sakura18' Alıntı:tenekede tavuk dahada gelişecek
madem konuyu geliştiryorsunuz ... denenmiş ve benim buluşum olmayan bir tarzı ekleyin mesela;( bu yöntemi uzuuuunnn yıllar önce bir arkadaş yurtdışında uygulayarak bize ikram etmişti )VARHUB' Alıntı:Kesinlikle "zihni sinir" procelerim var, beni izlemeye devam edin;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:madem konuyu geliştiryorsunuz ... denenmiş ve benim buluşum olmayan bir tarzı ekleyin mesela;( bu yöntemi uzuuuunnn yıllar önce bir arkadaş yurtdışında uygulayarak bize ikram etmişti )
0,3-0,5 litrelik bir cam şişeyi (standart sayılan bir gazoz şişesi gibi ) içini 3/4 su doldurun.. içi boşaltılmış ama karnı tam yarılmamış tavuğu dik olarak bu şişeye geçirin..;D ( fotoğraf çekmeyide unutmayın tabii )
sonra tenekeyi üstüne kapatıp ateşi yakın.. pişirin vede farkı görün
bu yöntem aslında evdeki fırınlar için ama sonuçta teneke dışında ateş yakmakda aynı şey ..
bakalım ilk kim deneyecek bunu
keyifli paylaşımlar herkese.
tolgameltem' Alıntı:Bu arada teneke tavuğunun tarifini de ben vermiştim
Hiç adımız geçmiyo yani :'(
açıkladığım şişe yöntemi bu işe yarıyormsmt' Alıntı:Tolga nerlerdesin, bi gelde şu tavuğu sen yap. İçi pişmedi, bakma sen güzel oldu felan dediklerine;D ;D En kısa zmanda bekliyoruz.
msmt' Alıntı:Tolga nerlerdesin, bi gelde şu tavuğu sen yap. İçi pişmedi, bakma sen güzel oldu felan dediklerine;D ;D En kısa zmanda bekliyoruz.
VARHUB' Alıntı:Şapur şupur o but senin bu but benim diye afiyetle götürürken hiç öyle demiyordun ama![]()
msmt' Alıntı:Ya ben yiyemedim malesef, bir ara ortadan kaybolduk, tavuk parçalara ayrılmış dağıtılmıştı bilePişmeyenleride tekrar ızgaraya konulduğunu gördüm.
Yanlız birdahakine başındayım, 8) bir yere ayrılmayacağım. ;D Tolga'yıda alacağız, olaya direk müdehale edeceğiz.
yavuz-çelikel' Alıntı:ateş çok harlı olmayacakki dengeli pişsin. Bu arada su şisesi fikri güzel fikir.İçide haşlanır lokum gibi olur. Tavuğun altına tepsi içine ıslanmış bulgur konacak tavuğum suyuda içine akacak. Biraz domates ve patates üzerinede.........
ozgursenyurt' Alıntı:oy oy oy yavuz abi sen nerdesin yaaa
bu uygulamayayı ilk etkinlikte değerlendirelim![]()
Çok iyi olur,ben varımmm....ceranus' Alıntı:Bu teneke tavuk konusunu çözmek için bu hafta sonu Sorgun Göleti'ne kampa gitmeye ne dersiniz?
Sorgun Göleti uzaklığıda yaklaşık olarak Işık Dağı kadar, orman ve göl birarada..
ferdane gül' Alıntı:Çok iyi olur,ben varımmm....