araç rolantide beklerken direksiyonu çevirince oluşan titreşim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vetaytek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,515

vetaytek

Ana Kamp
Yer
YOZGAT/ÇAYIRALAN
merhabalar arkadaşlar arcım rolantide çalışırken direksiyonu dönderdiğim zaman direksiyon tıkır tıkır diye titreşiyor bu normalmi yoksa bir sorun olabilir mi

Etiketler
Ynt: araç rolantide beklerken direksiyonu çevirince oluşan titreşim

Benim tecrübem direksiyon sonuna kadar döndürüldüğünde hafif titreşim normal Ama ses yapmaması lazım. Ama direksiyonun hala dönecek payı varsa servise göster derim.Yada bazan tekerler yerin durumuna göre titreşerek dönüyor ondan olabilir.

vetaytek' Alıntı:
merhabalar arkadaşlar arcım rolantide çalışırken direksiyonu dönderdiğim zaman direksiyon tıkır tıkır diye titreşiyor bu normalmi yoksa bir sorun olabilir mi
bence normaldir çünkü pompa çalışıyor ve elektrik çekiyor dolayısı ile devir düşüyor ve rölanti düşüyor o da titreme yaptırır .gaza hafif basın göreceksiniz titremeyi kesecektir

bence aracınızı servise götürün, normalde etmiyor ancak yağmurlu birgünden sonra kuru otopark zemininde rolantide direksiyonunuzu cevirincve yapar o dediğiniz bununda sebebi lastik ıslak, zemin kuru olmasından kaynaklanır.

zaman ayıran arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yakında 30,000 bakımı için servise gideceğim orda sorunu çözmelerini isterim bu iyileştirilmiş direksiyon kutusu ücretsiz mi takıyorlar acaba

vetaytek' Alıntı:
zaman ayıran arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yakında 30,000 bakımı için servise gideceğim orda sorunu çözmelerini isterim bu iyileştirilmiş direksiyon kutusu ücretsiz mi takıyorlar acaba
Araçtaki sorun tespit edilip RENAULT-MAİS ten talep ediliyor. Benim direksiyon kutum henüz gelmedi. Sadece talep edildi. Bekliyoruz bakalım.

Genel araç kullanımında araç hafif hareket ettirilerek direksiyon döndürülür. Dururken direksiyon çevirmek her hidrolik direksiyon sisteminde hidrolik sistemi zorlar diye biliyorum.

Dusterların direksiyon kutularının sorunlu olması beni düşündürdü. Uzun yolda direksiyon kilitlenmesi ile kaza yapanlar olduğunu geçmişte duyardık. Bu konunun üzerine gitmekde yarar var. Markanın tümünde bir imalat hatasından dolayı kutu değişimine gidilecek mi? Bunun kullanıcı baskısı ile yapılması lazım, firmalar örtbas etmeye çalışırlar..

mimar_ankara' Alıntı:
Genel araç kullanımında araç hafif hareket ettirilerek direksiyon döndürülür. Dururken direksiyon çevirmek her hidrolik direksiyon sisteminde hidrolik sistemi zorlar diye biliyorum.

Dusterların direksiyon kutularının sorunlu olması beni düşündürdü. Uzun yolda direksiyon kilitlenmesi ile kaza yapanlar olduğunu geçmişte duyardık. Bu konunun üzerine gitmekde yarar var. Markanın tümünde bir imalat hatasından dolayı kutu değişimine gidilecek mi? Bunun kullanıcı baskısı ile yapılması lazım, firmalar örtbas etmeye çalışırlar..

Benim 3. kez srarımda ve Dacia Genel Merkeze şikayet mailimle bu olay gerçekleşti. İlk 2 başvurumda direksiyon mafsalındaki sesin normal olduğu söylenmişti.

vw golf binek aracım var ilk 30 000 km de yapıyordu durduğumda direksiyonu hızlı çevirince direksiyonda titreme oluyordu özellikle yazın . sonradan kesildi. Araç şu an 100 000km

youngsun' Alıntı:
Dusterların direksiyon kutuları sorunlu. Servisler İYİLEŞTİRİLMİŞ DİREKSİYON KUTUSU bekliyor.
Sorunlu ama nesi sorunlu? Bu tür bir değişime gerek duyduracak sorun "KRONIK" olur ve aracların bir coğunda olur. Sorunun ne olduğunu bilirsek kendi aracımızda gözlemler ve olası ciddi problemleri önceden bertaraf edebiliriz. Mimar beyin dediği gibi kitlenme sorunu gibi ciddi birşeyse ölümle sonuçlanabilecek kazalara sebep verebilir. Ben aracımın direksiyon sisteminde herhangi bir sorun hissetmedim bilakis aracın lastik büyüklüğüne göre dönüş çapını çok beğendim. ;D
Eğer sonuna kadar çevrildiğinde oluşan titreşim devir düşmesi değişik sesler ise bunun bir problem olduğunu zannetmiyorum. Zira şimdiye kadar kullandığım tüm aracların kullanma kılavuzunda direksiyonun sonuna kadar çevrili şekilde bekletilmemesi gerektiği şu yada bu şekilde yazıyor.

Monti' Alıntı:
Sorunlu ama nesi sorunlu? Bu tür bir değişime gerek duyduracak sorun "KRONIK" olur ve aracların bir coğunda olur. Sorunun ne olduğunu bilirsek kendi aracımızda gözlemler ve olası ciddi problemleri önceden bertaraf edebiliriz. Mimar beyin dediği gibi kitlenme sorunu gibi ciddi birşeyse ölümle sonuçlanabilecek kazalara sebep verebilir. Ben aracımın direksiyon sisteminde herhangi bir sorun hissetmedim bilakis aracın lastik büyüklüğüne göre dönüş çapını çok beğendim. ;D
Eğer sonuna kadar çevrildiğinde oluşan titreşim devir düşmesi değişik sesler ise bunun bir problem olduğunu zannetmiyorum. Zira şimdiye kadar kullandığım tüm aracların kullanma kılavuzunda direksiyonun sonuna kadar çevrili şekilde bekletilmemesi gerektiği şu yada bu şekilde yazıyor.

Sorun:
Sağa sola direksiyon çevirik pozisyonda bozuk zeminde direksiyon mafsalından gelen tangırtı.
Dönüşler sonrası geç ve ağır toplama

youngsun' Alıntı:
Sorun:
Sağa sola direksiyon çevirik pozisyonda bozuk zeminde direksiyon mafsalından gelen tangırtı.
Dönüşler sonrası geç ve ağır toplama
İyi bunlar büyük problem değil. Bi an için bende panikledim nede olsa çoluk çocuk herkez biniyoruz. Sizin direksiyon kutusunu değiştirilerse heralde paylaşırsınız. En azından bizde bi kontrol ettiririz.

Monti' Alıntı:
İyi bunlar büyük problem değil. Bi an için bende panikledim nede olsa çoluk çocuk herkez biniyoruz. Sizin direksiyon kutusunu değiştirilerse heralde paylaşırsınız. En azından bizde bi kontrol ettiririz.

+1 sonuç elde ettiğinizde bizimle paylaşırsanız seviniriz.

bu konuyu takip etmekte yarar var. Önemli bir parça. Benim de sormak istediğim bir başka konu, Duster'ların direksiyon sertliği. Daha önce hidrolik direksiyonlu farklı markaların araçlarını kullandım. Tek elle çevirebilirken, Duster da tek elle çevirmek imkansız. İki elle bile hidrolik direksiyonlara göre sert. Sanki eski düz r12 direksiyonları gibi.
Sizlerde de böyle sert mi?

mimar_ankara' Alıntı:
bu konuyu takip etmekte yarar var. Önemli bir parça. Benim de sormak istediğim bir başka konu, Duster'ların direksiyon sertliği. Daha önce hidrolik direksiyonlu farklı markaların araçlarını kullandım. Tek elle çevirebilirken, Duster da tek elle çevirmek imkansız. İki elle bile hidrolik direksiyonlara göre sert. Sanki eski düz r12 direksiyonları gibi.
Sizlerde de böyle sert mi?
Benimki kesinlikle sert değil mimar bey. Bilakis çok rahat. Bence bi hidrolik sıvısını bi kontrol edin/ettirin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR