Arazide İlerlemek İçin Güç Ne Kadar Önemli?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sportage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,848
Ynt: Arazide İlerlemek İçin Güç Ne Kadar Önemli?

Resimde gördüğünüz araç 4.3 vortec ruhsatta 142 kw yazıyor sadece tork değerini internette buldum..Teşekkür ederim..

Etiketler

tam tahmin etiğim gibiymiş. en sevdiğim motor tipi. her tür benzinle çalışır düşük sıkıştırması vardır çok büyük ihtimalle. lpg ile süper verim alınıyor bu arada :smiley: tork alt devirde olduğundan çekiş sıkıntısı yok.

Mekanik enjeksiyonlu olduğundan biraz sorun yaşadık ama lpg takıldı şu an memnunum..Daha önce subaru forester turbo aracım vardı o araçta 191 beygir ancak tork değerini bilmiyorum tahminimce 200 üstüdür.İki aracı karşılaştırdığımda subaru sanki daha bi atak tırmanma sergiliyordu bunda sürekli dört çeker mi olması etkili hafif olması mı tork mu bilemiyorum..

hafif olması sayesinde daha atak. birim ağırlık başına çekiş üreten beygir gücü orantısı nedeniyle bu fark oluyor. her bir atın taşıyacağı yükle ilgili :smiley: ayrıca tork bandının olduğu yer sizinkinin aksine üst devirlerde pik değerine ulaşıyordur.

benim nissan pathfinder aracım vardı 3.3 168 hp 260 nm tork. aynı siiznkindeki gibi alt devirdeydi tork bandının en yüksek değere ulaştığı nokta. sert kalkınca hemen geziyordu arkası. ancak 2 ton du. şimdi xtrail aracım var, 140 hp 210 nm tork 1.400 kg. ama tork üst devirde .tipik araba motoru. primera ile aynı. ani kalkmak neredeyse imkansız bu kombinasyonda. birde otomatik vites zaten. ara hızlanmada eski arabama göre daha iyi.

Teşekkür ederim biraz daha iyi anladım bu güç olayını :smiley:

Bir aracın performancesi, PSx2=min.NM ise, çok iyi sayılıyormuş, hesabızı ona göre yapın :smiley:
Ayrıca, patinajı kaygan zeminde yaptırın, kuru sert zeminde, şanzımana ve dingile kadar sıyırma riski var :smiley:
LPGli araçlarda motor ve aktarma daha riskli yıpranmalı çalışır, zorlaman arabayı, sonu keseniz felç olur :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
Kobi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR