And Dağları, Arjantin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Solana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,845

Solana

Kamp II
Santiago-Şili'den otobüse biniyor ve sınır kapısında bekleyişimizle toplam 6 saatte Arjantin'in Mendoza şehrine geliyoruz. Bu yazımı, Şili ile Arjantin arasını sınırlayan And Daglarini anlatmak icin yaziyorum. 6 saat süren yolculuğumuzun inanın nasıl geçtiğini anlayamadım. Otobüsün ikinci katının en ön sırasında, sanki locada oturmuşum gibi And Dağlarını seyre dalmışım.

AndDaglari001.jpg

AndDaglari022.jpg

Zaman zaman karlı tepeleriyle karşımıza çıkıyor, kimi zaman koyu kahve ve boz renkte, kimi zaman da gölgeli, ışıltılı oluyordu.

AndDaglari036.jpg

Etiketler
Arka arkaya 22 adet 180 derecelik virajlı dönüşlerle tırmanışımız dağların görüntüsünü tamamlıyordu. Bu görüntülere bir de eriyen karlar sayesinde gürül gürül akan nehirleri ekleyin.

AndDaglari024.jpg

AndDaglari030.jpg

AndDaglari029.jpg

AndDaglari005.jpg

Ynt: And Dağları, Arjantin

Mendoza'ya vardığımızda hemen farkettik ki Arjantin halkı Şili'lilerden farklı. Daha hareketli ve daha dışa dönükler. Burada araba kiralıyor ve yine AND Daglarina dogru yol alıyoruz

B-Uspallata01.jpg

Önce dağ eteklerinde su kaynaklarının bulunduğu köyde buraya özgü özel terbiye edilmiş oğlak etinden öğle yemeğimizi yiyoruz. :smiley:

A2.jpg

A2-1.jpg
A2-4.jpg

Sonra taşlı topraklı ve heyelanı bol yollardan geçerek dağ tırmanışına geçiyoruz. Daglarin arasından kıvrıla kıvrıla iyice içerilere dalıyoruz. Bizden başka yolda kimse yok, in cin top oynuyor... Tepelere tirmandikca bu çölleşmiş Dagda kus yok, börtü böcek yok. Sessizliğin, bu denli sessiz olabilecegini hic fark etmemistim... Kendi nefesimin sesini duyuyordum. Bu dinginliğin farkına varmak insanı olağanüstü büyülüyor... Açıkçası Dağların beni bu kadar etkileyebileceğini ilk defa görüyor, hissediyorum...

B-Uspallata12.jpg

B-Uspallata10.jpg

E-Alcazar-SanJuanYolu1.jpg

3200 m. yüksekten aşağılara bakmak insanı ne kadar da hafifletiyor. Karşımızda Amerika kıtasının en yüksek tepesi bütün heybetiyle ACONCAGOA (6960m) duruyor . Karlı tepeleriyle bu bölgenin önemli dağcılık merkezi. Mendoza'daki dağcılık malzemesi satan dükkanların çokluğu da bunun bir kanıtı zaten.

B-Uspallata20.jpg

B-Uspallata18.jpg

Tepede hava sıcaklığı 15 dereceyken asağılara inince 30 derecenin üzerine çıkıyor. Burada, kavak ve söğüt ağaçlarıyla yesillendirilmis Barreal köyünde kalıyoruz.

D-Barreal1.jpg

B-Uspallata24.jpg

Ertesi gün yine Dağ eteklerindeki yollardan gecerek San Juan sehrine geliyoruz.

E-SanJuanYolu2.jpg

A6-SanJuanYolu012.jpg

Yolda hava sıcaklığı 40 dereceye ulaşıyor. ilk defa Aralık ayında bu sıcaklığa şahit oluyorum. :smiley: Neyseki Mendoza şehrine tekrar geldiğimizde hava normale 28 derecelere iniyor.

E-SanJuanYolu4.jpg

Arabamizin gostergesi

Sirada Iguazu Selaleleri olacak ;)
Ozel, soslu hazirlanmis oglak etiydi. Cok lezetliydi.

Yedigin ictigin senin olsun, gezip gorduklerini anlat derler ya, sen gene de yediklerini de anlat :smiley: Bu arada domates-ekmegin bu kadar istahla yendigini gormemistim daha once :smiley:))) Canim yaaaaa... Ozledim kiz seni :smiley:
Mumkun olsa da bir gun beraber de gezebilsek bi yerleri... Skiathos'a gelirsen kesinlikle olur :smiley:

Teejay' Alıntı:
Mumkun olsa da bir gun beraber de gezebilsek bi yerleri... Skiathos'a gelirsen kesinlikle olur :smiley:

Harika olur :smiley:
Bu arada gectigimiz persembe gunu Skiathos'ta yangin cikmis... nedir durumlar?

yol' Alıntı:
Harika bir gezi olmuş, ayaklarınıza sağlık :smiley: Aconcagoa dağının fotoğraflarını çekmedim deme sakın :smiley:

cok cekmeye calistim ama sis vardi ve benim amator fotografciligim yeterli olamadi :((

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,008
Kayıtlı Üye Sayımız
166,754
Kaydolan Son Üyemiz
mayfaer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR