ARACINIDA GICIRTILAR MI VAR?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eresgolfin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,504

eresgolfin

Ana Kamp
Yer
istanbul
Herkese selamlar;

Çoğumuz araç içi ses ve tıkırtılara takıntılıyızdır. Şimdiye kadar kaç aracıma kendi çabalarımla sünger, kapı pencere profili, halı, plastik, yalıtım malzemesi silikon spreyler, hatta vazelin (cam fitillerine sürmüştüm yazları cam kapalı iken aracın rijiditesi bozulduğunda oynayıp gıcırdardı) kullandığım çok oldu. En son aracım 96 Cherokee Zj yi çıkardığı onca sese rağmen sevdim geçtiğimiz yaz aldım ve kusurları ile kabul ettim. Ta ki geçen cumartesi internette gıcırtılarla ilgili yine kendimi konudan konuya atlar vaziyette bulana dek.
Silikon Spreyler için "gıcırtıyı keser" iddiası da vardır kutu üzerinde yazar. Fakat şimdiye kadar 2 kere uygulama yaptım ve ilk başta kesilen gıcırdama seslerinin yaklaşık 3-4 gün sonra abartılı şekilde tekrar ortaya çıktığına şahit oldum. Geçen gün praktikerde oto malzemeleri bölümünde promosyonda satışa sunulan Sonaxın Sx90 ürünü dikkatimi çekti. AYnı silikon spreyler gibi 1001 derde deva üstündede yine gıcırtıyı keser yazıyor. Ama açıklama bildiğiniz üzere türkçe ve ben bu çevirilere de pek güvenmyiorum. Orjinal yazının da üstüne yapıştırmışlar göremeden aldım ben bu spreyi. Bir ümit Zj kullananların hepsinde aynı sorun varmı bilmiyorum ama vitesin oradan arka bardaklığa kadar olan plastik kısma tüm aralıklara sıktım. Akan kısımları bezle sildim. Sıktığım yerleri oynattım baktım ses gidiyor! Hatta benim araçta kolunuzu kol dayamaya koyunca bile gıcırtı geliyordu. Çoğu zaman canımı sıkar kolumu ordan çekerim:smiley: Sonra başladım tüm aralıklara sıkmaya. Tüm ön konsola, bagajdaki aralıklara, kapı fitillerinin üstlerine dahi (hafif yağlı bir tabaka bırakıyor) Öylede ilginç ki sıktığınızda önce bir köpürüyor ve sonra o ince hat üzerinde bir müddet kayarak ilerliyor gibi görünüyor bu sıvı) Deneyecek olanlara tavsiyem ses çıkan her yeri ellerinizle oynatın gıcırtı geliyor değilmi. Sıkın tüm aralıklara sonra yine oynatın. Kesilene kadar aralık her yere sıkın. Ben bu uygulamayı yapalı 4 gün oldu. Araçla arnavut kaldırımı tabir edilen yol tipinde bile ilerlediğimde içerde ÇOK BÜYÜK ORANDA gıcırtı sesi kesildi. Denemenizi tavsiye ederim. Zaten plastik aksamlara bir zararı yok.

Hoşçakalın

Etiketler
Ynt: ARACINIDA GICIRTILAR MI VAR?

Ben de pedal kısımından gelen gıcırtılardan rahatsızım aslında ama tam olarak nereye sıkacağımı bilemediğimden hiç denemedim. Bi deneyeyim bakalım, gıcırtısı dışında gram rahatsızlık verdiği yok aracın, o da geçerse deme keyfime :smiley:.

Ynt: Aracınıda Gıcırtılar Mı Var?

benim zj dende kol dayamdan ses geliyor bu ürünü aralıklara sıktım derken hangi aralıklar alt kısımları falanmı yoksa ? Detay verirseniz sevinirim gıcık ediyor bazen.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,720
Kaydolan Son Üyemiz
Serhat YILDIRIM

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR