Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan horse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,979

horse

Kamp II
Mesajlar
210
Tepkime Puanı
0
Yer
BURSA/Gemlik
Merhaba! Uzun araştırma ve bukonuda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine dayanarak 235*75 R15 MT ebadını standart 5 kapı vitaraya yükseltme uygulamadan sorunsuz yoldıişında kullanılamayacağı izlenimi edindim.Aracımı yükseltmeye karar verdim.Sanırım iki seçenek var:3'yükseltme kiti ve amortisörlerin uzatılıp get konularak yükseltme. 3'Yükseltme kitini maliyeti 2000 TL'nin üzerinde.diğer yöntemle 650 TL civarında bir maliyeti var gibi gözüküyor.Her iki yöntemin artıları ve eksileri nelerdir ? Tecrübeleriniz bana ışık tutacaktır
 

Etiketler
Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Get koyarak yükseltme yaparsanız 2" üstüne çıkmamanızı öneririm. 3" yükseltme birçok zorlamayı da beraberinde getirecektir. Bu nedenle kit ile yapılması öneriliyor.
Bu konuda araçlar/suzuki bölümünde bilgiler bulabilirsiniz ve uygulamayı yapan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
 

Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22769.0

ve

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13921.0

linklerini incelerseniz fizik kurallarını esas alarak dünyada da en yaygın biçimde uygulanan sorunsuz ve limitlerine kadar denenmiş iki örnek var
 

Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Hard Offroad yapacaksanız, normalden sert parkurlar seçecekseniz, maddi olarak ok ise = Kit olmalı
Normal ve zaman zaman hard Offroad gezileri, orjinal süspansiyon rahatlığı,maddi olarak bütçe kısıtlı ise=Get

Get=İyi bir get uygulaması sorunsuzdur, ben 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum,Çağlarada yaptım,oda memnun.
Kit=İyi bir kit uygulaması sorunsuzdur. Aks boyları ve zaman zaman, ön flans uygulaması gerektirir, kullanıma göre 1-1.5 yılda bir rozjoit mafaslını bozar.
Daha sağlam bir uyuglamadır.

horse' Alıntı:
Merhaba! Uzun araştırma ve bukonuda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine dayanarak 235*75 R15 MT ebadını standart 5 kapı vitaraya yükseltme uygulamadan sorunsuz yoldıişında kullanılamayacağı izlenimi edindim.Aracımı yükseltmeye karar verdim.Sanırım iki seçenek var:3'yükseltme kiti ve amortisörlerin uzatılıp get konularak yükseltme. 3'Yükseltme kitini maliyeti 2000 TL'nin üzerinde.diğer yöntemle 650 TL civarında bir maliyeti var gibi gözüküyor.Her iki yöntemin artıları ve eksileri nelerdir ? Tecrübeleriniz bana ışık tutacaktır
 

Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Merhaba,
Eski bir mesajımı aşağıya ekliyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yükseltme işini epeyce araştırdım ve kitsiz yapılacak en uygun, sağlıklı ve kolay uygulanabilir yükseltmenin max 1 1/4" (32mm) olacağı kanaatine ulaştım.
Bunda e-bay üzerinden satış yapan Bits4Vits David'in aşağıya aktardığım yazısı etken oldu açıkcası.

http://cgi.ebay.co.uk/Suzuki-Vitara-1-25-Coil-Spring-Spacers-Suspension-Lift_W0QQitemZ140285010574QQihZ004QQcategoryZ10426QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

Why do you only sell 1 1/4" Spacers? / Can you make some bigger ones?

NO!, I personally believe, in my (ten years of offroading Vitara's) experience, this is about the maximum you should go to with spring spacing. If you want more lift than this you need to be looking at a Spring Lift kit from companies such as Pro-Comp and Old Man Emu (etc.) and perhaps augmenting them with Spring Spacers to give you a 3" lift. Or if you can afford it a complete lift solution from Calmini. Fitting spring spacers bigger than these just squashes the spring too much, so that you lose upward articulation. That said, there are other sellers willing to sell you bigger spacers if you want them, you pays your money and you takes your choice...


Get diye tabir edilen takoz ile yükseltmede tespit ettiğim ve paylaşmak istediğim bir diğer husus ise, arka yayların altına konulan parçanın kalınlığı ile ön yayların altına konulan parçanın aynı kalınlıkta olmaması gerektiğidir. Arka yaylara ne kalınlıkta parça koyarsanız o miktarda yükselme sağlıyorsunuz ancak önde salıncak olduğundan ve yayın konumu itibarıyle koyduğunuz kalınlıktan daha fazla yükselme elde ediyorsunuz.
Aşağıdaki oranlara sadık kalarak istediğiniz ölçüye göre hesabı yapabilirsiniz.
2" için arkaya 50,8mm öne 38,1mm
1 1/2" için arkaya 38,1mm öne 28,6mm
1 1/4" için arkaya 32mm öne 24mm
1" için arkaya 25,4mm öne 19,1mm; get koymanız gerekir.

Ön difransiyel altına takoz koymadan, uzatma flanşları kullanmadan uygulanabilecek 1 1/4" yükseltmeyi 5 kapı Vitara'da uyguladık, benim araca henüz bir şey yapmadık.

Ön süspansiyonun kuleye bağlantısı için de pratik bir yol bulduk.
Araya spacer koymak yerine süspansiyonun bağlandığı siyah parçayı ters çevirip şaseye tutturduk. Böylelikle 1 1/4" ilave mesafe kazanmış olduk.
 



Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Yorumlar için Teşekkürler. Dün biraz tez canlı davranıp ustam ile birlikte bir deneme yaptık.Amortisörleri uzatmadan, ön amortisörlerin üstüne ilave koymadan, sadece ön ve arka helezon yaylarının üstüne lastik get yerleştirerek (ön:2 cm, arka:3 cm) aracı bir miktar yükselttik. Bu ölçülerdeki amacım 235*75/15 MT lastik takmam istememdi.Bu yüzden aracı gereğinden fazla yükseltmek istemedim.Yükseltme işleminden sonra Yerden ön çamurluk 81 cm, arka ise 80.5 cm geldi. Aracımı dünden bu yana kullanıyorum ve aracın yoltutuşunda bir kötüleşme, süspansiyonunda sertleşme hissetmedim. Yorumlarınızı bekliyorum.
 

Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Çok uygun ölçülerde yükseltmişsiniz. Get ile yapılabilecek sınır ölçü olduğu söylenebilir.
Bu durumuyla sadece düşey artikilasyonda (tekerlerin düşey hereket mesafesi) biraz azalma olacak. Yani bir çukurdan geçerken teker yer ile temasını bazen kesecektir. (Amortisörlerin boyu aynı kaldığından uzaması sınıra dayanacağından) Bu da zaman zaman tekerin patinaja düşeceğini gösterir. Ama daha çok yükseltseydiniz bu durumu daha çok hissedecektiniz.
sevgiler
 

Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Dolaysıyla amortisörleri de söz konusu duruma maruz kalmamak için aynı oranda aşağı taşımanız yada bu boyda amortisör kullanmanız gerekir teorik olarak . Ancaaakkk , standardı 195 / 80 / 15 olan lastik ebadını 235 / 75 / 15 e çıkartacağnızdan ötürü lastik çapındaki artş bu olumsuzluğu telafi edecektir Pratikte...
 

Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Aracın altında 215*75R15 BFG AT var. 235*75/15 MT takacağım zaman tahminen 1.5 cm aracın yükseleceğini tahmin ediyorum.Bu durumda aracın ön ve arka çamurluk yüksekliği (yerden) 82 cm.olacağını tahmin etmekteyim.Bu yükseklikte maksimum artıkilasyonlarda sürtme yapmayacağını umuyorum.
 

Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Bir düzeltme; aracın ön ve arka çamurluk yerden yüksekliğinin MT lastikten sonra 84 cm.olacağını tahmin ediyorum.
 



Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Metin bey,
Aracınızdan memnun musunuz? Yükseltme nedeniyle herhangi bir sorun yaşadınız mı?
 


Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Benim kastettiğim "Araç" Özkan beyin ilk mesajda bahsettiği 5 kapı suzuki vitarası. Yükseltmeden sonra özellikle ve aks açılarıyla ilgili bir sorun yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum.
 

Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Bu resimler benim, 235/75/15 MT taktıktan ve 3" süspansiyon kit uygulmasından sonraki ilk yükseltme resimleri.

Şu an 865 mm üzerine 2" body kit uyguladım ve 1" e yakında yay gerdirme var resimdeki toplam yükseklik şu an 920 mm civarında

ilk resimler ...

bititenlm.png

bititearkalm.png
 

Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

Taner Bey, Aracı yükselttiğimden bu yana bir olumsuzluk yaşamadım.Sadece yüksek hızlarda virajda çok hafif bir savrulma hissediyorsunuz eski haline göre.Yaklaşık on gün sonra yeni Federal MTlerim geliyor ve bunuda sizlerle paylaşacağım.
 



Ynt: Araç Yükseltmede Zor Seçim: Kit mi? Get ile Yükseltme mi?

ön:2 cm, arka:3 cm aracı bir miktar yükseltmenin çok faydası olur mu? Yani bu kadar az yükselterek aracın orjinal yürüyüş aksamını değiştirmeye değer mi? Değdi mi? Bunlar benim aklımdaki sorular? Sağlam bir alt koruma ile muhafzaya sürttürüp geçsek nasıl olurdu?
"düşey artikilasyonda (tekerlerin düşey hereket mesafesi) biraz azalma olacak. Yani bir çukurdan geçerken teker yer ile temasını bazen kesecektir. (Amortisörlerin boyu aynı kaldığından uzaması sınıra dayanacağından) Bu da zaman zaman tekerin patinaja düşeceğini gösterir. Ama daha çok yükseltseydiniz bu durumu daha çok hissedecektiniz." Bunu nasıl hissetiniz?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Mesajlar
1,526,422
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst