Ayakkabı Araştırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orcrown Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,279

orcrown

Yeni Üye
Yer
Antalya
Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır doğru ayakkabıyı alabilmek için yoğun bir araştırma içindeyim.İleri seviyede kış tırmanışları için sert tabanlı krampon takılabilir bir çift La Sportiva marka botum var ve yıllardır kullanıyorum beni hiç mahçup etmedi.Ancak hafta sonu yürüyüşlerinde (her hava ve ortam şartında kullanılmak üzere), uzun süreli kamp malzemesi yükü ile her türlü arazide (örnek Bafa Gölü kıyısındaki Beşparmak Dağları) ve 4 mevsim uzun yıllar kullanabileceğim bir çift bota ihtiyacım var.Araştırmalarım sonucunda Asolo Sasslong, Boreal Atlas, La Sportiva Tibet, Lowa Tibet ve La sportiva Val di Fiemme olmak üzere beş adet ürüne takıldım. Tercihim tamamiyle deri veya nubuk ayakkabılardan yana. Tekstil ile karışık bol dikişli süslü ayakkabılardan almak istemiyorum.Asolo fiyattan dolayı elendi.Lowa'yı benim ayak ölçülerimde (EU:40 2/3, US: 7,5 -ölçülere 1 eklenecek tabiiki ;)) Türkiye'de bulmak olanaksız görünüyor. Kalan üçü arasından seçimimi yapmak istiyorum. Bu konuda amatör profesyonel her türlü bilgi,tecrübe ve öneriye açığım ve minnettar kalırım. Şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Ayakkabı Araştırması

Yankı Bey önerinize çok teşekkürler.Ayağa en iyi oturan konusunda ben de hem fikirim ancak ben İzmir'de oturuyorum ve İzmir'de ürün satan mağazalarda bu şansı yakalamak imkansız.Hepsini gezdim (Dağevi.Dağdeniz gibi.Benim bildiğim başka yok). Bırakın seçmeyi ayağıma uyan numara bile yok.Zorunlu olarak internetten faydalanacağım. Umarım sonuçta istediğimi bulurum.

Kusura bakmayın nerede olduğunuzu sormadan bu öneride bulundum. Hacimli bir ayağınız var ise önerim kalıpları daha geniş olduğu için Boreal olacaktır. Eni ve hacimi daha dar bir ayağınız var ise La Sportiva lar daha uygun olur.

Yankı Bey ilginize teşekkür.Yaşadığım yeri benim belirtmem gerekirdi.Siz benim kusuruma bakmayın.Hacim derken ayağın taban ile üst kısmının kapladığı alandan mı bahsediyoruz? Biraz aydınlatır mısınız?

Bunun bir ölçüsü ne yazık ki yok, tahminimce ayağınız normal hacimde bir ayaktır zira geniş, taraklı ya da hacimli olsa geçmişteki ayakkabı seçim ve kullanımlarınızdan bunu bilirdiniz. Bence 3 modelin her biri ile rahat edeceksiniz.

İlk mesajımda da belirtmiştim.La sportiva'nın tam tabanlı ayakkabısını yüksek irtifa kış tırmanışlarında yaklaşık 10 senedir kullanıyorum ve hala özelliklerini koruyor.Üzerinde kullanırken oluşan birkaç yarık olmasına rağmen.Bu seferde La sportivayı seçeceğim sanıyorum.Hazır sizi yakalamışken ve sakıncası yoksa bir de bana Tibet Anfibio ile Tibet Nero arasındaki farkı açıklayabilir misiniz ve bu da son sorum Val di Fiemme nasıl bir ayakkabıdır? İrnette bu ayakkabı ile ilgili bir olumsuz görüş okudum.Belirgin bir süre sonra ayakkabının her yerinden su aldığı ile ilgili.Teşekkürler.

Anfibio modelinin su dayanımı (dış yüzeyin su kaydırması) daha iyi, Nero modelinin ise sürtünme dayanımı daha iyi. Val di Fiemne çarşak bantlı bir model çarşakta yaz dağcılığı yapacaksanız bu kesinlikle bir avantaj olacaktır.
Boreal, La Sportiva, Asolo gibi tanınmış markaların Gore-tex ya da DryLine gibi su geçirmezliği garanti olan ürünlerinde ayakkabının her yerinden su alması sadece iç astarın ayakkabının içinden hasar görmesi (uzun süre içten sürtünme, tırnağın astara zarar vermesi gibi) ya da üründe bir üretim hatası olması nedeniyle olabilir. 2. durum yani üretim hatası olması özellikle üretim yeri Avrupa olan markalar için çok uzak bir ihtimal. (genelde üretim hataları zaten tedarikçi ya da Adrenalin tarafından telafi ediliyor) Astarın içeriden hasar görmesi daha sık rastlanan bir durum ve ne yazık ki garanti kapsamında değil. (yağmurluğunuzu deldiğinizde su geçirmezliğini kaybetmesi benzeri) Su geçirmez astarlı ayakkabı kullanırken tırnak bakımına özellikle dikkat etmek, ayakkabı içine girmiş çakıl ufak taş gibi şeyleri hemen çıkarmak ve ayakkabıda sürekli astarı aşındıracak şekilde bir sürtünme olmadığına emin olmak gerekiyor.

Tamamdır Yankı Bey merak ettiğim tüm konularda gerekli bilgileri aldım.Size çok teşekkür ederim.Saygılar selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri