Amortisör Ve Araç Sertliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brnx2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,652

brnx2

Ana Kamp
Merhaba;
Yeni bir soru ile sizlerleyim 2003 Discovery 2 TD5 aracımın sanırım hala üzerinde orjinal yay ve amortisörleri mevcut, dolayısıyla araç bana oldukça sert geliyor şuanda, hatta lastiklerin yanağını arttırdım ve biraz yumuşadı diyebilirim.
Şimdi sorum geliyor ben aracı yükseltme vs.. yapmadan orjinale yakın kullanmak istiyorum, bu sebeple orjinalinden daha iyi yay-amortisör kombinasyonuna ihtiyacım var diye düşünüyorum.
Hatta belki de amortisörlerim kötü değildir, sadece yay değişimi bile beni mutlu eder bilemiyorum. Benzer durumda yorumları/ deneyimleri olanlar önerilerini paylaşırsa çok sevinirim.
Teşekkür ederim,
Saygılarımla

Etiketler
Sertlik göreceli bir konu, 13 yaşındaki bir aracın kullanıma bağlı olarak yayları sönmüş, amortisörler özelliğini kaybetmiş olabilir. Kontrol için, en basitinden, ani fren yapmanızda ön taraf beklentinizden daha fazla mı aşağıya batıyor?

Standardı 255x65x16 ya da 255x55x18 olan lastiğin karşılığı 29inch'dir. Değiştirdiğiniz lastiğin ebadını ne yaptınız?

Tire Size Conversion
Bu siteden ölçülerinizi karşılaştırabilirsiniz.

Yanak tabanla orantılı gider. Standard araçların lastikleri 29 ebatlarında olup, 29 ile 31 arasında bariz fark gösterir.

Orjinali gibi kullanmak istiyorsanız, yenileriyle değiştirin, rahat edersiniz

Aslında fazla aşağı batmıyor ön taraf,

Ancak her kasiste çok takır tukur, tüm çukurları irili ufaklı elimde ve popomda hissediyorum :smiley:
Bu sayfadaki hesaplamayı kullanarak 255 55 18 olan orjinal ölçüyü 245 70 16 ile değiştirdim,
Birde yeni amortisör yay bulamıyorum, ancak sipariş ile geliyormuş ki bence çok saçma...

255x55x18 = 29''
245x70x16 = 29.5''
1'' 2.54cm,
öncesi ve sonrası arasındaki fark 0.5'' eşittir 1.27cm.
Aradaki yumuşama hissi yeni lastikden dolayı olabilir.
Orjinal muadili amortisör/yay sizin beklentinizi aşar, siparişle gelen bir ürün değil muadilleri piyasada var, biraz araştırırsanız bulursunuz, bilginize.

Aslında kararsız kaldığım nokta da burası, acaba muadil ürün alıp çok takılmasam mı? Gerçi ben yay ve amortisör problemimim ne kadar ciddi seviyede olduğunu da tam bilemiyorum.
Peki önerebileceğiniz vs.. ürün/marka var mı? Ben birkaç marka buldum , hatta yabancı forumlarda orjinal veya 2 marka arasında öneriler var ama o markalarda burada yok maalesef,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR