Ankara'da Karavanpark(lar) Açıldı...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,297
Günlük 100 TL, aylık abonelik 1000 TL deniyor.




153'ü aradım üsteki numaraları gönderdiler bilgi için.
 

Etiketler
Ankara'ya dışarıdan yapılacak karavanlı gezilerde bir seçenek olabilir. Ama hatırlatmak isterim ki aynı fiyatlara kalınabilecek Ulaşan Otel karavanla konaklamada son derece kaliteli bir seçenektir.
 

Günlük 100 tl otelle kıyaslarsak bir aileyi ele aldığımızda gayet makul bir rakam. Lakin karavanı her yere çekebildiğimizi ele alırsak ille oralara gitmek çokta şart değil bence. En son bursa da 5 yıldızlı otelde konakladım geçen sene sonbaharda o kadar otel pisti ki, bu yüzden ev ve karavan hatta çadır bile favorim.
 


Hüseyin hocam, karavan park derken stellplatz mı kast ediyorsunuz?

Buradaki yazıda stellplatz'ların genellikle sadece motokaravanlar için olduğunu yazıyor. Doğru mu?

Siz başka bir mesajınızda; karavancıların şehir merkezini gezip, yerli esnaftan alışveriş yapmalarını teşvik etmek için belediyelerin uygun fiyatlı stellplatz yaptıklarından söz etmiştiniz. Buralara çekme karavanları almıyorlarsa, motokaravan mı, çekme karavan mı tartışmasına başka bir boyut kazandırmış oluyorlar.

 


Evet, karavan park ve stellplatz aynı yer.

Belediyelerin karavan parklarında genellikle ҫekme karavan istenilmiyor. Özel ṣahıslara ait karavan parklarda ise ҫok zaman kalabiliyorlar.

Belediyelerin neden karavan parklarda ҫekme karavan istemediklerini bir belediye görevlisi ṣöyle anlatmıṣtı:

„Ҫekme karavanlar fazla yer kaplıyor. Ҫekme karavanla gelenler uzun süre kalmak istiyorlar ve onları karavan parktan göndermek sorun oluyor. Ҫekme karavanların hepsinde atık su deposu yok“

Aṣağıdaki linkte ҫekme karavanların da kabileceği karavan parkların listesi var.

Wohnmobilstellplätze zum Suchbegriff: Stellplätze für Wohnwagen
 




Teşekkürler, güncel bilgiler içeren güzel bir dizin sayfasıymış.

Adac'ın 2022 telefon uygulamasını indirdim. Ama dil seçeneği yok sanırım? Sadece Almanca var.

Adac uygulamasında fiyat bölümünde Pro Person, Kinder, Strom ink/exl., Standplatz vs yazıyor. Diğerlerini anladım da Standplatz derken ayrım yapmamışlar.

Mesela, 2 yetişkin ve 1 çocuk kalacaksa Pro person'daki fiyatlara ilave olarak; çadırda da kalsa, çekme veya motokaravanda da kalsa standplatz ücreti aynı mı oluyor?

Türkiye'deki kamp alanlarında çadır yeri ücreti, karavan yeri ücretinden daha düşük oluyor veya bazı yerlerde kişi başı ücret alınıyorsa çadır için ayrıca ücret alınmıyor.
 




BU sene 30 cu sefer gene bir Almanya turu yaptik.Bilhassa Mosel denilen Nehir kenarindaki M.Karavan Parklarinda kaldik..Gecen seneye nazaran fiatlar % 15/20 artmis.En pahallisi 22 Euro en ucuzu ise 12 Eur0 idi.Kaldigimiz 28/29 M.Karavan parklarinin yalniz 3 tanesinde dus ve WC vardi.2 tanesinde 1 euro vererek dus aldik.Dus olmayan yerlerde ise,bizim M.Karavandaki dusu kullandik.Dizel fiatlari ise tabii ki artmisti.Ekim basi evimize geldik,artik kismet gelecek seneye.Slm.