Ynt: ayakkabı(bot) ve mont
YDS'nin vermiş olduğunuz linkteki botu orda da yazdığı şekilde " Operasyonel " bir bottur. Teknik bir askeri bottur yani.
Benim size önermiş olduğum Boreal modeli hiking ve haftasonu kamplı trekkingler için uygun, uzun süre giyildiğinde ayağı rahatsız etmeyecek ve sorun çıkartmayacak bir modeldir.
Sizin önermiş olduğunuz botun Boreal'in yanındaki tek artısı yüksek konçlu olmasıdır. Eğer botunuzu daha yüksek konçlu istiyorsanız da seçmiş olduğunuz model uzun süre kullanımda bir trekking botu kadar rahat olmayacaktır.
Taban ve destek kısımları Boreal gibi markaların ürünlerinde daha kullanıcı dostudur.
Seçmiş olduğunuz diğer ürün ise Dermizax EV membranlı bir ürün. Bir üst membran olan Dermizax ZR'yi ZR-EV karışık kullanılmış olan bir dağcılık ceketinde kullandım ve memnun kalmadım. 2 sene sonrasında membran dış darbe olmamasına rağmen kapişon kısmındaki katlanma noktalarında içten yırtıldı ve dağıldı.
Toray Dermizax'lar uzun ömürlü değillerdir. Bence North Face'den şaşmayın, hele fiyatlar bu kadar ucuzken.
Her geçen gün piyasa gittikçe daralıyor ve Columbia / Jack Wolfskin gibi firmaların montları 500-750 liralara satılıyor. 300 liraya The North Face kaçırılmaması gereken bir fırsat bence.