Merhaba arkadaşlar Ankara bugün malum çok yağışlıydı bizde iki suzuki samurai ile gezintiye çıktık arazide normalde offroad denmez benim gezintilerime yolun dışına dağlara tepelere tırmanmaktan bile çekinen zorlu gördüğüm yerlerde mutlaka araçtan inip kolaçan edip düşünen birisi olarak bugün saçma sapan düşüncesiz hareketler yaptım ve hazırlıksız hiç tahmin etmeden aracı yan yatırdım çok şükür hiç bi yara almadım.
Araçtan indikten sonra 1 dakika içinde motoru durdurdum arabada gaz kokusu vardı ve aracın içine bi yerden yağ geliyordu.
Çok yağışlı olduğu için ve iki kişi olduğumuzdan herhangi birşey yapmadan aracı bırakıp oradan ayrıldık 2 saat sonra xj jeepi olan bir arkadaşımız ve 6 7 kişi olmak üzere aracın yanına gitmek için yola çıktık fakat yağış dahada arttığı için bi yeri geçemedik ve gidemedik aracın yanına araç 3 4 gün orada kalacak galiba
Sizlerden ricam aracın yanına gittiğimizde kurtarırken yada çalıştırmadan önce neler yapmamız lazım tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Benim aklıma gelenler 4 lt motor yağı, fren hidroliği, antifiriz, buji anahtarı
lpg tankının akışını kapatmak benzinde çalıştırmak vs.. gibi
Araçtan indikten sonra 1 dakika içinde motoru durdurdum arabada gaz kokusu vardı ve aracın içine bi yerden yağ geliyordu.
Çok yağışlı olduğu için ve iki kişi olduğumuzdan herhangi birşey yapmadan aracı bırakıp oradan ayrıldık 2 saat sonra xj jeepi olan bir arkadaşımız ve 6 7 kişi olmak üzere aracın yanına gitmek için yola çıktık fakat yağış dahada arttığı için bi yeri geçemedik ve gidemedik aracın yanına araç 3 4 gün orada kalacak galiba
Sizlerden ricam aracın yanına gittiğimizde kurtarırken yada çalıştırmadan önce neler yapmamız lazım tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Benim aklıma gelenler 4 lt motor yağı, fren hidroliği, antifiriz, buji anahtarı
lpg tankının akışını kapatmak benzinde çalıştırmak vs.. gibi