Araç Seçimi Hakkında Yardım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan screamingeagle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,004

screamingeagle

Fener Bahçe Cumhuriyeti
Yer
İstanbul
Web
www.2aorman.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB1DHS
Merhaba uzun zamandır forumda sadece izleyici olarak kaldım şimdi yine kaşıntım başladı ve araç bakmaya başladım:smiley:
Günlük hayatta kullanabileceğim sıkıntı yaşamıyacağım arada araziye çıkabilecek arada ava gidebilecek en önemlisi ailemle çoluk çocuk binebilecek bir araç için yardımlarınızı rica ediyorum.Benim kafandaki araçları aşşağıda listeledim fikirleriniz benim için çok değerli . Katkıda bulunan herkeze şimdiden teşekkürler .
Unutmadan Ayırdığım bütçe 20,000 ile 25,000 tl arası.
Saygılar Sağlıkla kalın...
• Marka Land Rover
• Seri Discovery
• Model Discovery V8
• Yıl 1997
• Km 165000
• Yakıt Benzin + LPG
• Vites Otomatik
• Marka Hyundai
• Seri Galloper
• Model 3.0 V6
• Yıl 2000
• Km 175000
• Marka Mitsubishi intercooller
• Seri Pajero
• Model 2.5 TD
• Yıl 1993
• Km 280000
Jeep 1997 model

Etiketler
Ynt: Araç Seçimi Hakkında Yardım...

Merhaba,listelediginiz dort aracta sehir ici ve hafta sonu gezileri icin gecerlidir.
Discovery ve Cherokee parca,servis modifiye konusunda bol secenek sunar.
Vergi ve tuketim bakimindan yuksek maliyetlerdedirler.
Pajero ve Galloper hemen hemen ayni alt yapiyi kullanirlar.
Kolay kirilmazlar,standart halleriyle maximum 33 e kadar lastik takabilirler.
Vergi bakimindan bahsettiginiz Pajero en ekonomik olandir.
Galloper az daha fazla vergi ve az daha Pajeroya gore yuksek tuketim degerlerindedir.
Her biri icin burada uzun uzun yazmaya gerek yok.
Marka bolumunde direk kullanicilarin yorum ve tecrubelerini gormussunuzdur.
Icinize sinecek ve en az yipranmis olani sizin icin en iyi arac olacaktir.
Arastirdiginizda sirasiyla Cherokee,Discovery,Pajero en son Galloper kullanildigini gorursunuz.
Fiyatlari sizin butcenizin araliginda hepsinden bulmak mumkundur.
Gunluk kullanacaginiza gore,yakit tuketimini,vergisini,parca bulunabilirligini,ustasini dusunun.
Buna gore cebinize,goruntusuyle zevkinize yada mantiginiza hitap edeni tercih edin.
Sahsi fikir ve tecrubelerimden bazi bilgilerdir.Hayirlisi olsun.

Günaydın
ilginize teşekkür çok ederim. sanırım pajero doğru seçim olucak ama çevremde herkez bişey diyor kafam o yüzden karışıyor Birde bu gün infinitiye neden bakmıyorsun dediler daha önce duymamıştım oda güzel araç ama ne diyim bakalım hayırlısı gönlüm discoveri de aklım pajeroda acabam infiniti de :smiley: offff bir an önce karar vermek en doğrusu sanırım .yoksa e sonunda vazgeçicem benim fusionla devam edicem .hayırlısı diyelim.
Saygılar.
Sağlıkla Kalın...

Infinity aslinda Nissan'dir.Hatta Pathfinder modeli ile bazi Infinity'ler birebir neredeyse aynidir.
Ayni fiyat araliginda Pathfinder ve Infinity bulmak mumkundur.
Yakit tuketim ve vergi degerleri Galloper ile Pajero'dan biraz yukaridadir.
Aslinda iclerinde Galloper en ucuza alinabilenidir.Pajero'nun Kore mali olanidir.
Aklinizin karisik olmasi normal.Ikinci elden arac almak gercekten zordur.
Eger iyi bildiginiz,guvendiginiz bir tamirci veya tanidik satici varsa onu tercih edin.
Acik olan bir sey ise hepsinden onemlisi guvenilir bir tamircinizin olmasi.
Eski bir makina aliyorsaniz illaki tamirciye yolunuz dusecektir.
Hele arazide kullanilacak bir aracsa sik sik tamirciye gidilmesi kacinilmazdir.
Yeni araclar bile arazide zorlamalara,camura,kayaya vs dayanamayip tamire ihtiyac duyarlar.
Mumkunse en az yipranmis,cok araziye girmemis bir araci tercih edin.
Az zorlanmis bir araci kendiniz bilerek ve isteyerek dilediginiz kadar zorlayabilirsiniz,modifiye edebilirsiniz.
Hic degilse ben yaptim oldu dersiniz.Aklinizda yada gonlunuzde kalacak olan arac varsa ona yogunlasin.
Digerlerini hemen eleyin,bulaniklik,goruntu kirliligi yaratmasinlar.
Cunku sonra hep ah keske lafi edebilirsiniz.
Tekrar hayirlisi olsun,

Selamlar
Disco 2 almayı düşünürseniz td5 2000 model var bende. Satmayı düşünüyorum.

bektasatacan' Alıntı:
Selamlar
Disco 2 almayı düşünürseniz td5 2000 model var bende. Satmayı düşünüyorum.
Merhaba
evet aslında aklım discoda ama çok araştırınca insanın kafasıda çok karışıyor discoyla infiniti arasındayım bakalım kısmet 2013 e kaldı artık ama yinede mümkünse aracınız hakkında ressim ve bilgi verebilirseniz memnun olurum tabikivede fiat konusu .
Sağlıkla Kalın...

bektasatacan' Alıntı:
ilan sitesinde 109657323 nolu ilan benim aracım inceleyebilirsiniz.
Merhaba
ok aracınızı gördüm çok güzel görünüyor allah hayırlı müşteri nasip etsin ama ben 20,000 TL ile en çok 25,000TL arası bir bütçe ayırdığım için bana fiyatı fazla geliyor yinede sağolun hayırlı satışlar.
Sağlıkla Kalın...

discovery V8 2001 model 143000km de 28,000tl mi TD5 1999 model 258000 km mi
genelde şehir içi vakit buldukçada kıra bayıra ve ava giderken kullanıcam öyle ağır offroad yapmıyacağım sizce hangisi daha mantıklı TD5 airmatic iptal helezon takılmış V8 airmatik faal mantıklı cevaplarınızı bekliyorum. bu işi en fazla 1 hafta içinde bitirmem lazım yoksa kafam çok karışıyor herkez şunafa bak bunada bak diyor TD5 7 kişilik olması avantaj ve içinde çocuklar için ön koltuk başlıklarında dv var buda hoş bizim ufaklıklar için atrı bana görede tabi siz değerli ustaların yorumuda öncelikli.
Saygılar
Sağlıkla Kalın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR