Arazi Aracında Düz Vites mi, Otomatik Vites mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tatanga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,320

tatanga

serhat yıldırım
Web
www.astekniksogutma.com.tr
yaa şimdi dostlar şöyle bir sıkıntım var
arazi aracından başka araba kullanamıyorum aracım nissan patrol 82 model motor kokpitin içinde çalışıyor canım karım böyle giderse beni boşayacak arayı bulmak istiyorum şimdi şöyle düşünün benim için bir arazi aracı aşağı yukarı ağır olarak bile kullanacağim fakat eşimde aynı aracı kullanacak o yüzden kesinlikle otomatik vites herşeyi yutturabilirim mesela diff kilit yükseltmek tabii minimum oranda ,sisler çamur lastikleri filan ama düz vites olayını halledemem çünkü bende istemiyorum çünkü kullanırken vitese bakma huyu var bana yardımcı olun otomatik vitesle off-road yapabilirmiyim çok şeymi istedim şimdiden teşekkürler kalın sağlıcakla..........

Etiketler

Otomatik vitesin rahatlığına ve konforuna söyleyecek hiçbir sözüm yok yoğun trafikte okadar rahat kiii.. Ama genede düz vitesi tercih ederim. Kullandığım aracı ben kontrol etmek isterim. Araç beni anlamasın benim istediğimi yapsın yeter.

Arazide Suzuki Low Range'de kullanılacağından motor gücünün zayıf kalacağını sanmam.
1.6 makina LPG ile otomatik şanzımanıyla şehir içinde tatminkar bir sürüş sunuyor.
Diğer aracımda otomatik.

Her iki şanzıman tipinin eksileri ve artıları var... Ancak kullanımının ancak %10'u off-road olabilir bir amatör kullanıcının o sebeple otomatik daha mantıklı gibi...

ben tamamen düz vitesten yanayım çünkü ben arazide ve yolda balatayı yakma pahasına yarım debriyaj yapabilmeliyim kontrol bende olmalı ve okadar para verip hiçbirşey yapmadan gitmek açıkcası bana dokunur söyle bir anı anlatayım bir arazıde karda bir yere aracım oturdu (patrol düz vites diesel) bizi cekmeye gelen arkadaşta aynı hezimete uğradı (pajero otomatk) ben oradan yarım debriyaj aracı sallandırarak çıktım otomatk vitesli araç çıkamadı ben çekmek zorunda kaldım yani düz vitesin arazide artısı çok fazla tabi bu benim görüşüm

düz vites te daha seri hareket mümkün diye düşünüyorum.
benim bakış açıma göre ben araca bu şekilde hükmedebilirim.
jeeplerin sahiplerine hükmettiği konusunu siz söylediniz ama ben değil ;)

Her ikisinide kulladım (düz pajero-şu anda ot. jeep XJ) hiç bir fark göremedim.Her ikisininde birbirine göre artı ve eksileri var.Off-road yarışları yapmadığımız sürece ot. vitesi tercih ederim.Ama söz konusu yarış yada çok ağır off-road olacaksa düz vitesi tercih ederim.
Ha bu arada her iki aracımada her zaman ben hükmeddim ve hükmetmeye devam ediyorum. :smiley:

Araca hükmetmek derken kullanıcısının talimatı ile hareket eden bir araçtan bahsetmek istedim.
Sportif ve devrinde kullanıştan bahsettim.Elektronik donanımlar olmasa ne şekilde hükmedebiliriz ki bu araçlara.
Ne zaman vites atacağına ben değilde kendi karar veren bir araç sıkışık trafikte sol bacağıma özgürlük tanımaktan başka birşey yapmaz benim için.
Herkes kendi kullandığı ve memnun olduğu aracı över.
Sollama yapacağım yada devir düşürmek istediğim zaman bana cevap veremeyen bir aracı da istemezdim doğrusu.
Burada kimin aracı yada kimin fikri en doğrusu değil Otomatik vitesmi Düz vitesmi yi konuşmak için bulunmuştum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR