Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır doğru ayakkabıyı alabilmek için yoğun bir araştırma içindeyim.İleri seviyede kış tırmanışları için sert tabanlı krampon takılabilir bir çift La Sportiva marka botum var ve yıllardır kullanıyorum beni hiç mahçup etmedi.Ancak hafta sonu yürüyüşlerinde (her hava ve ortam şartında kullanılmak üzere), uzun süreli kamp malzemesi yükü ile her türlü arazide (örnek Bafa Gölü kıyısındaki Beşparmak Dağları) ve 4 mevsim uzun yıllar kullanabileceğim bir çift bota ihtiyacım var.Araştırmalarım sonucunda Asolo Sasslong, Boreal Atlas, La Sportiva Tibet, Lowa Tibet ve La sportiva Val di Fiemme olmak üzere beş adet ürüne takıldım. Tercihim tamamiyle deri veya nubuk ayakkabılardan yana. Tekstil ile karışık bol dikişli süslü ayakkabılardan almak istemiyorum.Asolo fiyattan dolayı elendi.Lowa'yı benim ayak ölçülerimde (EU:40 2/3, US: 7,5 -ölçülere 1 eklenecek tabiiki
) Türkiye'de bulmak olanaksız görünüyor. Kalan üçü arasından seçimimi yapmak istiyorum. Bu konuda amatör profesyonel her türlü bilgi,tecrübe ve öneriye açığım ve minnettar kalırım. Şimdiden teşekkürler.