Onur Bey ,
Elimdeki verileri paylaşmak daha yararlı olacak sanırım.
1966 Gaz69 sahibiyim. Aracın üzerinde Mersedes 240 disel motor var ;65 Hp, 137 Nm tork a sahip. t-98 Kaiser şanzıman kullanıyorum
T-98 Kaiser şanzıman dişli oranları
1. vites 6,40
2. vites 3,09
3. vites 1,69
4. vites 1.00
Diferansiyel sanıyorum Dana 44 olacak ve 4,88 orana sahip. Tekerlekler 195/R14. Aracın boş ağırlığı 1580 kg.
Benim buradaki sıkıntım şu. 1.vitesi ağır yük ve dik rampalar haricinde kullamıyorum. Kalkışta bile. Ancak belli bir yükte belli eğimde bir rampadan çıkıyorum, diyelim ki araç 2. viteste biraz devir verdiğiniz zaman araç 3. vitesi istiyor. Burada alıyorsunuz 3. vitese ama çekmiyor motor, mecburen 2 ye tekrar düşmek zorunda kalıyorum.
Benim teorim şu , T-98 amerikan şanzımanı ve amerikada araçların ağırlığına göre motor güçleri hayli yüksek.Dolayaısıyla buradaki geniş aralıklar problem teşkil etmiyor. Ancak ben alman menşeili bir motor kullanıyorum ve kullanıldıığı araç tipinde, amerikan emsallerine göre daha zayıf güçte. Dolayısıyla bu geniş vites aralıklarını kaldırmıyor. Vites aralıkları daha dar olan bir şanzıman seçersem, bu problemimi halledebilirim diye düşünüyorum.
Tüm arkladaşların yorum ve önerilerini bekliyorum
Teşekkürler