Aytepe'de Kısa Kar Yürüyüşü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezginkopek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,615

Gezginkopek

Yaşadığın toprakları tanımadıkça sen sen değilsin
Mesajlar
477
Tepkime Puanı
7
Yer
ISTANBUL
Web
www.gezmeyiseviyoruz.com
Geçen hafta Zerrin ve grubunun yapmış olduğu Pınartepe gezisini kıskandık ve bu hafta bizde karlı tepeleri gidelim istedik. ;D

Şaka bir yana bu hafta sonu azda olsa şifayı kaptığımdan kısa bir gezi yapalım istedik. Tuzla'ya 1 saatlik mesafede olan Aytepe yakınlığından dolayı tercihimiz oldu. Şu anda Aytepe'de gittiğimiz yerde 40 cm civarı kar var. Hava sisli olduğundan görüşümüz kısıtlıydı ama bu hali bile epey bize keyif vermeye yetti. İşte GPS kayıtları..

aytepe_10subat2008_harita.jpg


Yol Tarifi:
Genelde Aytepe biliniyor ama yolu yinede bilmeyen için kısaca tarif edeyim. TEM'den İzmit-Yalova-Bursa gişelerden çıkılıyor. Bursa yoluna henüz girmişken Kullar levhasından dönülüp, köprünün altından geçiyorsunuz. Hiç bir yere sapmadan doğrudan Kullar'a vardıktan sonra kasabanın içinden yukarı doğru ilerlerseniz o yol sizi Yuvacık barajına götürüyor. Ufak bir ayrıntı var. Dilerseniz orada sorun veya şu şekilde devam edin: Kasabaya vardıktan sonra ilk yokuştan sonra yol sağa hafif kıvrılır ve ara sokaktan doğru yukarı gidersiniz. Hemen 50 metre sonra İki yol ayrımı gelince sağa sonrada sola sapıp yolu aynen takip edin.

Aytepe'nin adından kısaca söz etmek gerekirse aslında ayılı tepeymiş. Sonradan Aytepe diye kısaltılarak bu adı almış diyorlar.

Bu yoldan defalarca Menekşe yaylası ve İznik'e gittim. Ancak Aytepe bu zamanlarda araçlara zor izin veriyor. Ancak gezenbilir'in offroad ustaları bu yolu aşarlar sanırım.

Aslında her zaman girdiğim toprak yoldan girecektim ama bu sefer sis ve yol kenarlarının kaplı olmasından farklı bir yola saptım. Bu yola daha önceden hiç girmemiştim. Hep orman denetleme binasının yanından geçip giderdim. Bu parkur kesinlikle daha iyi gibi..Zaten trekking yolunu izleyenlerde bu yolu izliyorlarmış. Bu arada Gedoks'un araçları Muhtarın yerinin önündeydi. 5-6 Saatlik bir Menekşe yaylası gezisine bizden çok önce başlamışlar sanırım.

İşte yoldan ilk görüntüler.. Tabi işin klasiği Biblo ilk durakta hemen araçtan atlıyor.
DSC_2580.JPG


DSC_2583.JPG


Rüzgarın etkisi ile dallardaki karlar buza dönüşünce güzel bir görüntü sunuyor.
DSC_2591.JPG


Sis iyice bastırıyor.
DSC_2615.JPG


Adaşım Murat'la bir ara karlar üstünde durup sohbetimizi yapıyor aynı zamanda temiz havayı soluyoruz.
DSC_2619.JPG


Benim burnum tıkalı olduğundan balık gibi ağzım açık dolaşıyorum. Murat'ın ise dizinde sorun var. Hal böyle olunca yürüyüşü kısa gezip geri dönüyoruz. Kısa gezimizden fotolar.
DSC_2626.JPG

DSC_2632.JPG


Araçımızı park ettiğimiz yere yakınlaşınca şirin bir havlama sesi duyuyoruz. Tabi Biblo hemen dikkat kesiliyor. Sonra yolun sağında karlar arasında aşağıdaki minik yaramaz göründü.

DSC_2650.JPG


Biblo ile kısa bir havlaşmadan sonra yanyana geldiler ama çok uzun sürmedi.
DSC_2663.JPG


Sisten göz gözü görmez hale gelince aşağı inmeye karar veriyoruz.
DSC_2673.JPG


Bir umut geçen sefer İnönü yaylasına yoluna giderken gördüğüm buz sarkıtlarını tekrar görmek için Tepecik köyü yoluna sapıyoruz. Ancak sarkıtlardan eser kalmamış. Ama köprünün altından akan dereyi bu sefer fotoğraflıyorum.
DSC_2683.JPG


Sonrasında dinlenmek ve ısınmak için Yuvacık Barajı sonunda yer alan "Mahir'in Yeri"ne gidiyoruz. Murat sobanın kenarını kurulduktan sonra yerinde duramayan Biblo'yu gezdirmek için biz dere kenarına iniyoruz.
DSC_2717.JPG


Aşağıdaki görülen değirmenler halen faal çalışıyor. İşletme sahibi Mahir Bey burada mısır unu elde ediyormuş.
DSC_2720.JPG


Değirmenin içi..İçerisi çok ışık almıyor. Sanırım yorgunluktan net bir foto elde edememişim.
DSC_2734.JPG


Sonra bizde sobanın kenarında yerimizi almak için dönerken Alabalık havuzunun yanına gidiyorum. Derenin yukarısında alabalıkların olduğu muhabbetini yaparken çoçuklar "Havuza atladı" diye bağırdılar. Bir baktım bizim Biblo havuzda balıkların arasında.. Dere kenarında hep tedbirli davranmıştım. Çünkü Biblo doğal sulara karşı bir ilgisi var.

DSC_2725.JPG


Biblo'nun elbiselerini çıkardıktan sonra mantar ve sucuklarımızı yiyoruz. Ardından çayımızı içerken GPS kaydını inceliyorum. Bu gezimizde En yüksek 1003 metreye çıkmışız.
DSC_2732.JPG


Sonrasında da eve dönüş yolculuğuna geçerek geziyi tamamladık.
 

Etiketler
Ynt: Aytepe'de Kısa Kar Yürüyüşü

:smiley: Muarat bak ne iyi olmuş kıskanman :smiley: şaka olduğunu biliyorum tabii :smiley: çok güzel fotoğraflar çekmişsin , hele Biblo'nun görüntülerine bayılıyorum :smiley: Biblo ' da sen de kara doymuşsun ama :smiley:

bu arada geçmiş olsun , kendine iyi bak lütfen :smiley: uamarım Biblo suya atladıktan sonra hasta olmamıştır ... :smiley:


gintro' Alıntı:
Geçen hafta Zerrin ve grubunun yapmış olduğu Pınartepe gezisini kıskandık ve bu hafta bizde karlı tepeleri gidelim istedik. ;D
 

Ynt: Aytepe'de Kısa Kar Yürüyüşü

Zerrin Biblo soğuk suları seviyor sanırım. İnönü yaylasına gittiğinde de dereye atlamıştı..Üstelik su kar sularının erimesiyle oluşan dereydi..Şu anda gayet keyfi yerinde :smiley: Geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler. Vitamin takviyesinden sonra gayet iyiyim..
 

Ynt: Aytepe'de Kısa Kar Yürüyüşü

Murat aynı yerlerde dolaşıyoruz ama bi türlü karşılaşamadık :smiley:

bi gün karşılaşmak ümidiyle, selamlar,

innyaylas01-01-2008014.jpg


CIMG5333.jpg


innyaylas01-01-2008046.jpg
 

Ynt: Aytepe'de Kısa Kar Yürüyüşü

Mesut, aslında bu bölgeye yakınlığı yüzünden sık gidiyorum. Siz Tepecik köyü tarafındaymışsınız. Resimler enfes...Benim arabayı biliyorsun. Gördüğün yerde durdur, tanışırız :smiley:
 



Ynt: Aytepe'de Kısa Kar Yürüyüşü

OK. Murat benim kocaoğlanda aşağıda, sende gördüğün yerde yolumuzu kesebilirsin :smiley:

Ayrıca ben devamlı izmit teyim inşallah olmaz ama bu taraflara geldiğinde herhangi bir sorun olduğunda herzaman yardıma hazırım. Selamlar.

1230907017.jpg
 

Ynt: Aytepe'de Kısa Kar Yürüyüşü

Mesut senin kocaoğlan engel tanımaz... Çok beğendim. Büyüyünce kendime bir tane alacağım :D O tarafa gelirsem seni haberdar ederim. Bilmediğim noktalara keşif yaparız :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Mesajlar
1,527,253
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst