Aprilia Pegaso 650 yağ değişimi ve sonrası..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unique Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,860

unique

Ana Kamp
Yer
istanbul
Selam,

150 km önce motorumun ilk yağ ve filtre değişimini Kadıköy Mert (ferco yetkili) ustada yaptım.
Motorex marka 10/40 yağ ve filtre değişiminden sonra motorda tuhaflıklar başladı. Arka fren haddinden daha yukarda kilitlenmeye başladı, debriyaj daha üstte kavramaya başladı.
3. vitesten bir anda 1. vitese indi, boşa alırken çok zorlanıyorum ayrıca.

Debriyaja basıp ileri geri hareket ettirmek istediğim zaman ise vites sanki yarım kalıyor gibi ileri geri zor hareket ediyor. Boş ışığını gördüğüm zaman çalıştırıp vitese aldığım zaman debriyajı bırakmadan stop eti.
Çalıştırmak istediğim zaman ise elim debriyajda olsun yada vites boşta olsun motor ileri atlıyor, yani viteste kalıyor gibi sanki.

Boşa almak için çok uğraşıyorum, yukarı aşağı epeyce zorluyor beni, motoru hareket ettirdiğim zaman düzeliyor.

Nedir bunlar sizce arkadaşlar? Yardımcı olur musunuz lütfen..!

Ayrıca arka fren müşürüde bozuk sanırım, renault 5 uyar diye bazı konular okumuştum ama kaç model renault 5 yada nasıl bir müşür?
Ürün kodu felan varsa yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Aprilia Pegaso 650 yağ değişimi ve sonrası..

geçmiş olsun arkadaşım...
bende Pegaso Trail kullanıcısı olarak merak içerisinde bekliyorum sorunun ne olduğunun bulunmasını...
yalnız benim anlamadığım yağ değişimi ile arka frenin ne alakası var?
komple motoru elden geçirip o arada yanlış bir iş yapılmış olmasın...
yetkili servise bu durumu danışmanı tavsiye ederim, anladığım kadarıyla sonuçta garantisi devam eden sıfır bir makine kullandığınız...

musstanqq' Alıntı:
geçmiş olsun arkadaşım...
bende Pegaso Trail kullanıcısı olarak merak içerisinde bekliyorum sorunun ne olduğunun bulunmasını...
yalnız benim anlamadığım yağ değişimi ile arka frenin ne alakası var?
komple motoru elden geçirip o arada yanlış bir iş yapılmış olmasın...
yetkili servise bu durumu danışmanı tavsiye ederim, anladığım kadarıyla sonuçta garantisi devam eden sıfır bir makine kullandığınız...

Teşekkür ederim.

Fren konusu biraz alakasız ama geldi mi hepsi bir anda gelir ya.. O yüzden anlatmak istedim, gerçi sigorta değişimi yapıldı ve sonrasında kornam bozuldu. Ardından arka fren müşürü... ???

Servis yetkili servis zaten ayrıca.

Öncelikle geçmiş olsun,belirttiğiniz sorunların çoğu *motor yağının yanlış bir seçim olduğunu gösteriyor.! zira motor yağınızı değiştirdikten sonra anladığım kadarı ile debriyaj kaçırmaya başlamış ve beraberinde diğer sorunlar...
Motorun servis manuelinde ne tip ve kaç numara yağ kullanılacağı yazar eğer servis manueliniz yoksa netten ve diğer kullanıcılardan ne tip kaç no yağ kullandıklarını öğrenebilirsiniz.Bana tamircinizin kullandığı yağ oldukça ince geldi bu sebeple debriyaj eğer bitik değilse!!! kaçırması çok normal..
Frenleriniz ve diğer konular bu durumdan bağımsız değerlendirilmeli,elektirik aksamı konusunda deneyimli bir tamirci önerebilirim Anadolu yakasında çok memnun kalırsınız.

fren müşürü, korna:smiley:
çok ilginç geldi bunlar bana özellikle yağ değişiminden sonra olması...
bence siz servisi değiştirin...

Lastman' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun,belirttiğiniz sorunların çoğu *motor yağının yanlış bir seçim olduğunu gösteriyor.! zira motor yağınızı değiştirdikten sonra anladığım kadarı ile debriyaj kaçırmaya başlamış ve beraberinde diğer sorunlar...
Motorun servis manuelinde ne tip ve kaç numara yağ kullanılacağı yazar eğer servis manueliniz yoksa netten ve diğer kullanıcılardan ne tip kaç no yağ kullandıklarını öğrenebilirsiniz.Bana tamircinizin kullandığı yağ oldukça ince geldi bu sebeple debriyaj eğer bitik değilse!!! kaçırması çok normal..
Frenleriniz ve diğer konular bu durumdan bağımsız değerlendirilmeli,elektirik aksamı konusunda deneyimli bir tamirci önerebilirim Anadolu yakasında çok memnun kalırsınız.

Aslında usta yetkili bir servis, motorex yağ ise kaliteli bir yağ fakat 10/40 olmasından dolayı sorun olmamalı diye düşünüyorum.
Elektrik konusuna gelince, servis ikaz ışığım söndürüldü, 5 amp olan bir sigorta 10 amp ile değiştirildi. Korna ertesi gün bozuldu.
Elektrik ustası konusunda yardımcı olursanız, özel mesaj atarsanız usta bilgilerini çok sevinirim.

Teşekkürler.

musstanqq' Alıntı:
fren müşürü, korna:smiley:
çok ilginç geldi bunlar bana özellikle yağ değişiminden sonra olması...
bence siz servisi değiştirin...

Fren müşürünü kontrol ettim, sanırım elektrik problemi var. Değiştirilebilir bir parça bana göre.
Ama inanın bana çalışan bir sisteme dokununca peşi sıra gelen sorunlarında çıkması normal, ama sorun bunların olmaması için ya önceden tedbir alınmalı ki bunu da usta yapmalı bana göre.

Demek bir sorun var.. Usta..!!

unique' Alıntı:
Fren müşürünü kontrol ettim, sanırım elektrik problemi var. Değiştirilebilir bir parça bana göre.
Ama inanın bana çalışan bir sisteme dokununca peşi sıra gelen sorunlarında çıkması normal, ama sorun bunların olmaması için ya önceden tedbir alınmalı ki bunu da usta yapmalı bana göre.

Demek bir sorun var.. Usta..!!

Ben yine de yağınızı bir başka yere teyit ettirin derim...Usta bilgisinede gelince hasanpaşa da Ergun usta var,kadıköy evlendirme dairesinin tam karşısında köşede garanti bankasının yanından girip yolu 200 mt takip edin sağda küçük bir dükkan,tüm dertlerinize ekonomik bir çare olacak :smiley:)
Kolay gelsin,

Lastman' Alıntı:
Ben yine de yağınızı bir başka yere teyit ettirin derim...Usta bilgisinede gelince hasanpaşa da Ergun usta var,kadıköy evlendirme dairesinin tam karşısında köşede garanti bankasının yanından girip yolu 200 mt takip edin sağda küçük bir dükkan,tüm dertlerinize ekonomik bir çare olacak :smiley:)
Kolay gelsin,

Teşekkür ederim,
İletişim bilgileri varsa özel mesaj rica etsem sizden..

Basit bir yağ değişiminden sonra, böyle sorunların başgöstermesi gerçekten çok enteresan. Teknik biri bende şaşırdım. 10/40 yağ seçimi doğrudur ama yanlışlıkla daha kalın yağ koymuş olabilirler ( şanzımandaki sorunun bir kısmı bunla alakalı olablir ) Debriyazın yukarda kavraması ve frenlerdeki değişiklik ise, ustanın yağ değişimiyle birlikte ufak tefek ayarlarına da el atmasına işarettir. Usta yapmasa bile kalfalar belki ayarlamaya çalışmışlardır kendilerime göre. Normal şartlarda yağ değişiminden sonra şıkır şıkır olması lazım şanzımanın

Yağ değişiminden sonra motora yağ katkısı koydunuz mu onu öğrenmek istiyorum??

mrtvural' Alıntı:
Basit bir yağ değişiminden sonra, böyle sorunların başgöstermesi gerçekten çok enteresan. Teknik biri bende şaşırdım. 10/40 yağ seçimi doğrudur ama yanlışlıkla daha kalın yağ koymuş olabilirler ( şanzımandaki sorunun bir kısmı bunla alakalı olablir ) Debriyazın yukarda kavraması ve frenlerdeki değişiklik ise, ustanın yağ değişimiyle birlikte ufak tefek ayarlarına da el atmasına işarettir. Usta yapmasa bile kalfalar belki ayarlamaya çalışmışlardır kendilerime göre. Normal şartlarda yağ değişiminden sonra şıkır şıkır olması lazım şanzımanın

Yağ değişiminden sonra motora yağ katkısı koydunuz mu onu öğrenmek istiyorum??

Hayır, hiç bir katkı koymadım..

Valla Cüneyt kardeşim. Normalde yukarıda anlattıkların mantığa aykırı çünkü görülen arızaların yağ değişimi ile alakası yok benim tahminim ordaki usta yada kalfa, motosiklet hazır gelmişken birkaç ayarına da el atalım demiştir. 3. vitesten 1. vitese düşmesi ise hayret üstü bir durum. Benim bile kafama takıldı motosikletinizdeki bu durum. Umarım en kısa zamanda çözersiniz. Mutlaka bizi de bilgilendirin ama.

Kocaeli'den Selamlar
Murat VURAL

mrtvural' Alıntı:
Valla Cüneyt kardeşim. Normalde yukarıda anlattıkların mantığa aykırı çünkü görülen arızaların yağ değişimi ile alakası yok benim tahminim ordaki usta yada kalfa, motosiklet hazır gelmişken birkaç ayarına da el atalım demiştir. 3. vitesten 1. vitese düşmesi ise hayret üstü bir durum. Benim bile kafama takıldı motosikletinizdeki bu durum. Umarım en kısa zamanda çözersiniz. Mutlaka bizi de bilgilendirin ama.

Kocaeli'den Selamlar
Murat VURAL

Aslında bencede yağ değişimi ile alakasız konular.. Yalnız dediğiniz gibi bazı ayarlar birbirine bağlı olan senkronizasyonu bozmuş olabilir.
Hafta sonu halledeceğim inşallah hepsini, sizide bilgilendiririm.

Teşekkürler.

Çok teşekkür ederim.
Aynen aldım arkadaşlar bu hafta sonu elime tornavida ve penseyi anahtarı giriştim makineye..
Gördük ki, Usta sorun var geçişlerde dediğimiz kişilere "yok sana sana öyle geliyor bin git" cevabına inanmaya içimin el vermemesi konusunda haklıymışım.
Debriyaj teli koptu kopacak.. Sıktık. Gerdikdik, sorun nispeten %80 azaldı. Hala 1-2 yada 2-1 arası bir tuhaf.. Onuda halledeceğiz yarın inşallah.
Fren, arka bitmiş, elimde balata var. Ön içinde 35 tl bu işi hallediyor
Sonra muhtemel yağ durumu yeniden gözden geçecek, sonrasında sizinle yeniden durumu tartışıyor oluruz arkadaşlar..

Hepinize teşekkürler.

Demek ki neymiş?
At sahibine göre kişner. :D

Motosikletin sorunlarını en kolay çözebilen kişi de motoru tanıyan, yani kullananın ta kendisidir.

Fren müşürü büyük ihtimalle oksitlenme yüzünden iş görmüyordur.Söküp temizlerseniz çalışma olasılığı yüksek.Kolay gelsin.

Cüneyt Bey çözebildiniz mi motordaki sorunları?
En son tamir takımını alıp ele girişmiştiniz makineye:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.