Antique & Classic Motorcycle Museum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oort cloud Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,723

oort cloud

Kamp III
Yer
istanbul
İlk motosikletten,günümüzden 50 yıl öncesine kadar motosiklet fotolarını, var ise marka, model, yıl,
silindir adedi ve motor hacmi gibi baz bilgileri yazarak, sanal da olsa hep beraber bir motosiklet müzesi yapalım . :smiley:

Etiketler
Ynt: Antique & Classic Motorcycle Museum

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

M A&C - 0001 -1885 - DAIMLER.jpg

M A&C - 0002 -1894 - HİLDEBRAND & WOLFMÜLLER.jpg

M A&C - 0003 -1901 - NSU.jpg

M A&C - 0004 -1905 - SCOTT.jpg

M A&C - 0005 -1907 - HARLEY-DAVIDSON.jpg

Cok fazla marka ve model bilmedigim icin silindir hacmi vs. belirtemeyecegim ama sizlerle gercekten bir muzede cektigim (Manchester bilim ve endustri muzesi) birkac motorbisiklet fotografini paylasayim. Muzede ilk ucaklardan, arabalara, makinalardan, trenlere hatta ilk bilgisayarin bile bir ornegi oldugu icin motorbisikletlerin sadece bir iki tane fotografini cekmisin. Yolu o tarafa dusenlere tavsiye ederim oldukca guzel bir muze. [attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSC01573.jpg

DSC01574.jpg

DSC01575.jpg

melihbozkurt' Alıntı:
Cok fazla marka ve model bilmedigim icin silindir hacmi vs. belirtemeyecegim ama sizlerle gercekten bir muzede cektigim (Manchester bilim ve endustri muzesi) birkac motorbisiklet fotografini paylasayim.

İlginize teşekkür ederim. Sepetli motosiklete bayıldım ... :smiley:
Zaten akaryakıt fiyatları böyle gider ise, sepetli veya üstü kapalı motosikletler, dünyada moda olacak .... :D
Gözlerimiz alışsın diye '' Gezenbilir ' ci Motorculara Örnekler '' diye bir topic açmıştım ... ;D

Yukarıdaki motosikletlerin özelliklerini söylemeye çalışayım , ki, bilgileri ''Manchester Bilim ve Endustri Muzesi'nin sitesinden aldım .. :D
ve açıklamaları aynen kopya ettim ; :smiley:
1 - Kırmızı renkte sepetli olan : 1916 - Royal Ruby
2 - Restorasyon işlemi yapılmadan orijinal bırakılmış olan : 19XX - DOT made bikes right up until the mid 1970's apparently, although I must admit that I had never herad of them. Remarkably the company is still trading, making and supplying spare parts
3 - Mavi renkli olan : 1952 - Anelay special 125cc

BSA marka motosikletin sepeti müthiş güzel, üstelik bir de kapı yapmışlar .
Ayrıca sepetin kenarlarındaki altın çizgiler mükemmel ... :eek:
Paylaşım için teşekkürler. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
emrekolsz

Çevrimiçi üyeler