KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Karagöl kenarındaki pansiyonda sağlam bir uykudan sonra genç aşçımız Hüseyin'in hazırladığı organik kahvaltıyla güne başlıyoruz.. Gölün etrafı bir saatlik yeşiller içerisinde bir parkur. Bu parkuru tamamladıktan sonra orada çalışan arkadaşlarla vedalaşıp yola çıkıyorum. İstikamet Camili yoluna yürüyüş daha sonra minibüs olmadığı için otostop ile Borçka..
oktay müthiş bir gezi ve anlatımlarınlada adeta bizi oralarda gezdiriyorsun.
her akşam bir karadeniz gezisini uzun uzun inçeliyorum..her gezgin ruhunun sanki bir parçasını oralarda bırakmış gibi
bakalım biz ne zaman bu duyguları paylaşabileceğiz.. devamını bekliyoruz iyi seneler
oktay müthiş bir gezi ve anlatımlarınlada adeta bizi oralarda gezdiriyorsun.
her akşam bir karadeniz gezisini uzun uzun inçeliyorum..her gezgin ruhunun sanki bir parçasını oralarda bırakmış gibi
bakalım biz ne zaman bu duyguları paylaşabileceğiz.. devamını bekliyoruz iyi seneler
Bu seferki rota toprak araç yolu.. Fazla sürmeden camili yoluna çıkıyorum. Atanoğlu köyüne kadar bir araçla Borçka’ya kadar başka bir araçla gidiyorum. üçüncü kez Borçka’dayım. Borçka’nın ortasından geçen Çoruh un can suyunu kesmişler bugün görüntü oldukça ilginç, önceki günlerdeki gibi gürül gürül akan nehir dereye dönmüş, dere de çocuklara eğlence olmuş..
Tekrar Borçka’ya vardıktan sonra, yine ne yapılacağı konusunda kararsızlık durumları derken, Şavşat'ın Karagöl'ünü de görmek üzere Şavşat'a da gitmeye karar veriyorum. Gün içerisinde ulaşım problemi nedeniyle yetişemeyeceğim için ilk durak Artvin. Ertesi sabah erkenden önce Ardanuç’ta bulunduğunu internetten gördüğüm Cehennem Deresi Kanyonu sonra yine internette gördüğüm Şavşat Karagöl diyerek yola çıkıyorum.
Aşağıdaki resim internetten. kanyonun tepesinden bir görüntü..
Cehennem Deresi Kanyonu Artvin Ardanuç yolu üzerinde. Kanyonun girişi ancak bir insanın geçebileceği genişlikte. Doğa harikası bir yer.. Baraj suların yükselmesiyle sanırım burası da sular altında kalacak.
Her yer baraj inşaatı burada, bunun adı bir doğa kıyımı olsa gerek. Nasıl olsa suyun altında kalıcak diye bir anlayış hakim çoğu yerde..
Yeni Berta köprüsü Osmanlı zamanında inşa edilen tarihi Berta Köprüsünün yani atasının hemen yanı başında inşa halinde. Deriner Barajının su tutmaya başlaması ile suyun nerelere yükseleceği konusunda fikir verebilir.
Daha öncede dediğim gibi ,9 saatlik yürüyüşler pek bizim harcımız olmadığından paylaşım başka bir anlam taşıyor bizim için,fakat araçla gidilebileek yerlere kadar ulaşabilmek niyetim yine bu yaz.
Daha öncede dediğim gibi ,9 saatlik yürüyüşler pek bizim harcımız olmadığından paylaşım başka bir anlam taşıyor bizim için,fakat araçla gidilebileek yerlere kadar ulaşabilmek niyetim yine bu yaz.
Fotoğrafları elimden geldiği kadar çok koymaya çalışıyorum, her ne kadar bazıları gereksiz veya mükerrer gibi gelse de..
Doğa aşığı olduğunuza artık emin oldum
Görülecek yer halen çok oralarda, İnsallah planladığınız gibi olur ve gidersiniz.. En azından barajlar su tutmaya başlamadan görmek lazım bence Artvin ve ilçelerini..
''Görülecek yer halen çok oralarda, İnsallah planladığınız gibi olur ve gidersiniz.. En azından barajlar su tutmaya başlamadan görmek lazım bence Artvin ve ilçelerini..''Önemli ayrıntı. Dikkate almak lazım.
Cehennem Deresi Kanyonundan sonra Ardahan yoluna geri dönüp Şavşat'a gidiyorum. Şavşat Karagöl pansiyon'da yer olmadığını öğrenince, nerede kalınır ve nereye gidilir diye düşünüp, ne işim var buralarda demeye başlıyorken, orada Karagöl'ün yanı başında olduğunu öğrendiğim Meşeli Köyünden Cihat abiyle tanışıyorum ve arkadaşının köyde pansiyon işlettiğini de öğrenince rota burası oluveriyor..
Amatör olarak pansiyon işine başlayan Mustafa Abi babasından kalma bu güzel ahşap köy evinde tanrı misafiri olarak kabul ediyor beni. Yukarıdaki fotoğraflar o evden..
Akşam saatlerinde oraya vardığımdan ertesi sabahın planını yapıyoruz. Onların da tavsiyesi ile Karagöl yerine Suatan Şelalesi varmış oraya gideceğiz..
01 Eylül 2010 tarihli 9. gün..
Cihat ve Mustafa Abinin her ikisi de niyetli olmasına rağmen 7 saatlik yürüyüşe birlikte çıkıyoruz..