AYDURAN
Zirve
"Rakının yanında en iyi keyifli bir sohbet gider" dense de, içki ve balık masasının vazgeçilmezi asıl mezelerdir. Anadolu topraklarında Ermeni, Rum ve Türk mutfaklarından etkilenerek zenginleşmiş, çeşitlenmiştir. İyisini buldu mu, insan ana yemekten bile vazgeçip, sadece mezeyle doyabilir.
Meze yapımında pek çok ana malzeme kullanılır. Balık da bunların en önemlilerinden biri. Biz de bu hafta jüri üyelerimize sadece balıktan yapılan mezelerin en iyi adreslerini sorduk. Lakerda, çiroz, levrek dolması, balık salatası nerede yenir diye araştırdık. Balıktan kokoreç yapan mekan neresi, kim kurutulmuş domatese balık dolmasında iddialı, hamsi hoşafı veya Çerkez balığını kim yapar öğrenmek istiyorsanız işte en iyi 10 listesi.
1 DENİZ RESTORAN (İZMİR)
2 PARK FORA (İSTANBUL)
3 FOÇA FISH GOURMET (İSTANBUL)
4 CİBALİKAPI BALIKÇISI (İSTANBUL)
5 İSKELE BALIK LOKANTASI (İSTANBUL)
6 POSEİDON (İSTANBUL)
7 TRİLYE (ANKARA)
8 KEMAL USTA’NIN YERİ (İZMİR)
9 HALİKARNAS (ADANA)
10 ALİ BABA (İSTANBUL)
JÜRİ
Mehmet Yaşin
Seyahat yazarı
Güngör Uras
Gurme
Hülya Civelek
Hamsi kitabının yazarı
Ali Sirmen
Gazeteci, yazar
Figen Batur
Yemek Kültürü yazarı
Hülya Ekşigil
Yemek kültürü yazarı
Servet Sönmez
Antalyalı Gurme
Tayyar Zaimoğlu
Adanalı gurme
Ahmet Güzelyağdöken
İzmirli Gurme
Oğul Türkkan
Ankaralı gurme
www.hurriyet.com.tr
Meze yapımında pek çok ana malzeme kullanılır. Balık da bunların en önemlilerinden biri. Biz de bu hafta jüri üyelerimize sadece balıktan yapılan mezelerin en iyi adreslerini sorduk. Lakerda, çiroz, levrek dolması, balık salatası nerede yenir diye araştırdık. Balıktan kokoreç yapan mekan neresi, kim kurutulmuş domatese balık dolmasında iddialı, hamsi hoşafı veya Çerkez balığını kim yapar öğrenmek istiyorsanız işte en iyi 10 listesi.
1 DENİZ RESTORAN (İZMİR)
2 PARK FORA (İSTANBUL)
3 FOÇA FISH GOURMET (İSTANBUL)
4 CİBALİKAPI BALIKÇISI (İSTANBUL)
5 İSKELE BALIK LOKANTASI (İSTANBUL)
6 POSEİDON (İSTANBUL)
7 TRİLYE (ANKARA)
8 KEMAL USTA’NIN YERİ (İZMİR)
9 HALİKARNAS (ADANA)
10 ALİ BABA (İSTANBUL)
JÜRİ
Mehmet Yaşin
Seyahat yazarı
Güngör Uras
Gurme
Hülya Civelek
Hamsi kitabının yazarı
Ali Sirmen
Gazeteci, yazar
Figen Batur
Yemek Kültürü yazarı
Hülya Ekşigil
Yemek kültürü yazarı
Servet Sönmez
Antalyalı Gurme
Tayyar Zaimoğlu
Adanalı gurme
Ahmet Güzelyağdöken
İzmirli Gurme
Oğul Türkkan
Ankaralı gurme
www.hurriyet.com.tr