Benzini çıkarken fullemeniz çok mantıklı olur çünkü hatırladığım kadarıyla zaten Yunanistan otobanında benzinlikler yok, yoldan ayrılıp benzinlik bulmanız gerekiyor. Yanınıza et ve süt ürünleri hariç her şeyi alabilirsiniz diye biliyorum, en azından bize bir Türk sınır görevlisi böyle söylemişti. Biz yanımızda bir koli yiyecekle gittik, zeytinyağı, çay, biraz tarhana, bulgur, ev salçası, bozulmayacak herşeyden götürdük, hepsini de kullandık. Oralarda marketlerden genelde sebze meyve alışverişi yaptık. Su ısıtıcısı almak iyi fikir olabilir. Biz yurtdışı seyahatlerimizde hep airbnb'den ev kiralıyoruz, evde herşey oluyor zaten. Yola çıkarken de mesela kahvemizi hazırlayıp termos kaplara doldurup öyle çıkıyoruz. Navigasyon cihazımız var, yıllar önce almıştık NaviTech, arada bir güncelleyerek şimdiye kadar sorunsuz kullandık, Avrupa'da ufacık köylerde kapıya bıraktı bizi, çok memnunuz
Bunun dışında ben Turkcell abonesiyim, Yurtdışına çıktığımda günlük 16 liraya buradaki paketim devam ediyor, toplamda biraz daha maliyetli olsa da paketi aştım mı derdi yok, rezervasyonlarımızı kontrol edebiliyorum, maillerimi cevaplıyorum vs, benim için en rahat çözüm böyle oldu. Yurtdışı 90 dk paketinde sizi arayanların da sizin dakikanızdan yediğini unutmayın lütfen. Ayrıca kesinlikle paket dışı internet kullanmayın, aşırı yüksek faturalar geliyor, bir kere ödedim dilim yandı, aman dikkat.
Alakasız bir iki not olarak da çocuğunuz varsa araç koltuğunda oturtun. Üsküp'te Matka Kanyonuna uğrayın.
Arabayla gezmek çok güzel, hele ki zaman kısıtlamanız yoksa. Kurallara uyun, tadını çıkarın
Şimdiden iyi tatiller.fatma hanım bir şey soracaktım. acaba araba ile yaptığınız bu turda toplam ne kadar masraf yaptınız. birde yakıtınızı kartlamı aldınız yoksa nekitmi?