Aydın'dan - Ödemiş Bozdağ'a Ulaşım Rotası Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cudberrys Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,862

cudberrys

tüm doğaseverlere merhaba
Yer
İzmir
Aydın merkezden Bozdağ'a gitmek istiyorum. bildiğiniz güzel dağ yolları var mı ? rotayı iyi bilenlerin yardımlarını istiyorum.

Etiketler
Ynt: Aydın'dan - Ödemiş Bozdağ'a Ulaşım Rotası Hakkında

Nazilli - Beydağ - Birgi - Bozdağ.Ben bu rotadan gitmiştim ve çok güzel gelmişti.Manzara çeşmeler harika idi.

Eğer 4x4 bir aracınız varsa Umurlu'dan Musluca oradan Eğrikavak Çayırköy üzerinden Konaklı... Yolda oldukça güzel kahvehaneler var çay için mutlaka... Ödemiş'e uğrayıp Hurşit Kebap'ta karnınızı doyurun, Birgi yolu üzerindeki fabrikadan kestane şekeri aldıktan sonra Birgi ayrımından sağa dönerek araçla Bozdağ köyüne devam edebilirsiniz ya da Birginin içine girerek Hacıhasan tarafından Bozdağ'ın zirvesine oradan da köyüne inebilirsiniz...

selimsani' Alıntı:
Eğer 4x4 bir aracınız varsa Umurlu'dan Musluca oradan Eğrikavak Çayırköy üzerinden Konaklı... Yolda oldukça güzel kahvehaneler var çay için mutlaka... Ödemiş'e uğrayıp Hurşit Kebap'ta karnınızı doyurun, Birgi yolu üzerindeki fabrikadan kestane şekeri aldıktan sonra Birgi ayrımından sağa dönerek araçla Bozdağ köyüne devam edebilirsiniz ya da Birginin içine girerek Hacıhasan tarafından Bozdağ'ın zirvesine oradan da köyüne inebilirsiniz...
4*4 aracım var..yolun durumu nasıl acaba ? bu sıcakta çok fazla off road yapmak istemiyorum :smiley:))

Aydın Ödemiş arası yol bozuk da olsa asfalt sorun yok sadece biraz dar, Ödemiş'ten sonra eğer Bozdağ zirve yapacaksanız belli bir yerden sonra asfalt bitiyor, toprak yol, biraz taşlı... Diğer yol geniş asfalt zaten...(Geniş dediğime bakma 1200 m dağa tırmanıyorsun ve çok da geniş değil, bir kamyonun arkasında kalmamaya bak...)

Merhaba ,

Bu etkinliği yapabildiniz mi.?

Ben de daha önceden Konaklı'dan Aydın tarafına bir kez geçmiştim. Off-Road amaçlı değil, gezi amaçlıydı, yol da tamamen asfalttı zaten. Beydağ-Beyköy üzerinden Nazilli'ye giden yol da aynı şekilde asfalt ve güzel bir yol. Gezi amaçlı kullanılabilir. Benim çocukluğum buralarda geçmişti. O zaman bu Nazilli yolu baya virajlıydı, tıngır mıngır çıkıp iniyorduk. Uzun yıllar sonra geçenlerde oraları görmeye gittim, yolları baya genişletmişler. Manzaralar her zamanki gibi süperdi tabi.

Teşekkürler.

01 - 02 Ekim'de Ödemiş Gölcük gölüne kuş bakış bakam Yeşilçam Piknik Tesislerinde (adı farklı olabilir şu an) kamp atacağız.

Bekleriz sizleri.

04 Eylül off road fotolarını atayım foruma etkinlik duyurusu açacağım bu hafta içinde.

Geçen hafta Salihli-Ahmetli-Ödemiş arasında yeni bir dağ yolu keşfettim, bugün yarın fotoğrafları yüklerim... Düşünen varsa, Ahmetli'de Dereköy sapağından girip dağ yoluna doğru gidiyorsunuz, tek araçlık bir yol ancak kimse kullanmıyor, daha sonra dağa tırmanmaya başlıyorsunuz, yol yok, standart araç biraz zorlanabilir, oradan Çaypınar köyüne çıkıp Yeniköy üzerinden Ödemiş'e çıkılabiliyor... İlginenlere duyurulur...

Sana GPS almalı Selim. :smiley:

Google erath üzerinden incelemek lazım. 1-2 Ekimde Off roadçı arkadaşları da kampa davet etmeyi düşünüyorum ama onlar için parkur bilmiyorum balum Tabanway Off Road yapıyorum ben.
;D

İşin komik yanı da bu, benim o yolu keşfetmemi sağlayan sevgili "tomtom" ablamız... Varış noktası olarak hep Birgi'yi seçerdim, bu sefer Ödemiş seçtim, bizi önce o yola soktu sonra vazgeçsemmi diye düşündü ama iş işten geçmişti ;D Off-road sevenlere tavsiye ederim, kaybolma ihtimali yüksek çok güzel bir yol... Bu arada ben İstanbul'da yaşıyorum, ama her tatilde mutlaka Birgi-Ödemiş-Bozdağ yoluna çıkarım, sebep kestane şekeri ve hurşit kebap ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,958
Kayıtlı Üye Sayımız
166,718
Kaydolan Son Üyemiz
King Fisher

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR