Amortisör Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emircifci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,150

emircifci

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Arkadaşlar 95 model Vitara V6 aracımın aldığımdan beri tek şikayet ettiğim sorunu yolda giderken öne arkaya sağa sola çok esnemesi otoban yolda bile bir beşik gibi hareket etmesi, arabyı elimle salladığımda aynı çocuk beşiği gibi sağ sol yapıyor sizce normal mi,

siz Vitara tecribesi olan arkadaşlardan öğrenmek istiğim acaba amortisörler patlak olabilirmi ?

Eğer bu durum normal değilse amortisörler aşağı yukarı ne kadar bilgisi olan varsa çok yardımcı olur :smiley:

Etiketler
Ynt: Amortisör Sorunu

Patlak amartisörler beşik gibi sallanmaktan çok kasislerde ciddi ses yaparlar aracın elinizle salladığınızda dahi beşik gibi sallanıyor olması bana biraz ilginç geldi.gerçi daha önce yüksek bir araç kullanmadıysanız bu araçların esnemesi size anormal geliyor olabilir.asla bir binekle kıyaslamayın bir sızıkiyle kıyaslayın en , en iyi sonuca bu şekilde varırsınız.

Süspansiyon fazla yumuşaksa sorun amortisörler değil helezon yaylardır.
Amortisörler sağlam mı değil mi konusununda ise kesin birşey söyleyemem, fakat en azından şunu söyleyebilirim amortisör patlaksa kendini belli eder. Ya görülebilir bir şekilde yağ sızdırıyordur ya da aracınızsa sallantı yapar ve hissedersiniz (ayrıca aracı bu şekilde kullanmak tehlikeli de olabilir). Patlak olmayan amortisör sağlam mıdır konusu ise karışık bir konu, bir zamanlar konuyu açmıştım ama bir sorunuca varamadık, daha çok kafa karışıklığına sebep oldu :D

amortisörler aniden intahar etmezler ;D

yavaş yavaş can çekişerek ölürler . ;) :D

ilk olarak yag kacırmaya başlarlar ,bu bozuk degil bozulmaya yüz tutmuş demektir.

sonraki aşama arac sallanır ,,cukura girince bam diye vurmaya başladı ise ölmüş demektir.

amortisörü bitmiş bozulmuş ise anlamanın yolları :::

fren 'e ani basldıgında aracın önü aşagıya arkasıda yukarıya hareketleniyorsa ölmüş demektir + fren tutmadıgından yol tutuşu da bozulacak tır bu olaylada kazaya sebebiyet verir.. ;)

aracın bir köşesinden tüm agırlıgınızla aşagıya dogru basıcak ve aniden bırakacaksınız hızlı ca kalkıyorsa problem var yavaşca usul usul kalkıyorsada iyi demektir 4 köşeyede uygulanmalı.. ;)

yanınıza 2. bir kişi cagırıp bir köşeden aşagı ve yukarı aracı esnetmesini söyleyin sizde o arada üst somuna parmagınızı dayayın elinize tık tık bir vuruntu hissederse ölmüş demektir 4 köşeyede uygulanmalı.. ;)

vitara orjinali yaglı tip dir birde gazlı tip vardır calışma prensibi biraz sert ve farklı olup yag olmadıgından yag da kacırmazlar buda dip not.:eek:lsun ;D

aracın bir köşesinden tüm agırlıgınızla aşagıya dogru basıcak ve aniden bırakacaksınız hızlı ca kalkıyorsa problem var yavaşca usul usul kalkıyorsada iyi demektir 4 köşeyede uygulanmalı.. Wink

Ben bunu denediğimde aracı hiç esnetemedim. Benim Rav4'ün süspansiyonu çok sert, amortisörlerin bozuk olduğuna dair bir emare bulamayınca ve yenilerinin fiyatı da biraz yüksek olunca konuyu kapattım :D

oguz1134' Alıntı:
amortisörler aniden intahar etmezler ;D

yavaş yavaş can çekişerek ölürler . ;) :D

ilk olarak yag kacırmaya başlarlar ,bu bozuk degil bozulmaya yüz tutmuş demektir.

sonraki aşama arac sallanır ,,cukura girince bam diye vurmaya başladı ise ölmüş demektir.

amortisörü bitmiş bozulmuş ise anlamanın yolları :::

fren 'e ani basldıgında aracın önü aşagıya arkasıda yukarıya hareketleniyorsa ölmüş demektir + fren tutmadıgından yol tutuşu da bozulacak tır bu olaylada kazaya sebebiyet verir.. ;)

aracın bir köşesinden tüm agırlıgınızla aşagıya dogru basıcak ve aniden bırakacaksınız hızlı ca kalkıyorsa problem var yavaşca usul usul kalkıyorsada iyi demektir 4 köşeyede uygulanmalı.. ;)

yanınıza 2. bir kişi cagırıp bir köşeden aşagı ve yukarı aracı esnetmesini söyleyin sizde o arada üst somuna parmagınızı dayayın elinize tık tık bir vuruntu hissederse ölmüş demektir 4 köşeyede uygulanmalı.. ;)

vitara orjinali yaglı tip dir birde gazlı tip vardır calışma prensibi biraz sert ve farklı olup yag olmadıgından yag da kacırmazlar buda dip not.:eek:lsun ;D

Dediklerinizi en kısa sürede deneyecem, ama dediğiniz gibi çukurlarda arka taraf çok sert vuruyor, birde fren olayı frene bastığımda arabanın burnu baya bir aşağıya eğiliyor, büyük bi ihtimalle ustaya göstericem.

''Dediklerinizi en kısa sürede deneyecem, ama dediğiniz gibi çukurlarda arka taraf çok sert vuruyor, birde fren olayı frene bastığımda arabanın burnu baya bir aşağıya eğiliyor, büyük bi ihtimalle ustaya göstericem''

siz hemen amortisör fiyatı 4 adet için araştırmaya başlayın derim. ;) ;D

''Ben bunu denediğimde aracı hiç esnetemedim. Benim Rav4'ün süspansiyonu çok sert, amortisörlerin bozuk olduğuna dair bir emare bulamayınca ve yenilerinin fiyatı da biraz yüksek olunca konuyu kapattım ''

gazlı olanlar esnemez siz tıkırtı varmı parmak ucu ile muayene edin derim. :smiley:

Evet bende dün Aksaray da daha öncede parça aldığım bir yer var, baskı balata almıştım Volcar otomotiv, oraya amortisör fiyatı sordum, Monroe marka 130 tl dedi, şu an araştırmadayım sizce iyimidir, ya da daha uygun tavsiye edebileceğiniz bi amortisör varmı?

Ben yetkili servise sorduğumda önler 350 arkalar 130 civarı idi, gazlı olduklarını bilmiyordum belki o yüzden biraz pahalı olabilirler. Esneme sorununun çözümü gazlı amortisör taktırmaksa önce ondan emin olmaka fayda var. İki kez ucuz yöntemle yanlış iş yapmak bir kez doğru yöntemle sorunu çözmekten herzaman daha pahalıya gelir ;)

alman bilstein ve japon kyb nin mümessili rotaştır bilgin oto diyede gecer ,aksaray ve topkapı merkezefendi karakolu arkasında dır .

aksarayda her yan sanayıcı baska marka satar hepsine sormalı derim . :smiley:

ileride yuksetme kiti takmayı düşünüyorsanız bunu hemen yapın kit içinde 4 de yeni amartısör var.. ;)

üstunden kod no yu bir kagıda yazıp aksarayda sırf amortisör satanda var baska araclarınkıde uyar.

oguz1134' Alıntı:
alman bilstein ve japon kyb nin mümessili rotaştır bilgin oto diyede gecer ,aksaray ve topkapı merkezefendi karakolu arkasında dır .

aksarayda her yan sanayıcı baska marka satar hepsine sormalı derim . :smiley:

ileride yuksetme kiti takmayı düşünüyorsanız bunu hemen yapın kit içinde 4 de yeni amartısör var.. ;)

üstunden kod no yu bir kagıda yazıp aksarayda sırf amortisör satanda var baska araclarınkıde uyar.

Amortisörler pahalı geldi bana, acaba hangi marka arabların olur suzuki ye bilen varmı ?

KYB -- Amortisör lerin GAS-A-JUST Tipini kullanırsanız konuyu tam olarak çözersiniz . Diğer olumzuz işler ile oğramaya deymez.

http://www.kyb.com/pdf/kyb_catalog.pdf katolog suzukı sıdekik arayın..

http://www.kyb.com/

GAS-A-JUST de ön için yok sanırım.

40 yıllık rotaş da adres degiştrmiş sitesinden bakın artık karakol arkasında degil sanırım. ;) :smiley: şipariş verirseniz ilk gelecek olan ik partıde gelir alman bilstein için baska arabaya 3 ay belkedim gümrükten cekilmesi depoda tasnıf olması vs .. işin içine 3 aylıkda gemi naklıyesi girerse 6-9 aylık olur .. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,919
Kayıtlı Üye Sayımız
166,946
Kaydolan Son Üyemiz
hnscl198

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR