tam tahmin etiğim gibiymiş. en sevdiğim motor tipi. her tür benzinle çalışır düşük sıkıştırması vardır çok büyük ihtimalle. lpg ile süper verim alınıyor bu arada tork alt devirde olduğundan çekiş sıkıntısı yok.
Mekanik enjeksiyonlu olduğundan biraz sorun yaşadık ama lpg takıldı şu an memnunum..Daha önce subaru forester turbo aracım vardı o araçta 191 beygir ancak tork değerini bilmiyorum tahminimce 200 üstüdür.İki aracı karşılaştırdığımda subaru sanki daha bi atak tırmanma sergiliyordu bunda sürekli dört çeker mi olması etkili hafif olması mı tork mu bilemiyorum..
hafif olması sayesinde daha atak. birim ağırlık başına çekiş üreten beygir gücü orantısı nedeniyle bu fark oluyor. her bir atın taşıyacağı yükle ilgili ayrıca tork bandının olduğu yer sizinkinin aksine üst devirlerde pik değerine ulaşıyordur.
benim nissan pathfinder aracım vardı 3.3 168 hp 260 nm tork. aynı siiznkindeki gibi alt devirdeydi tork bandının en yüksek değere ulaştığı nokta. sert kalkınca hemen geziyordu arkası. ancak 2 ton du. şimdi xtrail aracım var, 140 hp 210 nm tork 1.400 kg. ama tork üst devirde .tipik araba motoru. primera ile aynı. ani kalkmak neredeyse imkansız bu kombinasyonda. birde otomatik vites zaten. ara hızlanmada eski arabama göre daha iyi.
Bir aracın performancesi, PSx2=min.NM ise, çok iyi sayılıyormuş, hesabızı ona göre yapın
Ayrıca, patinajı kaygan zeminde yaptırın, kuru sert zeminde, şanzımana ve dingile kadar sıyırma riski var
LPGli araçlarda motor ve aktarma daha riskli yıpranmalı çalışır, zorlaman arabayı, sonu keseniz felç olur