Aygaz Kamp Ocağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan navaraextreme Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,486
Ynt: Aygaz Kamp Ocağı

Benımde dusundugum setlerden bırısı bu aslında.Ama bazı arkadaslar cok gec pısırme yaptıgını soylemıstı baska yerlerde.Ne kadar dogru bılemıyorum.Benım tercıhım Optimus Crux olacak herhalde.kartuslu ocak.

Etiketler

Çeşitli hava ve irtifa koşullarında defalarca kullandım. Geç pişirme kanısına katılmıyorum. Tabiki benzinli bir ocak kadar verimli değil ama, kesinlikle kartuşlu modellerle kıyaslanamayacak kadar iyi (Bu modelin benzin ile de çalışmasını sağlayacak aparatı da var sanırım). Rüzgarı kesmesi, dengeli oluşu ve hiç sorunsuzca sırt çantası veya araçta taşınabiliyor olması artıları. Teflon, alüminyum ve çelik malzemeden oluşan setler halinde satılıyor. Fotoğrafta ispirto tankı görülmüyor; 500 mL ve 1 L' lik akmaya karşı korumalı tankları var, oldukça güvenli.

hmm..sımdı yıne kafam karıstı :smiley: Set olarak aslında cok begendıgım bır set.Fıyat olarakta belırttıgım modelden ucuz.

kamplarda aslında ocak kullanımı biraz da bu işi ne amaçla yaptığınız ve aldığınız eğitimle ilgili
bence
1. kartuşlu ocaklar herkese ve her keseye tüm kampçılara uyar. kartuşunu bulmak nispeten kolay yakmak için bir bilgi ve tecrübeye ihtiyaç yoktur ancak çantada çok yer tutar
2. trangia türü alkol ocakları başlangıç seviyesindeki kampçcılık ve dağcılık aktiviteleri ve acemi dağcılar için (çadırı yakmamak için) 3000 metre altı iritifada kullanımı çok rahat ve kolay ve herkese tavsiye edilir ancak ispirto bulmak sorun olabilir dökme alkolle de çalışır
3. benzinli ocaklar ve propan kartuşlu ocaklar: yüksek irtifa dağcılığı (3000 metrenin üzerindeki kamplarda) ve kışın zor şartlarda soğukta yapılan kamplarda kullanımı tavsiye edilir. Benzinli olanların yakıtı dünyanın heryerinde vardır, kurşunsuz benzinle çalışır (en iyi yakıt tabi ki white gas=saatçi benzini) tamiri kolaydır genelde tamir ve temizlik seti birlikte satılır ama çadır gibi kapalı yerlerde yakması tecrübe ister aksi halde parlamalarla tehlikeye yol açma riski vardır. propan kartuşu ocaklar bir çok benzinli ocağa kartuş bağlanarak kullanılır ancak uçaklara propan tüp aldırmak sorundur gittiğiniz yerde de bulunma ihtimali zordur o nedenle sıkıntı yaşatabilir.

Tesekkur ederım bılgıler ıcın. kampcılıga yenı baslayacak bırısı olarak sanırım Trangia benım ıcın en uygun olanı.

Outdoor kamp malzemeleri satan mağazalarda veya Koçtaş, Pratiker gibi yerlerdede var..Bahuausta olmamasıda ilginç..

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&urun_id=12988&urun_ismi=BS101# var fakat 75 ytl önemli değil ama daha sonra kartuş bulamam diye korktum aygaz tercihim bu sebebten.bauhaus diğerlerine en kısa zamanda tekrar bakacağım eğer bildiğiniz bir marketin şubesinde gördüyseniz bildirirseniz sevinirim

geniş bir yüzeye oturduğu ve yüksek olmadığından dolayı bana devrilme riski yok gibi geldi terciğim bu sebebten dolayı hala bir yapı markete gidemedim arabamın kamp eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum.

pazartesi kozyatağı bauhaus gittim bahçe bölümünde bauhaus elemanı ile zar zor bulduk ama 1 tane kalmış oda enkaz durumda ne zaman gelir diye sorduğumda siparişi kapalı daha getirmeyeceklerini söylediler diğer marketlere vakit bulup gidemedim eğer diğer marketlerde raslayan olursa bilgi verirse sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri