Peki, o zaman baştan başlayalım! Ne de olsa burda kelimelerle birbirimizi dövme amaçlı olarak yazışmıyoruz. Felsefi konuların konuşulduğu, yazıldığı bir ortam da değil, birbirimizi hırpalamayalım!
Benim öğrenmek istediğim şunlar:
Elimdeki bu telsiz belli frekanslarda çalışıyor zaten. Ali beyin de dediğine göre tahsis edilen frekanslar amatörlerce kullanılabiliniyor!? Şimdi sizinde yazdığınıza göre, nasıl sabit frekanslarda çalışabilen bir cihaza frekans yükletiyoruz? Tahsis kelimesini, bazı frekanslar amatörlere tahsis edilmiş, amatör olan herkes bunları kullanır mı diye anlayacağız, yoksa bunların içindeki frekanslardan bazı frekanları özel olarak tahsis ederek mi alıyoruz, kullanıyoruz, diye mi? Verdiğiniz cevaplara göre aklım iyice karıştı!? Frekanslar içinde kriptolar mı var veya birkaç kişi aynı frekansı kullanırken birbirilerini duyamıyorlar mı? Yani cep telefonları gibi birçok kişi aynı frekansı kullanırken bazıları sadece birbirlerini mi duyuyorlar!? Bu forumdaki birçok yazıyı okudum, tabii bu konularda cahil olduğum için sadece okumakla kalıyorum ve karışık verilen bilgileri bir araya toplamaya çalışıyorum, aklım daha da karışıyor. Birçok teknik kelimelerden ve konulardan konuşuyorlar cihazları tanımlarken, frekans, tonlama vs gibi. Frekansı, kriptoyu biliyorum ama diğerleri ne oluyor? Mesela benim bahsettiğim cihazın kullandığı frekansların belli bir aralığına, okuduğum telsizle ilgili kanunlar ve mevzuatlarda izin verilmiş! Diğer izin verilmeyen frekansları ne yapıyoruz o zaman? Siz bana en iyisi bu konularda derli toplu teknik bilgi alabileceğim bir yer veya bir kitap önerin de sizinde benimde kafamız ağrımasın!?
Sygl...