Aracıma Demir Tampon Yapılıyor Muayene de Sorun Olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mahosss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,473

mahosss

Kamp I
Yer
ankara
Web
www.savaskitap.com
iyi forumlar.Aracıma arka stepne taşıyıcılı demir tampon + arka remork çeki demiri + ön demir tampon yapılıyor ve bitmek üzere.çeki demiri projeli ve ruhsata işlenecek.dolayısıyla araç muayeneye girecek.muayenede ön ve arka tampon için sorun çıkıyormu?

Etiketler
Ynt: Aracıma Demir Tampon Yapılıyor Muayene de Sorun Olur mu?

[attachment=2][attachment=2]
bunlara benzetildi tamponlar

100_2033.jpg

100_2301hh.jpg

17062010134.jpg

17062010135.jpg

17062010136.jpg

fotoğrafların hepsi prova aşamasında çekilmiştir.bu sabah ön tamponun provası bitmişti ve çok daha düzgün duruyodu.arka tampon tamamen bitti zımpara yapılıyor fotoğraf çekemedim.sanırım cuma günü boyaya gidecek hale gelir ve son fotoları çekerim.herşey güzel gidiyor şimdilik ama muayenede sorun çıkarmı diye düşünüyorum.çeki demiri işlenecek.arka tampona sorun çıkaracaklarını sanmıyorum.ama ön hakkında bir fikrim yok.daha önce bu tip tamponlar ile tüv döneminde muayene ye giden oldumu hiç.sorun çıkıyormu?

mahosss' Alıntı:
iyi forumlar.Aracıma arka stepne taşıyıcılı demir tampon + arka remork çeki demiri + ön demir tampon yapılıyor ve bitmek üzere.çeki demiri projeli ve ruhsata işlenecek.dolayısıyla araç muayeneye girecek.muayenede ön ve arka tampon için sorun çıkıyormu?

Muayenede ön tamponun keskin çıkıntısı (u kilit ağzı) olmasına bazen takıyorlar. Onun dışında sorun olmuyor. Bir de hatırladığım kadarıyla tamponun başlangıcı yerden 75 santi sonra başlıyordu.

Daha net bilgi için Sanayi Ticaret Bakanlığı sitesinden incelenebilinir.

yapılıyor bakalım pazartesi bitiyo salı teslim alacağım.inşallah bi süprizle karşılaşmayız.burdan net bir cevap alamadım.artık sonucu paylaşıyımda bari benden sonrakilere bilgi kalsın.daha önceki açtığım konudada aynısı olmuştu kendi soruma kendim cevap yazmıştım...

bildiğim kadarıyla TUV de tanponlar için gözle yapılan sağlamlık kontrolü.. ayrıca onden ve arkadan vinç çıkıntısı dahil çıkıntının en çok 8 cm olmasına bakılıyor.. ki bunu bile çok aşmış araçlarda geçiyor ( istasyondaki arkadaşların o günkü ruh haline bağlı olabilir :smiley: )yoksa bu tanpon aracın orjinalimidir projesi varmının kontrol edildiğini duymadım..
kolaylıklar.

Tam TUVluk :smiley:) kolay gelsin... guzel gorunuyorlar

tamponlar bitti ve takıldı.emniyetteki ilk işlemleri hallettim çarşamba günü yani yarın muayeneye gidiyorum yarın herşey belli olur.muayeneden çıkıyım ağzımın tadı bozulmazsa fotoğrafları çekip koyacağım. tamponlar tamam şimdi 3" lik yükseltme kitine geldi sıra.en son 4 jant 4 lastik.

mahosss' Alıntı:
tamponlar bitti ve takıldı.emniyetteki ilk işlemleri hallettim çarşamba günü yani yarın muayeneye gidiyorum yarın herşey belli olur.muayeneden çıkıyım ağzımın tadı bozulmazsa fotoğrafları çekip koyacağım. tamponlar tamam şimdi 3" lik yükseltme kitine geldi sıra.en son 4 jant 4 lastik.
Kolaylıklar dilerim ... sonuçları paylaşmaya devam ederseniz seviniriz.

mahosss' Alıntı:
yapılıyor bakalım pazartesi bitiyo salı teslim alacağım.inşallah bi süprizle karşılaşmayız.burdan net bir cevap alamadım.artık sonucu paylaşıyımda bari benden sonrakilere bilgi kalsın.daha önceki açtığım konudada aynısı olmuştu kendi soruma kendim cevap yazmıştım...

aracınız ve tamponlarınız oldukça güzel görünüyor.güle güle çamurlanın. bazen kendi sorularımıza kendimiz cevaplar veriyoruz. :smiley: herkesin her konuda tecrübesi ve bilgisi olmayabilir.cevap verilmeyen konularda ve sorularda bilgisi olmayan arkadaşların kirliliğe sebep olmamak için böyle davrandığını düşünün. :smiley:

sorunun cevabı geldi sonunda. araç tüvden 1 kerede geçmiştir tamponlar umurlarında bile olmuyo hatta bakmıyolar bile.demir tampon yaptıracak kişiler istediğiniz şekilde yaptırabilirsiniz. fotoğraflar çektim ama kapalı garajda çekmiştim karanlık çıkmış beğenmedim.tekrar çekip eklerim.15 inç 5x114,3 7-8 ofset sac jant aranıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Güzel haber.
Geçmiş olsun diyeyim.... sonunda tüv den kurtuldunuz. Şimdi fotoğrafları bekliyoruz,selamlar...

Sizin aracınızın muayeneden geçmesine sevindim ama bu tamamen şans meselesine döndü.Her şeyde olduğu gibi bu muayene işi de iyice zıvanadan çıktı.O an oradaki görevlinin tamamen kendi insiyatifine kalıyor.Bazı araçlar vinç takılı haldeyken geçerken bazıları geçemiyor.Neyse bir sonraki muayeneye kadar rahat ettiniz en azından.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,947
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.