Rezonansa giren tekerleklerden kaynaklı olduğunun farkındayım, ama her bir tekerin ve bence arka tekerler kaynaklı olan bir yalpa ve zıplama probleminin neden olduğu bir durum.
Çünkü...
Aracın orijinal tekerlerini diğer, aracımda denemeden önce ( denedim ve hatasız oldğuklarını bu gün gördüm) , 17 jant olan yan sanayi jantlarımı ve 0 km lastiklerimi bu araca taktım, önce ön tekerleri üzerinde makine ile balans yaptılar ve direksiyondaki hafif titreşimi aldılar. ertesi gün ben 100 km kadar yol yaptıktan sonra arka tekerleri de üzerinde balans yaptırmak istedim ve müthiş derecede uğraşmaları gerekti. arka lasitklerini her ikisi de hafifçe zıplıyordu ve bunu gözümle de gördüm.
17 jantlar için mecburen spacer taktım çünkü kaliperler çok büyük ve takılıyorşar. spacerler flanşlı ve boşluksuz şekilde jantı göbekte tutabiliyorlar.
soru şu, arka tekerlere bozuk iki jantı denk getirme olasılığım ne kadar yüksek. Eğer jant ve lastik düzügn ise bozuk flanşları arkaya takma olasılığım kaç ki deneme amaçlı flanşları daha önce de takıp çıkartmıştım.
Spacer kaynaklı ise, CNC tezgahında yapıldıkları için ön yada arkaya takılanların aynı olduğunu düşünürsek elle takılan tek şey saplamalardır ve eğer eğik takılmış saplamalar var ise, bunlar jantların takılıp sıkılırken ufacık da olsa, ovalleşmesine neden olurlarmı?? (çünkü aynı jantlar makinede 0 balans çıkıyor lastik üzerinde takılı değilken de- makine merkezdeki deliklerinden tutup çeviriyor balans bildiğiniz üzere)