Araç Üstü Çadır - Ikamper Markası Nasıl

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cicibebeci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,378

Etiketler
Bende bu modeli çok beğendim arkadaşım fakat yurt dışı fiyatları çok pahalı az sabredin bursa da araç üstü cadir imalati yapan bir arkadaşımız (freecamping) yaklasik 2 aydır bu tarz bir cadir imalati üzerine çalışıyor ürün hemen hemen ortaya çıktı sayılır takipte kalin

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir de bu firmanin urunlerine bakin. Kapali iken ruzgar akisina gore iyi dizayn edilmis, yakit tuketimine etkisi az, ruzgarli havalarda da cok dayanikli diyor kullanan bir arkadasim. O minibusun uzerinde kullaniyor.
AutoHome
Yerli imalatlarda denemek lazim elbette.

Freecamping Tuncay'ın Autohome tarzı çadırını 3 yıldır kullanıyorum, çok memnunum. Şimdi dört gözle ikamper skycamp tarzında yapacağı aile çadırını bekliyorum. Yerli üretimin eksiği yok fazlası var. İkamper bilmem ama Autohome ABS plastikten üretiliyor, yerli üretim ise fiberglass. Hem daha sağlam, güneş dayanımı daha iyi ve hasar halinde onarımı çok kolay. Yedek parça konusuna girmiyorum bile. İthal üründe amortisör bozuldu mu yandınız. Yerli üretimde bildiğimiz baza amortisörü kullanılıyor.

Merhaba,

Belirttiğiniz ve önerdiğiniz bu çadırın;

Kumaş yapısı ve özellikleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Örneğin kumaşın kompozit bileşeni nedir(% 100 naylon, yada pamuk v.s gibi), konstruksiyonu nedir( kumaş ribana mı , bezayağı mı v.s), kumaş ne tür bir boyama tekniği ile boyanmıştır.Varsa kumaşta ilave koruyucu apre özellikleri mevcut mu varsa nelerdir?

Yoksa yorumlarınız sadece kullanmanıza bağlı gözlemlerinize mi dayanıyor?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sadece kullanıcı yorumudur. Bahsettiğiniz teknik konularla ilgili bilgim yok. Tek söyleyebileceğim hafif yağmurda denedim ve su geçirmedi.

Yorumunuza saygı duyarım.Ancak "eksiği yok fazlası var" ifadesi için bu teknik detayları bilerek değerlendirmek gerekir.Diğer tüylü sadece görselde kalırız.

Dediğiniz şartlarda muhendis diploması olmadan yorum yapamayacagiz herhalde. Ben kullanıcı olarak yorumda bulundum. Hangi açılardan eksiği olmadığını da yazdım. Birisi kabuk malzemesi ki birinin abs diğerinin fiber olduğunu bildirdim. Digeri de yerli ve basit mekanik malzeme kullanılması. Kumaşı emsallerinden daha iyidir deseydim haklısınız derdim.

Varsın benim yorumum görsel olarak kalsın. Adı üstünde kullanıcı yorumu.

Son düzenleme:

Bu soruları sizin cevaplayabilmeniz mümkün olmasada, üretici firmanın bu sorulara cevap verebilmesi yada cevap verebilecek bir yönde kendine hedef belirlemesi gerektiğini düşünüyorum.zaman içerisinde firmanın kendini ve üretimini üst seviyelere getirmede bu bakış açısının etken olacağını düşünüyorum.Aksi durumda nihayi kullanıcı sadece görsele bakarak ürün alırken üreticide ona göre üretim hedeflemekten öteye geçemez.

Sizin ikamperden eksiği yok fazlası var ifadenizinde biyere dayandığını varsayarak bunu sormuştum.

araç üstü çadırlar çok parlak fikir ancak sağlamlığı konusunda daha çok çalışılmalı (bence)

Sağlamlıktan kastınız malzeme sağlamlığı mı