Arabayla Tek Başına Hatay'dan Posof, Gurcistan, Rusya Vladikavkaz Volgograd, Samara, Rostov Na Donu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 182
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,472
Ynt: Arabayla Tek Başına Hatay'dan Posof, Gurcistan, Rusya Vladikavkaz Volgograd, Samara, Kazakistan

İyi yolculuklar Yaşar Bey, bende takipteyim....

Ynt: Arabayla Tek Başına Hatay'dan Posof, Gurcistan, Rusya Vladikavkaz Volgograd, Samara, Kazakistan

hocam şimdiden hayırlı yolculuklar. inşallah dönüşte detaylı gezi notlarınızı alırız buradan. şu an itibariyle merak ettiğim konu konaklamalarınızı nerelerde yaptığınız hususu. iyi yolculuklar.

Takipteyiz, Samara güzel yer galiba, iyi turlamışsınız.
İyi yolculuklar diliyoruz.

Bugün Samara turu yaptim. Önce volga kıyısı, sonra şehirdışından volganın ve üzerindeki adaların olağanüstü göründüğü resimlerdeki yere gittim. Giriş için ilk kez rusyada para ödedim. Sonrasında da çoğunlukla yürüyerek eski sovyet dönemi eşyalarının da sergilendiği bir restoran ve şehrin görece güzel yerlerinin çoğunu gezdim. İletişim sağlayabildiğiniz sürece ruslar sıcak kanlılı ve yardımsever insanlar. Şehir gezilerinde size yardımcı olmak üzere couchsurfing sistemindeki gençlerden ya da gönüllülerden yardım isteyebilirsiniz. Yemek konusunda hemen hiç problem yaşamadım. Çok sıkışınca balık sordum o da yoksa tavuk yedim. Şehre ilk kez girince restoran aramak yerine Mc Donalds (ruslar ısrarla mak donald diye telaffuz ediyorlar) sordum, hiç olumsuz cevap almadım.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uygun olduğunuzda, izlediğiniz rota için güvenlik açısından yaşadığınız tecrübeleri de paylaşırsanız seviniriz.
Yolunuz açık olsun.

Rotada değişiklik var galiba. Kazakistan arkada kaldı, Ukrayna sınırına doğru gelindi. Aman hocam dikkat, kargaşa olan bölgelere yaklaşmayın. ???
http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=06EnEFVChdSxqOel2ovhucCC8x8ailLUt

yolunuz açık olsun.iyitatiller.sizleri takipte olacağız

Elista yolu korkunctu ama Rostov da bir o kadar guzel. Yolu mecburen degistirdim, keske biri daha once soylese de Elista'yi hic denemese idim. Rusya hakkinda bir tek sey söyleyebilirim, en az Turkiye kadar güvenli. Kurallara uyuldugu ve evrakınız tam oldugu sürece hic sorun yaşamayacaginiz bir yer. Dün ilk kez gazpromdan lpg aldim 75 kuruş litresi ve kalitesine inanamadim yokus yukarı 120 yaptim. Benzin 33 ruble 1.65 TL, avrupaya gidenin aklına şaşarım. Ben normalde sadece gündüz araba kullanmayı planlamisken baktim güvenli sabaha kadar topukladigim da oldu, yine gelsem yine gece kullanirim. Dün ara yollarda seyrettim detayi donunce yazarim insallah.

Resimlerdeki şişe limonata dedikleri gazlı içecek için ve mükemmel tadı var. Ben armutlu olanına bayıldım ve hem gürcistanda hem de rusyada bolca tükettim. Bilmeyenler için alkol kullanmıyorum

Vakitlice geldiğim ilk şehir saratovdu. Saratovda arabamızı kirlerinden arindırdık. İlk kez hostelde kalmayı denedim, ama karma oda yerine tek kişilik oda denedim. Otellerde resepsiyon dahil ingilizce konuşamazken hosteldeki herkes ingilizce konuşuyordu, ermenistanı hiç ziyaret etmemiş ermeni bir grupla muhabbeti epeyi uzatıp gecenin ikisine kadar oturduk. Gezinin tamamında bir çok ermeniyle tanıştım ve istisnasız hepsi de bana çok yardımcı oldular ve Türk olduğumu duyunca sempati ile yaklaştılar.

12 Haziran rusyada cumhuriyet bayramı idi ben saratovdan rostov na donu'ya yaklaşik 900 km geldim. Ara yollar ve son 350 km duble yol superdi.

lpg her benzin istasyonunda bulunur mu acaba?