Ynt: Baharı Camper'la Kovalamak; İstanbul'dan Beyşehir'e Bir Rota
Baharı Camper'la Kovalamak; İstanbul'dan Beyşehir'e bir rota. 1.gün
Başlangıcı belli bir programın, belirsiz olan sonuna doğru Mehmet hocamın Camper ile hareket ettik. İzmit, Adapazarı ve Bilecik üzerinden Eskişehir ve Frig Vadisi-Yazılıkaya gezileri yapılacak ve geceyi de Afyonkarahisar Gazlıgöl de Başaran Termal Otel de geçireceğiz. Yaklaşık olarak 440 km yol yapılacak. Sabahın bu kadar erken bir saati olmasına rağmen trafik yoğun ancak bekleme de yapmadan gidebiliyoruz; buna da şükür.
Yola devam ederken, yol kenarında gördüğüm gelincikler, bu kadar davetkâr güzellikte olunca, Mehmet hocamdan Camper’ı durdurmasını ve fotoğraf çekmeme izin vermesini rica ettim. Hocam kırmadı ve yol kenarında dizili duran ve yeşilliklerin, sarı renkte açan kır çiçeklerinin arasında dağılmış duran gelincikleri fotoğraflamam mümkün oldu. Gerçi gezi boyu daha güzel örneklerini gördüğümüz gelincik tarlalarına rastladık ama arabayı gelincikler için durdurma hakkımı buraya kullandım bir kere!
Mehmet Hocam arabanın yönünü yolumuz dışına kırınca bir sürprizle karşılaşacağımızı anladım. Bunu hep yapar ve her defasında da bir güzellik yaşatır bize. Eski bir taşköprü üzerinden geçip, deli gibi akan Sakarya nehri kıyısında kurulu bir beldeye girdik. Burası İstanbul’dan 177 km uzakta olan Bilecik’in Geyve ilçesinin bir beldesi olan Ali Fuat Paşa.
Bu belde adını ünlü bir asker ve siyaset adamı olan ve mezarı da burada, hemen köprü yanındaki camiinin bahçesinde bulunan Ali Fuat Cebesoy'dan alıyor. Aracımızı köprünün hemen kenarında olan çay bahçesine yönelttik ve durduk. Ama sabahın 09’un da burası hala açık değildi. Biz de kapalı olan kapıyı açıp içeri daldık. Ekip kahvaltılık nevaleyi hazırlarken, ben deklanşöre basıp durdum. Buradaki taşköprü 1495 yılında 2. Mehmet zamanından ve belli ki zamanında havalı bir köprü imiş. Ama yakın zamanda tadilat geçirmiş ve taşköprü üstüne metalden, zevksiz ve bu güzellik üzerinde sırıtan bir tadilat yapılmış. Bu arada çay bahçesinin hemen karşısında bir bina fark ettim. Burası zamanında Kuvayi Milliyenin karargâhı imiş ve şimdilerde müze yapmışlar.