İsmim Barış. Mersin'de yaşıyorum. Yaklaşık 7 Senedir telsiz üzerine çalışmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. amatör telsizcilik camiası ve telsiz tamir kullanım frekans ayarlama vb. konulara elimden geldiğince cevaplayabilirim. Bilgi paylaşınca güzel. TB3CAL/5
Araç için diamond'un 75w çıkışlı mıknatıslı dual band (uhf/vhf) antenini almıştım.El cihazına (wouxun uvd6) bağlayarak muhabere yapıyordum.Merkezi lokasyonlarda sıkıntı olmuyor lakin kırsalda lokasyondaki röleye ulaşmada zorluk çekebiliyorum.Niyetim 1-1,5 m uzunlukta yine dual band bir araç anteni almak.Sabit cihaz düşünmüyorum,el cihazına bağlamaya devam edeceğim.Tecrübe ettiğiniz fiyat/fayda oranında başarılı olan anten tavsiyeniz olabilir mi?
Araç için diamond'un 75w çıkışlı mıknatıslı dual band (uhf/vhf) antenini almıştım.El cihazına (wouxun uvd6) bağlayarak muhabere yapıyordum.Merkezi lokasyonlarda sıkıntı olmuyor lakin kırsalda lokasyondaki röleye ulaşmada zorluk çekebiliyorum.Niyetim 1-1,5 m uzunlukta yine dual band bir araç anteni almak.Sabit cihaz düşünmüyorum,el cihazına bağlamaya devam edeceğim.Tecrübe ettiğiniz fiyat/fayda oranında başarılı olan anten tavsiyeniz olabilir mi?
Ben aracımda yaklaşık bir buçuk yıldır Midland NR-770 modeli anteni kullanıyorum. Emsali olan Diamond NR-770 ile yaptığım testlerde, yaklaşık 25W çıkışta Diamond'un SWR olarak ~1:0.1 ilerisinde olduğunu (431MHz üzerinde Diamond 1:1.2 iken Midland 1:1.3 gibi) tespit ettim. Bu da verimlilik açısından Diamond'a gayet yakın olduğunun emaresidir.
Bu arada bilgi mahiyetinde ekleyeyim, bu tip antenleri bir toprak (ground) ile kullanırsanız daha verimli olacaktır, tahminim evde kullanmak üzere alıyorsunuz; bu yüzden topraklama konusunu ( google üzerinden "ground plane" olarak arama yapabilirsiniz) göz ardı etmemenizi tavsiye ederim. İyi günler.
İsmim Barış. Mersin'de yaşıyorum. Yaklaşık 7 Senedir telsiz üzerine çalışmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. amatör telsizcilik camiası ve telsiz tamir kullanım frekans ayarlama vb. konulara elimden geldiğince cevaplayabilirim. Bilgi paylaşınca güzel. TB3CAL/5
barış abi merhaba ben muğla milastan bekir baofeng marka s888 modelinde 2 adet takım telsizim var fakat bir türlü yzdıgım frekansları yükleyemiyorum amatör frekansları