<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 149436" data-quote="Kindjal" data-source="post: 1408143"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1408143"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1408143">Kindjal' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Araç için diamond'un 75w çıkışlı mıknatıslı dual band (uhf/vhf) antenini almıştım.El cihazına (wouxun uvd6) bağlayarak muhabere yapıyordum.Merkezi lokasyonlarda sıkıntı olmuyor lakin kırsalda lokasyondaki röleye ulaşmada zorluk çekebiliyorum.Niyetim 1-1,5 m uzunlukta yine dual band bir araç anteni almak.Sabit cihaz düşünmüyorum,el cihazına bağlamaya devam edeceğim.Tecrübe ettiğiniz fiyat/fayda oranında başarılı olan anten tavsiyeniz olabilir mi?<br />
<br />
'73
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Merhaba,<br />
<br />
Ben aracımda yaklaşık bir buçuk yıldır Midland NR-770 modeli anteni kullanıyorum. Emsali olan Diamond NR-770 ile yaptığım testlerde, yaklaşık 25W çıkışta Diamond'un SWR olarak ~1:0.1 ilerisinde olduğunu (431MHz üzerinde Diamond 1:1.2 iken Midland 1:1.3 gibi) tespit ettim. Bu da verimlilik açısından Diamond'a gayet yakın olduğunun emaresidir. <br />
<br />
Bu arada bilgi mahiyetinde ekleyeyim, bu tip antenleri bir toprak (ground) ile kullanırsanız daha verimli olacaktır, tahminim evde kullanmak üzere alıyorsunuz; bu yüzden topraklama konusunu ( google üzerinden "ground plane" olarak arama yapabilirsiniz) göz ardı etmemenizi tavsiye ederim. İyi günler.<br />
<br />
73! de TA1ICU</div>