arazi lastikleri ve yakı tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yelbuga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,626

yelbuga

Ana Kamp
Yer
İstanbul
merhaba,
aracıma cooper stt lastikler alacağım. ve 2-3" yükselteceğim.

yakıt tüketimiin, lastik genişliği ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

genişlik arttıkça tüketim de artacaktır sanırım. 255/65/17 olan lastiklerimi örneğin 285 e çıkarttığımda yakıt tüketimi %kaç artar tahminen?

bu konuda bilgisi olan var mı?

teşekkürler.

Etiketler
Ynt: arazi lastikleri ve yakı tüketimi

Cooper st 255 70 16 lastiklerle 19 lt ortalama yaptigim trafikte simdi takdigim dort mevsimlikler ile 16-16.5 yakiyorum. 200 km max bir depoda giderken simdi 255 km yi gectigi oluyor ciddi fark

jant ebatları farklı gibi.
şu andaki kullandığınız jant ve lastik özellikleri nedir? 4 mevsimliklerin

96 ZJ orjinali 16 inch.

Şu an orjinal 225 70 16 lık 4 mevsim lastikler var, yol konforu arttı yakıt düştü..

Ok.
Lastik genişlerince %20 yakıtın artması çok fazla gercekten.
Başka tecrübesi olan var mı?

255-65-17 den 285-65-17 ye geçerseniz 100 km süratle gider gibi gösteren ibreniz olurken aslında 105 km süratle gideceksiniz.. yanı km sıfırlama hesabına göre %15 civarında yakıt farkı olacak..ama bu km hesabındaki fark dahil edilmemiş orandır.. 763 mm olan lastik yüksekliği 802mm ye olacak..

Aracımı günlük olarak da kullanıyorum ise gidip gelirken. Lastikleri cooper stt yapıp 2" yükselteceğim ama bu günlük sarfiyata çok etki edecek ise bu ise girmek çok mantıklı değil.
Dediğiniz doğru. Hız göstergesi hatalı okunuyor böyle durumlarda.

Aslında çok fark olmayacak gibi :smiley:
Sehir icinde 2" daha yüksek gitmek güzel olacak :smiley:

Benim araç 2" yukseltmeli söylemeyi unuttum :smiley: yol konforu ST lastiklerde çok düşüyor, arazi, güçleniyor araç heybetli duruyor ama uğultu ve yakıt artışını göz önüne almak lazım.

yelbuga' Alıntı:
Aracımı günlük olarak da kullanıyorum ise gidip gelirken. Lastikleri cooper stt yapıp 2" yükselteceğim ama bu günlük sarfiyata çok etki edecek ise bu ise girmek çok mantıklı değil.
Dediğiniz doğru. Hız göstergesi hatalı okunuyor böyle durumlarda.

Aslında çok fark olmayacak gibi :smiley:
Sehir icinde 2" daha yüksek gitmek güzel olacak :smiley:

araç ne? bu arada

265 olan lastik tabanını 285 yaptığınızda sadece tabanı değil lastiğin çapı da büyüyecek.

Büyük lasik yakıt tüketimini arttırır. Ama bunun her durum için geçerli bir formülünü bulmak mümkün değil. Sadece lastik çapı değil, lastik deseni de ciddi etkendir.

concrete' Alıntı:
265 olan lastik tabanını 285 yaptığınızda sadece tabanı değil lastiğin çapı da büyüyecek.

Büyük lasik yakıt tüketimini arttırır. Ama bunun her durum için geçerli bir formülünü bulmak mümkün değil. Sadece lastik çapı değil, lastik deseni de ciddi etkendir.

jant ve yanak genişliği değişmeden de lastik çapı büyüyor mu ???

yelbuga' Alıntı:
jant ve yanak genişliği değişmeden de lastik çapı büyüyor mu ???

aynı şekilde sadece 255 rakamını 285 e çıkarttığında yazdım zaten sana farkları...
yani hesaplama şöyle oluyor 255 in yüzde 65 i olarak yükseklik hesaplanıyor...yani siz muhtemelen şöyle düşünüyorsunuz 255 taban 65mm yükseklik 17 de jant...ama öyle değil 255 taban tamam doğru ama yükseklik denen ynana ise bu 255 im yüzde 65 i oluyor... O.K. sizin almak istediğiniz tam lastik ebadı nedir? 285 de muhtemelen ön tamponun ön alt iç tarafına sürtme yapacaktır...bizde de wj var 2000 model olduğu için 16 jant var...bu bir avantaj mt lastik çeşitliliği için...biz 245-75-16 mt lastik taktık ucu ucna kurtardı 2'' get le...

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

burada lastik hesaplama tablosu var...17 jantta size verdiğim karşılığı girin ve 245-75-16 ya karşılık gelen ebattan üste çıkmayın, 2'' çok ço az bi fark olsun yani...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,724
Kaydolan Son Üyemiz
Maksatmuhabbet

Çevrimiçi üyeler

Geri