anlatır iken önce olmazları , yanlışları anlatıyoruz, ki... kişiler ilk anda kafalarına gelen sorulara cevap bulsunlar<br />
RADYO AMATÖRÜ olunca telsiz polisliğine soyunan kişiler burada hata yapıyorlar.<br />
Çünkü bazı yazılarımda dediğim gibi Her Radyo Amatörü Telsizci olamaz , Fakat Her Telsizci Radyo amatörü olabilir<br />
Ben 1968 den bugüne Haberleşmenin içindeyim.. ama birileri hala benim Amatör belgemi sorguluyor<br />
onun için artık umursamıyorum , çünkü o kadar yapılacak iş var , o kadar düzeltilecek yanlış var , o kadar eğitilecek kiş var ki..<br />
Ben zamana karşı yarışıyorum yıllardır , gerçekleri göstermem gerekiyor ki birileri daha sonra arkamdan küfür etmesin..<br />
Görüşmek üzere <br />
Saygılarımla</div>